|
|
| |
| Autor |
Mesaj |
crystalmino
Data înscrierii: 03/Feb/2009 Mesaje: 15
|
Trimis: Dum Mar 01, 2009 4:24 pm Titlul subiectului: Difuzoare de 8" pe usi fata Logan |
|
|
Se pot monta difuzoare de 8" pe usile fata Logan face-lift? A incercat cineva? Ca exemplu ar fi MTX 803 cu diametru decupare: 182mm si
adancime: 78mm. |
|
| Sus |
|
 |
AlexBanu Priceput

Data înscrierii: 18/Iul/2008 Mesaje: 402 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Lun Mar 02, 2009 4:07 pm Titlul subiectului: |
|
|
Daca te apuci sa-ti construiesti usile nu e nici o problema..poti sa cauti un dif tot de 8" cu adancime mai redusa.. _________________ Alpine F#1 Status/MicroP.7.28MKIII/Z170MKIII/Brax Matrix X4/Helix A1 Competition/Aliante 10" LTD |
|
| Sus |
|
 |
crystalmino
|
Trimis: Lun Mar 02, 2009 9:41 pm Titlul subiectului: |
|
|
Asta e o gluma ? Cum adica " sa-ti construiesti usile" ?
N-am gasit alte difuzoare de 20cm cu adancime mai mica . De altfel se pare ca nici astea nu se gasesc, firmele de la noi au trecut sute de modele in oferte si in realitate au cateva variante pe care le "indeasa" tuturor prin metoda convingerii: " astea sunt cele mai bune, va spun EU" |
|
| Sus |
|
 |
providius Priceput
Data înscrierii: 20/Aug/2007 Mesaje: 675 Locație: oradea
|
Trimis: Lun Mar 02, 2009 10:06 pm Titlul subiectului: |
|
|
nu cred ca glumea alex,sa faci sa cante bine niste difuzoare de 16cm intr-o usa de logan,asa cum trebuie sa nu vibreze toate plasticele si restul acolo e o provocare,cat despre 8'' in usa de logan,se poate,de ce nu,numai ca nu uita sa iei in calcul macar 100E in izolatie pe usa,si e o suma prieteneasca,unii au trecut de 200E si inca ar mai fi nevoie la un midbass de8'',bafta,ar trebui sa fie o provocare  _________________ Team SQNLL
Audison,soundstream,scanspeak, polk audio sr,h701/d511,bt400,hollywood energetics |
|
| Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007 Mesaje: 2751 Locație: Cj-N
|
Trimis: Lun Mar 02, 2009 10:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
Intrebarea e : la ce ai nevoie de 8 inch ?
Pentru un sistem pe 2 cai, 8 inch nu e o optiune buna. _________________ Scoruri, nu povesti...
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
| Sus |
|
 |
crystalmino
|
Trimis: Lun Mar 02, 2009 10:56 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pentru SSRLI: Pentru ca nu vreau subwoofer dar vreau bas mai mult (si aici vorbesc de domeniul de frecvente in jos si nu de intensitate sonora). Vezi vreo alta varianta? Intrebarea e : de ce "Pentru un sistem pe 2 cai, 8 inch nu e o optiune buna"? Si vorbeam de coaxiale de 8 inci pe trei cai.
Pt Providius: sunt de acord cu tine, e nevoie de rigidizare si insonorizare ca lumea. Totusi asa cum am spus nu vreau sa dau sistemul la maximum de unde rezulta cerinte ceva mai mici pentru rigidizare. Si in casa, daca dau muzica la maxim (fara distorsiuni) apar vibratii de la mobila sau de la alte obiecte aflate aproape de subwoofer.
In alta ordine de idei am avut alt Logan cu difuri de 6 inci amplificate si fara insonorizare la usi. Desi dadeam volumul pana imi fluturau efectiv pantalonii, nu existau vibratii deranjante (sigur, daca nu uitam ceva in buzunarele usilor). Dupa cate m-am uitat, cred ca fetele de usi la modelul nou de Logan sunt mai rigide. |
|
| Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

|
Trimis: Lun Mar 02, 2009 11:04 pm Titlul subiectului: |
|
|
1. Coaxiale? Mi se pare difuzoare slabute...
2. De unde vine ideea ca ai nevoie de insonorizare mai putina daca folosesti sistemul la volum mic ? Tot ai nevoie de o "incinta" solida, ca e la nivel mare, ca e la nivel mic. Aici nu e cazul de a insonoriza ca sa scapi de zgomote nedorite, e cazul in care vrei sa nu pierzi prin vibratii inutile si vrei sa creezi o "incinta" in care sa lucreze difuzorul.
3. Un difuzor bun de 16cm poate sa coboare multicel intr-o usa buna. _________________ Scoruri, nu povesti...
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
| Sus |
|
 |
crystalmino
|
Trimis: Lun Mar 02, 2009 11:46 pm Titlul subiectului: |
|
|
1. Mie si altora ni se par ok, vezi aici http://www.cartel.fr/IMG/pdf/Maxi_tuning_no123.pdf
2. Pai sa-ti explic : e nevoie de incinta solida datorita energiei mari continuta in vibratiile sonore (undele acustice) la frecvente joase. Evident ca daca vorbim de volum mare, energia este si mai mare. In consecinta in acest caz e bine ca incinta sa fie si mai solida. De altfel cred ca stii ca rolul unei incinte este in esenta de a separa undele sonore emise de membrana difuzorului spre fata de cele emise spre spate. Incinta nu permite ca la urechea ta sa ajunga undele emise spre spatele difuzorului (le captureaza in interiorul ei si le absoarbe, de aceea se folosesc materiale fonoabsorbante in incinte solide). Daca energia emisa este mica (frecvente medii si inalte sau volum mic) nu mai este nevoie de incinte la fel de solide! De aia tweeterele nu au nevoie de boxe.
3 Aici am mai multe intrebari:
- cine stabileste care difuzor este bun? Am observat aici pe forum ca nu prea va intereseaza caracteristicile date de producator in schimb sunt laudate marci la care nu apar nici un fel de caracteristici nici pe site-ul fabricantului, fara argumente ci doar cu afirmatii de tipul" le-am auzit io si suna bestial" Eu sunt de profesie inginer si imi place in general o discutie argumentata cu cifre. Mi-e mai usor sa inteleg asa.
- Nu crezi ca un difuzor bun de 20 cm coboara si mai multicel?
Va multumesc pentru raspunsurile de pana acum. |
|
| Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

