|
|
|
Autor |
Mesaj |
Cristaky
Data înscrierii: 11/Iun/2007 Mesaje: 12 Locație: Iasi
|
Trimis: Lun Apr 21, 2008 1:00 pm Titlul subiectului: Diferente subwoofere - activ, bandpass, bass reflex |
|
|
Salutare. Va rog sa ma lamuriti intr-o problema. Care este diferenta dintre cele 3 tipuri de subwoofer si de ce ar trebui cumparat unul in detrimentul altuia?
Concret, am HU Alpine CDA 9855R, sistem DLS R6A in portierele fata (insonorizate) si amplif Magnat Tribal X Four. Plus o "chestie", ca subwoofer e mult spus, care e de la Pioneer si e bandpass. Ma bate gandul sa cumpar asa ceva http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/Alpine/SWD-2000/ , insa nu sunt convins ca e varianta cea mai buna. In principiu, imi place ca idee pt ca e fff mic si nu ocupa spatiu mult in portbagaj (am o Astra Classic 5 usi).
Am ascultat in masina mea si un subwoofer bass reflex, care insa nu mi-a placut in comparatie cu bandpass-ul meu. Motivul? Vibreaza foarte tare bass-ul, pe cand la bandpass-ul meu doar ma izbeste bass-ul din spate, clar si puternic, fara a simti ca vibreaza toata masina....
Ce e insa acest subwoofer activ? Daca il montez, va vibra masina ca la cel bass reflex, sau se apropie mai mult de bandpass? Sper ca am fost destul de explicit....multumesc anticipat pt eventualele pareri. |
|
Sus |
|
 |
Yuri Prime Priceput

Data înscrierii: 27/Noi/2007 Mesaje: 391 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Joi Apr 24, 2008 10:19 am Titlul subiectului: |
|
|
io zic ca de acesti bani iti poti cumpara un amplificator si un subwoofer chiar bun ......nu se merita sa dai atata pe unu activ poti fi chiar dezamagit de rezultat |
|
Sus |
|
 |
athena

Data înscrierii: 24/Apr/2008 Mesaje: 41 Locație: ATHENA
|
Trimis: Joi Apr 24, 2008 11:21 pm Titlul subiectului: care-s diferentele ? |
|
|
poti intra aici sa le vezi ( http://incinte.go.ro/ )sau daca nu iti spun eu ala activ este cu amplificare incorporat adica doar curent si semnal de intrare (daca nu spun bine primesc oricand bobarnace am de ce ca eu m-am apucat de subwoofere de o saptaIncinta bass reflex(sau antirezonanta cu port):
Incintele bass reflex sunt mult mai complexe decat cele inchise ,dar au si avantaje.Din pricina
portului care cupleaza undele sonore generate de partea din spate a difuzorului cu cele frontale
se obtin cresteri de aproximativ 3-4db fata de incinta inchisa si un raspuns mai bun in gama da
frecvente 40-60hz.Ele mai genereaza si un bass mai extins ,mai profund. Insa are si dezavataje ,
difuzorul nu mai suporta puteri mari din pricina faptului ca nu mai are un control asupra cursei ,
si faptul ca sub frecventa de acoradj 30-40hz pierde din putere .Un alt dezavantaj este
dimensiunea incintei care este mult mai mare decat a celor inchise.
mana).
Incinta band pass, 4th order (de ordinul 4):
Este o incinta care combina calitatile incintei inchise cu cea bass reflex.Avantajele la aceasta
incinta sunt ca ofera control difuzorului la frecvente joase si genereaza bass profund si extins.
Din pricina faptului ca tot sunetul iese prin port ,calitatea lui nu este comparabila cu cea generata
de incintele inchise sau bass reflex.Aceste incinte pot “canta” cu pana la 10db mai tare ca incintele
bass reflex si sealed.Ele sunt recomandate masinilor de tip sedan ,unde calitatea sunetului nu poate fi
bine definita.Dupa cum spune si numele “band pass” ,o “singura banda trece” ,incintele band pass
actioneaza ca un filtru natural ,blocand frecventele foarte joase si cele de medii-bas.Ele raspund cel
mai bine in gama frecventelor 40-150hz. Dezavantajul este dimensiunea ,sunt cele mai mari incinte.
Adi sa ma ierti ca reproduc informatii de la voi. |
|
Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|