Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Dezamagit de sistemul meu so far. Sfaturi pt o schimbare.

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii

Autor Mesaj
KeR
Pasionat

Data înscrierii: 04/Ian/2007

MesajTrimis: Joi Sep 27, 2007 12:43 am    Titlul subiectului: Dezamagit de sistemul meu so far. Sfaturi pt o schimbare. Răspunde cu citat (quote)

Am cam tot schimbat incetul cu incetul mai tot dar tot nu pot spune ca sunt multumit. Mentionez ca masina este Peugeot 206.
Sistem actual:

Fata - Hertz DSK165
Spate - DLS Classic 269
HU - Pioneer DEH 6700 MP

Cablajele sunt cele originale de la masina, wooferul de la Hertz este montat pe un inel din carton foarte gros (nu aveam MDF la indemana) iar DLS-urile pe policioara din spate.

Nemultumiri: Boxele pe fata se aud doar un pic mai bine ca fostele (niste dualcone pioneer de toata jena). Basul (daca-l poti numii asa) si mediile sunt cam infundate, mai ales pe fata. Pe spate se aud ok inaltele dar DLS-ul nu prea face fata cu brio pe capitolul de bass(speram sa se auda ceva sa pot spune ca nu e nevoie de subwoofer).

Buget: Undeva la 300-400 lei.

Ce-mi recomandati sa mai schimb ? Sa incerc un fel de insonorizare pt fata sau un amplif + woofer sau un amplif pt fata sau pt spate sau sa fac un fel de upgrade la un sistem de boxe ?
Exista vreo metoda sa scot mai mult bass din niste 6"x9" pe spate (ma refer sa schimb policioara, sa fac un fel de incinta ceva ceva)?

Multumesc antcipat.

dorin
Priceput

Data înscrierii: 29/Mai/2007
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi Sep 27, 2007 9:29 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

eu zic o izolare minima a usii fata, adica astuparea tuturor gaurilor din usa
apoi vazut cum faci cu inel de mdf sau nu mai stiu cu ce, ca difuzorul sa nu mai corespunda cu spatiul dintre fata de usa de plastic si tabla, ci doar cu spatiul din interiorul usii. poate o sa se mai imbunatateasca ceva pe fata in felul asta, insa cu inaltele ramai in aceeasi problema! pe spate nu rezolvi mai nimic cu incintele pt ovale! Dupa ce pregatesti usa asa cum ti-am spus eu, te poti gandi la alte difuzoare, altfel nu se merita! usile de 206 si 307 sunt pacatoase. o izolare completa a usilor fata te duce cam 250 ron cu Standartplast
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
KeR
Pasionat

MesajTrimis: Joi Sep 27, 2007 11:11 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ok, deci o insonorizare pt usile din fata o sa faca ceva diferenta.
Acum ce pot face pt ceva bass ?
Merita sa-mi schimb ceva pe spate (un soi de upgrade) sau sa-mi amplific un set de boxe (o solutie de amplif minima) ?

Multumesc anticipat.

dorin
Priceput

MesajTrimis: Joi Sep 27, 2007 6:10 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

parerea mea, mult mai bine e sa mergi pe ceva mai bun pe fata, sa amplifici fata, sa ai mai mult bass in usile fata, decat in ovalele spate!
sunetul e mult mai bun asa, o sa fii mai multumit de el.

Eu daca as fi avut de ales intre ovale spate si izolat usile fata, sau difuzoare mai bune fata, as fi optat pentru usile fata. Trebuie vazut fata de usa, cum se poate face un suport din mdf serios pt difuzor. Ai ghinion ca nici usile nu sunt bune, eu la logan si usile ma ajuta mai mult la partea de bass. din pacate nu am izolat masina, ca tot ma tin sa o vand. daca te pricepi la desfacut usi, etc, fa o poza aici pe spatele fetei de usa sa vedem ce loc e acolo, pentru inel, pt difuzor!
Sus
andrei006
Priceput

Data înscrierii: 05/Sep/2006
Locație: bucuresti

MesajTrimis: Joi Sep 27, 2007 6:52 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Man ... o problema la peugeot ar fi ca boxele sunt prinse de fata de usa. fata de usa interioara ... nu aia din tabla.
Ca sfaturi: inele de mdf prinse da partea de tabla ( nu stu cum e la 206 da banuiesc ca se poate) si insonorizare pe partea de tabla a usii.
Daca nici asa nu esti multumit poti incerca cu un amplificator ... sau treci direct la subwoofer.
Sus
KeR
Pasionat

MesajTrimis: Vin Sep 28, 2007 12:00 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

De desfacut am tot desfacut-o dar nu i-am facut poze.
Am pus poze luate de pe peugeotclubromania.ro de la ghidul pt desfacut usa.
Un inel mdf intra la fix acolo dupa cum am spus am pus un inel din carton gros fiindca este prea mare magnetul si nu incapea altfel. Boxele sunt prinse pe un suport de plastic care el la randul lui este prins pe tabla.

Ce alte boxe imi recomandati sa-mi pun pe fata si ce amplif sa caut in bugetul alocat ?

usa_pejo206.JPG
 Description:
 Filesize:  127.91 KB
 Viewed:  370 Time(s)

usa_pejo206.JPG

Silviu
Priceput

Data înscrierii: 17/Iul/2006

MesajTrimis: Sâm Sep 29, 2007 11:13 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am o serie de intrebari...
Esti sigur ca nu iese aer lin jurul woofer-ului din portiere ?
Sunt bine conectate bornele la player si la difuzoare ? (sa nu fie in antifaza)
Playerul tau este reglat cum trebuie ? ( Rolling Eyes intreb si eu)

Insonorizarile ieftine nu au mare efect. Efectul care-l au este insa pe bas, nu pe medii si inalte unde te intereseaza pe tine.
Problema in ceea ce priveste calitatea sunetului mai poate fi si sursa de sunet. Un amplificator pentru dif din fata ar trebui sa indrepte situatia (daca asta este intr-adevar problema).

