Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Difuzoare 16.5 amplificate? De care ?

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
cobu

Data înscrierii: 04/Noi/2008

MesajTrimis: Mar Noi 04, 2008 11:37 pm    Titlul subiectului: Difuzoare 16.5 amplificate? De care ? Răspunde cu citat (quote)

Va salut!

Caut o pereche de difuzoare pentru usile din fata ale unui fiat stilo.
In usi acum am difuzoarele de fabrica compuse din mid-bas de 16.5 in usi si tweeter pe stalp difuzoare care abea fac fata Smile pe noul amplificator.

Difuzoarele ce le voi cumpara vor fi amplificate de http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare_auto/MAGNAT/RX/RX_44/.
Ceea ce caut este un sunet echilibrat fara inalte stridente.Genurile de muzica pe care vor canta ar fi rock hip hop etc.

Pe alte 2 canale ale amplificatorului va merge un subwoofer deci nu astept de la aceste boxe prea multe sunete joase Smile.De asemenea am posibilitatea sa limitez din amplificator nivelul volumului in aceste difuzoare deci nu trebuie musai sa fie cat amp. de puternice Smile

Mi-am propus un buget de maxim 350 ron pt asta..
Astept cu interes recomandarile voastre Smile

Salutari
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
cobu

MesajTrimis: Joi Noi 06, 2008 8:06 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

DIn ce am citit prin topicurile mai vechi ramane sa ma decid intre acestea :

http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/HELIX/Sisteme/DB_62.1_Dark_Blue/

sau

http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/HIFONICS/Sisteme/ZEUS_ZXi_6.5C/

sau

http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/MB_Quart/Sisteme/Formula_FSA216/

ce spuneti ?
Sus
Andry
Priceput

Data înscrierii: 08/Mai/2008
Locație: Brasov

MesajTrimis: Joi Noi 06, 2008 9:21 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

din ce ai tu acolo am ascultat MBQuart ( pe care le si recomand ) si Helix DB. Ai putea totusi arunca o privire si peste acestea : http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/CRUNCH/Sisteme/Blackmaxx_MXB_6.2c/ ( Crunch, Hifonics si MBQuart apartin aceasi diviziuni ).

Waitin` for the Volvo, a new chapter!
Sus
cobu

MesajTrimis: Joi Noi 06, 2008 2:25 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ma intereseaza din ce ati ascultat voi care suna mai OK pe medii fara sa deranjeze prea tare cu inalte metalice
Sus
Andry
Priceput

MesajTrimis: Joi Noi 06, 2008 11:33 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ce player ai? mie mi-au placut mbq pentru partea de inalte, imi place sa pun accent pe inalte intr-un sistem audio . ( imi plac inaltele stridente )

Sus
CBI
Priceput

Data înscrierii: 07/Dec/2007

MesajTrimis: Vin Noi 07, 2008 12:15 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

andry,ce intelegi prin inalte stridente?
mbq din pctul meu de vedere nu au inalte stridente ,si nici metalice
Multi va comporatati ca niste amatori,si nu ganditi bine inainte sa scrieti
Pt multi automat daca tw are calota din materiale dure(al,titan,beriliu,ceramic etc) DIN START suna intzepat,metalic, strident,rece,cel putin 2 din ele Confused
Deja incep sa ma intreb daca chiar stiti sa apreciati sunetul,pt ca eu garantez ca la un blind test cu diferite tw textile si altele dure implementate corect,adica matchiurea cu sursa si a frecv de separare corecte nu puteti sa spuneti care pe care.Eu am lucrat cu tw de casa si sunt patit cu cu astfel de pareri.Ba de multe ori dupa ce au ascultat cu ideile preconcepute deja infipte adanc au ajuns sa spuna ca tw dure suna mai dinamic si mai detaliat
Probabil va place sa va forumitzi ca sfaturile astea nu prea sunt de folos
Cand suna intzepat sau nu urca/coboara suficient este din cauza ca este prost lucrat si are probleme cu liniaritatea pe undeva ,de obicei 'gaurile' nu prea ies in evidenta ca hopurile.Dar sa calificam astfel lucrurile fara nici o baza practica solida si concreta(adica nu doar cu urechea) mi se pare o prostie
Sunt tw dure din aluminiu, cu suspensia textila,astea cum mai suna,ca al e moale Surprised
Sus
Andry
Priceput

MesajTrimis: Vin Noi 07, 2008 12:26 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

recunosc ca nu sunt cine stie ce cunoscator in domeniu, ca nu am ascultat pe acelasi player toate difuzoarele pe care le-am admirat si ca nu ma iau dupa ce spune producatorul, de exemplu la mbq fsa216 nici nu stiam pana in acest moment din ce material e fabricata calota tw. dar mie, dintre toate cele pe care le-am auzit, mbq fsa216 mi-au placut cel mai mult. si dls-urile ms6 cu tw up1 pe care le detin ( asta pentru ca sunt ale mele Razz ) .. si cu urechea nu o duc bine, intr-adevar, trebuie ceva inalte mai ascutite ca sa imi gadile timpanul intr-un mod placut. as vrea totusi sa ascult si disputatele tweetere fn52 ( asa se numesc, nu ? ) de la focal.

Sus
moga_mihai
Priceput

Data înscrierii: 19/Iul/2007
Locație: Bucuresti !

MesajTrimis: Vin Noi 07, 2008 12:29 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

@Andry .....TN52

scz de offtopic....

OT...mergi pe helix gama dark blue...dak mai plusezi ceva la buget merg si esprit-urile

CBI
Priceput

Data înscrierii: 07/Dec/2007

MesajTrimis: Vin Noi 07, 2008 12:46 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pai ce vrei tu de fapt e sa auzi inaltele mai in fatza si asta se rez cu eq parametric,faci un hop mic centrat la 10-12k de 4-6db si e ca floarea Smile .Se poate lasa si atenuatrea din filtre mai mica sau lipsa
Chestia e ca niste inalte lasate sa cante mai tare nu insemna detaliu mai mult si nici rezolutie,cred ca stii ca este de fapt detaliu fals,care pacaleste numai o ureche de incepator.Cam asta fac si producatorii,trag caracteristica din filtre ca sa sune cu joasele si inaltele putin mai ridicate,ca la ureche place loudnesul,mai ales la putere mica,si daca nu asculti ce trebuie poti sa te pacalesti.Faptul ca suna bine fara corectii nu implica deci automat ca sunt mai bune.Poate se trezesc cu unul ca mine care asculta metale, sa zicem, si ca nu inteleg ce draq zice ala acolo ca suna inaltele prea sterse ca asa e masterizata prost inregistrarea Smile
Sus
cobu

MesajTrimis: Vin Noi 07, 2008 8:25 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Merci de raspunsuri !

Playerul pe care vor canta este playerul original al masinii la care am adaptat iesirile spate pentru amplificator.

Nu sper la cine stie ce sunet tocmai din cauza playerului dar vreau macar sa nu mi-se amestece sunetele la volume mai mari(ca acum) si atunci cand ascult o piesa cu mai multa zdranganeala gen rock sa nu ma omoare cu tz tz tz dar sa iasa in fata mai mult vocea solistului Smile.

Oricum pana acum am sa merg pe helix dark blue daca e...Sper sa nu fie o problema daca las cablajul original al masinii pe ele Smile
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum