|
|
| |
| Autor |
Mesaj |
andee
Data înscrierii: 17/Sep/2006 Mesaje: 24 Locație: bucuresti
|
Trimis: Lun Ian 29, 2007 2:01 am Titlul subiectului: |
|
|
asta e toata diferenta ? atunci "crossover: low pass 6 dB & high pass 12 dB" la c4 si "crossover:high pass 6 dB" la 224 ce inseamna? amplifica frecventele joase sau inalte cu 6/12 db? are vreo influenta ca tw nu sta in calea membranei la c4? _________________ cumpar masina de spalat pacate |
|
| Sus |
|
 |
mihai Site Admin
Data înscrierii: 27/Iun/2006 Mesaje: 1952
|
Trimis: Lun Ian 29, 2007 2:22 am Titlul subiectului: |
|
|
| dgdgaby a scris: | | LA C4 ai tweeter separat si il pui sa iti bata spre fata si se va auzi mai bne inaltele |
dgdgaby, e ultimul avertisment. Te rog nu mai posta de dragul de a posta si mai ales foloseste limba romana asa cum trebuie.
ori raspunzi corect si complet ori stai in banca ta pana mai inveti. sorry...
andee> filtre (crossover) intr-o forma sau alta au toate difuzoarele fie ele sisteme sau coaxiale. cel mai simplu filtru este intalnit de obicei pe coaxialele ieftine si consta intr-un condensator micutz care nu permite frecventelor joase sa ajunga la tweeter. difuzoarele mai scumpe si mai ales sistemele au filtre mai complexe care fac aceasta separare a sunetului mai bine si cu un impact minim asupra semnalului. La fel cum tweeter-ul s-ar arde daca ar primi frecvente joase, la fel si woofer-ul canta mai bine partea lui daca nu primeste si semnalul redat de tweeter.
224 au doar un filtru "trece sus" (high pass) care atenueza sub o anumita frecventa semnalul pentru tweeter cu o panta de 6 dB.
C4 au filtre atat pentru tweeter cat si pentru woofer si in plus sunt de o calitate superioara. Un filtru nu amplifica nimic, din contra, un filtru atenueaza o anumita parte a spectrului de frecvente. C4 au in componenta un tweeter sensibil mai bun decat cel din 224, asta e un alt motiv pentru pretul mai mare.
Sistemul de difuzoare este din start mai bun decat coaxialele pentru ca iti permite instalarea a cel putin o parte din difuzor la nivelul urechilor. Noi auzim cu urechile, nu cu picioarele. Daca am putea pune tot difuzorul coaxial sus, la inaltimea bordului cel putin, ar fi ideal. Dar nu putem, difuzoarele sunt mari si au loc numai in usi... asa ca aducem sus macar tweeter-ul a carui pozitie si orientare este oricum mai importanta decat a woofer-ului. Tweeter-ul nu trebuie orientat catre ascultator, pozitia ideala depinde de masina dar oricum, e mult mai bine sa stea sus.
Sper ca te-am convins ca merita sa iei sistemul si nu coaxialele  |
|
| Sus |
|
 |
andee
Data înscrierii: 17/Sep/2006 Mesaje: 24 Locație: bucuresti
|
Trimis: Lun Ian 29, 2007 2:31 am Titlul subiectului: |
|
|
in sfarsit! multumesc mult! vazusem si eu ca c4 au tweetere din matase, ma intresa exact ce era cu crossoverele alea. Acum astept sa termin sesiunea sa am timp sa ma ocup linistit de ele. Multumesc d explicatii! _________________ cumpar masina de spalat pacate |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|