Pentru dif din spate le-ar ajuta cate o incinta de 10-15L / difuzor. Asta inseamna inlocuirea policioarei si facute niste incinte suspendate (cumva). Ca sa nu aiba greutate mare incinta respectiva, merge facuta si din pal sau mdf de 14 mm (ceva din categoria "subtire" Smile ).

http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare_auto/BLAUPUNKT/GTA_275/

dorin
Priceput

MesajTrimis: Dum Sep 30, 2007 9:31 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

El si pe bass are probleme! Iar la partea cu mediile, felul in care se aude un difuzor, tine mai mult de constructia lui, decat de modul in care e instalat. Iar la partea cu amplificatorul, nu sunt Hertz Dieci acele difuzoare concepute special pentru a fi amplificate direct de player ? Wink)
iti dai seama ca se vor auzi mai binisor amplificate

Parerea mea e ca cea mai enervanta este partea cu bass-ul, unde distorsioneaza in continuu. O insonorizare ieftina si minima, rigidizarea difuzorului cat mai bine, iti poate aduce un plus la partea asta de bass, mai departe, cam nasol cu mediile.

Cu incintele in spate, nu cred ca poti face ceva sa arate uman pe policioara aia! singura imbunatatire pe care o poti face e alta policioara, mai rigida!
Sus
KeR
Pasionat

MesajTrimis: Lun Oct 01, 2007 10:43 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Va dati seama ca este atat de subiectiv subiectul..daca mi-as intreba prietena cum se aude ar spune super(asta sa nu-mi dea de gandit sa mai bag in continuare bani).
1. La cat de prost se aude bass-ul in fata este foarte posibil, dar concret nu pot sa dau un raspuns.
2. Sunt bine legate.
3. Reglat pe gustul meu pt a compensa ce mi se pare ca are nevoie.

Astazi mi-am pus faderul full fata si am dat volumul mai tare si am (re)constatat urmatoarele:
70% din volum este dat de boxele spate; bassul in fata este ingrozitor, nu-l poti numii bass ci mai mult o zdranganeala odioasa a usii deci clar este ceva in neregula cu "incinta".
Inca odata probabil nu-mi faceam atatea probleme daca nu ma prindea ploaia cand mi-am instalat Hertz-urile si nu ramaneam vreo 30 min sa ascult pe stanga Hertz si pe dreapta asta http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Pioneer/Dual_cone/TS-G1709/
si sa observ ca nu e nici o diferenta mare intre cele doua Sad
Cred ca a aparut o confuzie pe parcursul thread-ului..inaltele se aud ok mediile mi se pare mie ca nu prea se aud cum trebuie pe fata(cam infundat nitel dar aici poate sunt eu tembel,nu-mi dau seama) dar bass-ul este la pamant si cam strica totul.

Alte intrebari:
1. Merita sa-mi amplific partea fata considerant ca-s dieci ? (daca e imi fac un upgrade la altceva)
2. In continuare merita o insonorizare mai ieftina (aia de 250 ron suna bine:) )
3. Din ce as putea sa-mi fac policioara sa sune mai bine ?

dorin
Priceput

MesajTrimis: Lun Oct 01, 2007 2:02 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

1. Dupa cum recomanda lumea ca dieci sunt concepute pentru a fi amplificate direct de player Wink) clar se merita un upgrade! daca vei amplifica si upgrade-ul, cu atat mai bine
2. antifonarea ieftina de 250 ron cu standartplast este o antifonare cat se poate de buna! acelasi rezultat il vei avea si cu stinger, dynamat, numai ca la bani nu mai iesi cu 250 ron!
3. policioara spate din MDF, taiat la fix, mochetat! decat ca va fi cam greu, si nu stiu daca portbagajul cand se va deschide nu o sa aiba probleme cu ridicarea policioarei!
Sus
KeR
Pasionat

MesajTrimis: Joi Oct 04, 2007 1:28 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Daca imi pun un 75.4 pt fata + spate o sa fie vreo diferenta considerand ca ambele perechi de boxe sunt "concepute pt amp playerelui" ?
Insonorizare de sub 80 ron pot face pt ambele portiere (vreau ceva simplu doar strictul necesar) ?

dorin
Priceput

MesajTrimis: Joi Oct 04, 2007 8:44 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

sincer sa fiu, eu de 75.4 nu am o parere asa buna! dar e un plus!

minimul insonorizarii este cam 150 ron, adica un pachet de material de izolat care iti ajunge sa imbraci usile si sa astupi gaurile alea din tabla!

Cu difuzoarele, ramane sa vezi schimbarea! nu iti place, treci la upgrade!

masina e in 2 usi, sau 4? daca e in 2 usi, iti ajunge materialul de izolat la fix, daca e in 4, usile fata mai micute, ramane o placa, doua, sa pui si in interiorul usii, in spatele difuzorului
Sus
KeR
Pasionat

MesajTrimis: Joi Oct 04, 2007 1:19 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Masina este cu 4 usi.
Pey ma gandeam sa fac astfel: Iau 75.4, adaug un kit amplificator (presupun ca e nevoie doar de cablu rca, cablu remote, cabluri alimentare + siguranta si calburi dif) , incerc sa-mi insonorizez portierele si sa upgradez boxele fata.

O noua intrebare: Merita sa schimb DLS-urile 269 cu http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Infinity/REF_9623i/ ?
Care dintre cele doua o sa se auda mai bine amplificat ? Mai ales pe partea de bass sunt interesat.

Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum