Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Dif DLS B5A-la ce volum e normal sa apara distorsiuni ?

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
luciank
Pasionat

Data înscrierii: 21/Apr/2007

MesajTrimis: Mar Mai 15, 2007 7:33 pm    Titlul subiectului: Dif DLS B5A-la ce volum e normal sa apara distorsiuni ? Răspunde cu citat (quote)

HU Pioneer 3730 MP, difuzoare DLS Classic B5A instalate in usile fata ale unei Supernova, tweeter-ele lipite pe bord in colturi.
Cam de la volum 17 (bas+3, inalte+3) incep sa distorsioneze sunetul (e drept ca se aude destul de tare). Cine e vinovat:
- combinatia HU+difuzoare nu e bine aleasa? (ar fi nevoie de un amplif)?
- usile neinsonorizate ? ma pregatesc pentru un tratament al usilor cu Aluband, merita facuta operatiunea? (nu am bani pentru Dynamat)
- poate fi vorba si de o instalare facuta prost, sa nu fie conectate corect difuzoarele la HU ?
Pe ce ar trebui sa insist din cele enumerate mai sus ?
Multumesc.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
o&g
Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006
Locație: alba-iulia

MesajTrimis: Mar Mai 15, 2007 9:44 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

tu la volum dai la 17 din cat maxim posibil ?
mai taie din egalizator basul, pune-l pe 0 sau 1 ori foloseste HPF (daca are playerul)
insonorizarea are un rol destul de important.
b5 nu prea se merita amplificate.

dgdgaby
Audiofil

Data înscrierii: 06/Dec/2006
Locație: BUCURESTI

MesajTrimis: Mar Mai 15, 2007 9:49 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ori distorsioneaza pentru ca zbarnaie usile ori pentru ca nu mai are putere playerul si e la limita daca ai bani fa o mica insonorizare
Sus
Scratchy2006
Pasionat

Data înscrierii: 10/Apr/2007
Locație: Braila

MesajTrimis: Mar Mai 15, 2007 11:29 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

din cate stiu eu volumul maxim este peste 50 deci cat da el nu este prea mult. sunt de parere cu o&g, sa foloseasca HPF (in cazul ca in care playerul are asa ceva).
luciank
Pasionat

MesajTrimis: Mie Mai 16, 2007 12:07 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Playerul e acesta http://www.pioneer.co.uk/uk/products/archive/DEH-3730MP/index.html . Nu stiu ce e HPF, spre rusinea mea Embarassed Voi va veti da seama mai bine....
M-am pregatit pentru o insonorizare mai ieftina si am cumparat o rola de Aluband 10 cmx10m. Primul pas a fost facut, am lipit pe una din fetele interioare de usi, si se simte ca vibreaza mai putin decat usa la care nu am lipit aceasta folie. Intentionez ca lipesc aceasta fosile si pe tabla interioara a usii. Ce parere aveti, merita sa continui cu materialul acesta, va avea afect sau sa o las balta ?
Multumesc.

IMGA0619.JPG
 Description:
 Filesize:  105.83 KB
 Viewed:  338 Time(s)

IMGA0619.JPG

Ultima modificare efectuată de către luciank la Mie Mai 16, 2007 12:29 am, modificat de 1 dată în total
Sus
Scratchy2006
Pasionat

Data înscrierii: 10/Apr/2007
Locație: Braila

MesajTrimis: Mie Mai 16, 2007 12:15 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

hpf=High Pass Filter
lpf=Low Pass Filter
sunt niste filtre care iti scot basul din difuzoare astfel incat sa nu mai distorsioneze, filtreaza frecventele. se pare ca din pacate tu nu ai asa ceva la HU. mai asteapta si alte pareri

AnDrU
Priceput

Data înscrierii: 31/Aug/2006
Locație: Cluj-Napoca

MesajTrimis: Mie Mai 16, 2007 12:23 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

uite aici
cam asta ar fi limita la ale mele
sunt b5, nu b5a dar consider ca diferenta e nesemnificativa
Sus
o&g
Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006
Locație: alba-iulia

MesajTrimis: Mie Mai 16, 2007 7:20 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

playerul tau, din pacate, nu are HPF.
HPF este un filtru care nu lasa frecventele sub un anumit prag sa intre in difuzor.de exemplu daca difuzoarele raspund in frecventa de la 50hz in sus nu are rost sa le chinui cu frecvente de gen 30hz, acestea provocand o uzura mai mare si bine inteles distorsiuni.

de unde se poate cumpara aluband ?

luciank
Pasionat

MesajTrimis: Mie Mai 16, 2007 7:39 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Filtrele cu care am cumparat difuzoarele nu sunt suficiente ?
La sfaturile unui coleg forumist, Dividivus, Aluband am gasit la Practiker (e drept, in Tg. Mures, dar ma gandesc ca trebuie sa aiba in toata reteaua de magazine).
Sus
AnDrU
Priceput

Data înscrierii: 31/Aug/2006
Locație: Cluj-Napoca

MesajTrimis: Mie Mai 16, 2007 8:03 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

aluband se gaseste in praktiker
am vazut si in selgros ceva asemanator ca si compozitie dar facut de alta firma
alubandul este facut de http://www.denbraven.ro/dbr/ro/contact.php
din cate am inteles ei nu vand la persoane fizice
Sus
Chivu
Pasionat

Data înscrierii: 21/Mar/2007
Locație: Pitesti

MesajTrimis: Mie Mai 16, 2007 8:18 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

cat te-a costat acea rola de aluband?
Sus
luciank
Pasionat

MesajTrimis: Mie Mai 16, 2007 9:24 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Aproape 46 lei. Acum intentionez sa aplic pe tabla dinspre interior a usii. Procedez bine? De asemenea caut o solutie de prindere mai rigida a difuzoarelor pe plasticul fetei de usa, eventual sa fac o placa din ceva textolit cu o gaura in mijloc de care sa prind difuzorul.
Aplicand Aluband pe fata de usa si pe tabla dinspre interior a usii, o rola cred ca-mi ajunge pentru o usa (poate mai ramane ceva).
Sus
luciank
Pasionat

MesajTrimis: Vin Mai 18, 2007 12:03 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

o&g a scris:
tu la volum dai la 17 din cat maxim posibil ?

M-am uitat la HU si are volum maxim 30. Deci, probabil e normal sa inceapa sa faca urat difuzoarele de la 16-18 in sus. Cu ceva insonorizare poate reusesc sa mai scot ceva din ele, si cu prindere mai buna, mai rigida pe fetele de usa.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum