| |
| Autor |
Mesaj |
Stefan_blue
Data înscrierii: 12/Noi/2008 Mesaje: 4
|
Trimis: Lun Ian 10, 2011 3:34 pm Titlul subiectului: Difuzoare auto sistem |
|
|
| Buna,am vizualizat multe pareri pe forum si totusi as vrea si in cazul meu cateva opinii,deoarece nu sunt lamurit.Vreau sa cumpar un 2 difuzoare tip sistem.Bugetul este de 250-300 ron.Oscilez intre Mac-Audio Revolution X 2.13 si MTX RTS502 dar sunt deschis si altor opinii.Problema este ca nu am auzit cum suna nici una dintre acestea...Mentionez ca am un logan sedan,Player Alpine CDE 111RM,iar mai tarziu vreau sa imi iau un subwoofer ori Mac audio ori Hifonics,sunt 2 pachete promotionale pe be-loud.Va rog ajutati-ma,chiar daca e o problema des intalnita,ma refer la alegerea dif-urilor |
|
| Sus |
|
 |
yoiedi Priceput
Data înscrierii: 22/Apr/2010 Mesaje: 280
|
Trimis: Lun Ian 10, 2011 11:03 pm Titlul subiectului: |
|
|
| salutare...in usile fata ale loganului merg lejer difuzoare de 16.5 cm. mare branza nu ai sa obtii daca schimbi difuzoarele stock...poate doar o stereofonie mai buna...avand tweeterele sus. deci sfatul meu (si nu numai al meu) este sa faci o insonorizare a usilor pentru ca e absolut necesara...si zic asta pentru ca si eu am logan si pana nu am facut insonorizare nu ascultam decat zbarnaitul fetei de usa...300 lei iti ajung sa faci o insonorizare decenta si apoi te poti orienta si catre alte difuzoare. spor la treaba si sper sa tii cont de sfaturile date. seara buna |
|
| Sus |
|
 |
keddy_net Priceput
Data înscrierii: 27/Oct/2007 Mesaje: 482 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Lun Ian 10, 2011 11:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
nu are rost sa le schimbi pe cele stock daca nu faci insonorizare si adaugi si o amplificare difuzoarelor pe care le inlocuiesti. Playerul care il ai tu pe masina acum are 4x18W. Deci neaparat amplificator + insonorizare daca vrei sa schimbi boxele. Bafta! _________________ Alpine CDA 9855r, DLS MS6A, DLS CA12, Dacia SuperNova. |
|
| Sus |
|
 |
Stefan_blue
|
Trimis: Mar Ian 11, 2011 1:26 am Titlul subiectului: |
|
|
| Multumesc de sfaturi,voi insonoriza portierele,dar o mica problema ar fi ca nu stiu unde....sunt din Piatra Neamt si nu prea stiu cine se pricepe la asa ceva pe aici...cat despre player,credeam ca are 4x25,dar se pare ca m-am inselat...oare daca la banii pe care am dat pe Alpine luam ceva de la Sony,era o alegere mai buna?(am vazut ca pare mai bun daca ar fi sa ma iau dupa specificatii,dar nimeni nu prea recomanda sony in ceea ce priveste playere auto)...am uitat sa mentionez ca in portierele fata am niste MTX-uri RTC 502 care nu par asa stralucite,poate din cauza ca nu sunt amplificate,iar portierele zbarnaie si trebuiesc insonorizate |
|
| Sus |
|
 |
yoiedi Priceput
Data înscrierii: 22/Apr/2010 Mesaje: 280
|
Trimis: Mar Ian 11, 2011 11:02 am Titlul subiectului: |
|
|
| decat sony mai bine ce ai acum. in legatura cu insonorizarea...eu am facut-o singur si mi-a iesit foarte bine..si unde mai pui ca am avut si un material mult mai gros care a trebuit sa-l lipesc cu aer cald...m'am chinuit vreo 2 zile dar pana la urma a iesit cum trebuie. vorbeste cu Shokaliptiku....te poate ajuta cu materialul si sigur iti va da si niste sfaturi bune in a aplica materialul bine. succes |
|
| Sus |
|
 |
keddy_net Priceput
|
Trimis: Mar Ian 11, 2011 2:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
playerele alpine sunt bune pentru calitatea sunetului care o redau, iar ca putere sunt doar cateva playere de la alpine care au 4x27W si alea sunt capetele de serie care sunt peste 1000ron. Nici acele playere nu se aud deosebit de tare. Diferenta dintre 18w/canal si 27w/canal e foarte mica. Deci neaparat amplificare pe difuzoare indiferent de player. Uita de playerele Sony LG Panasonic, Jvc etc si nu le recomanda la nimeni.
Sonorizarea nu se face greu, trebuie doar sa ai chef de munca. Uitate la prezentari sisteme ce inseamna o insonorizare si cum si-au facut baietii de acolo. Practic se da fata de usa jos se pun niste folii insonorizante care sunt autoadezive. Acolo se construieste o incinta care se va inchide cu difuzorul amplasat peste un inel din mdf.
Daca vrei ceva mai pro o sa fie nevoie sa schimbi si difuzoarele astea mtx pe 13cm si sa treci la ceva pe 16cm.
Bafta si spor la treaba! _________________ Alpine CDA 9855r, DLS MS6A, DLS CA12, Dacia SuperNova. |
|
| Sus |
|
 |
Pigoo Utilizator pe cale de disparitie

Data înscrierii: 08/Oct/2008 Mesaje: 1625 Locație: Constanta
|
Trimis: Mar Ian 11, 2011 5:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
keddy, tu la mine ai ascultat tot 17w nu uita ca difuzoarele ce le am sunt pe 8ohm  |
|
| Sus |
|
 |
keddy_net Priceput
|
Trimis: Mar Ian 11, 2011 6:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Pigoo a scris: | keddy, tu la mine ai ascultat tot 17w nu uita ca difuzoarele ce le am sunt pe 8ohm  |
pai isi face treaba insonorizarea aia  _________________ Alpine CDA 9855r, DLS MS6A, DLS CA12, Dacia SuperNova. |
|
| Sus |
|
 |
Stefan_blue
|
Trimis: Mar Ian 11, 2011 10:07 pm Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc pt sfaturi baieti...intre timp am si gasit un loc unde poate sa imi faca cineva insonorizarea,prefer sa las pe cineva care are experienta decat sa risc sa stric eu treaba.Si in legatura cu player-ul...ma bucur ca este e alegere buna...am sa retin si treaba cu sony,panasonic,lg .va voi spune ce am reusit sa fac....mai intai sa vad cat costa distractia |
|
| Sus |
|
 |
|