|
Trimis: Mar Mar 03, 2009 12:09 am Titlul subiectului: |
|
|
1. Review-urile din reviste sunt ultimele lucruri in care ma incred.
2. Nu vorbim de tweetere, medii. Vorbim strict de bass, ala ai zis ca te intereseaza. Daca un panou vibreaza, el pierde energie. Daca ai noroc sa vibreze in anti-faza cu difuzorul tau, pierzi si mai mult. Deci, e nevoie de incinta solida ? Sau punem difuzoarele in pungi de plastic, pentru ca si alea separa unda spate de unda fata.
Materialele "fono-absorbante" in incinte de subwoofer o sa dea impresia ca incinta este mai mare. Si atat. Nu este un proces magic de absorbtie. Umplem punga cu vatelina si suntem boieri.
Tweeterele nu au nevoie de incinta pentru ca ele sunt inchise.
3. Avem niste parametrii dati de producator ? In afara de comercialul raspuns in frecventa si eficienta ? Nu dimensiunea conului este factorul care determina daca va cobora sau nu. _________________ Scoruri, nu povesti...
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
| Sus |
|
 |
Vishnu
Data înscrierii: 14/Noi/2006 Mesaje: 47
|
Trimis: Mar Mar 03, 2009 5:01 am Titlul subiectului: |
|
|
| Ziceai ca esti inginer si ca te intereseaza date concrete. Perfect deacord. Din pacate, in ziua de azi sunt multe marci care umfla mult datele tehnice ale difuzoarelor. Nu stiu ce sa spun de firma Coustic dar, zic ei ca difuzorul ar reda sunetele in plaja 36Hz-22KHz. Sincer ma indoiesc ca reda in plaja asta. Chiar si cu modificari masive ale usilor. Sunt destule subwoofere de la marci cu prestigiu mult mai mare care redau de la 40 Hz. M-as cam indoi sa redea coaxialele astea de la 36 Hz. Asta asa doar ca o idee despre date tehnice. Din pacate marketingul e cuvantul de baza in ziua de azi. Daca gresesc imi cer scuze. Mi-am exprimat doar parerea personala. |
|
| Sus |
|
 |
providius Priceput
Data înscrierii: 20/Aug/2007 Mesaje: 675 Locație: oradea
|
Trimis: Mar Mar 03, 2009 9:58 am Titlul subiectului: |
|
|
din cate stiu eu difuzoarele cam redau gama de frecvente in care sunt date de producator,cum o redau e alta mancare de peste,cat spl au la frecventa de 36hz?posibil sub 50db,pai nu inseamna ca nu o reda daca noi nu o auzim just joking,dar adevarul este ca sunt de acord cu tine,eu de multi ani nu mai urmaresc nimic din caracteristicile scrise a unui difuzor,urechea mea ma indruma,poate bine,poate nu dar ma incred mai mult in ea decat niste specificatii la niste difuzoare fie ele si 500ron.
asta este total offtopic,cat despre subiect eu m-am chinuit sa bag 8''in usile mele si am fost multumit de rezultate,atat de multumit incat acum caut ceva slim de 10 sa continui nebunia,deci spor la lucru,e posibil,si tine-ne la curent cu evolutia lucrarii  _________________ Team SQNLL
Audison,soundstream,scanspeak, polk audio sr,h701/d511,bt400,hollywood energetics |
|
| Sus |
|
 |
crystalmino
|
Trimis: Mar Mar 03, 2009 3:28 pm Titlul subiectului: |
|
|
| ssrli a scris: | 1. Review-urile din reviste sunt ultimele lucruri in care ma incred.
2. Nu vorbim de tweetere, medii. Vorbim strict de bass, ala ai zis ca te intereseaza. Daca un panou vibreaza, el pierde energie. Daca ai noroc sa vibreze in anti-faza cu difuzorul tau, pierzi si mai mult. Deci, e nevoie de incinta solida ? Sau punem difuzoarele in pungi de plastic, pentru ca si alea separa unda spate de unda fata.
Materialele "fono-absorbante" in incinte de subwoofer o sa dea impresia ca incinta este mai mare. Si atat. Nu este un proces magic de absorbtie. Umplem punga cu vatelina si suntem boieri.
Tweeterele nu au nevoie de incinta pentru ca ele sunt inchise.
3. Avem niste parametrii dati de producator ? In afara de comercialul raspuns in frecventa si eficienta ? Nu dimensiunea conului este factorul care determina daca va cobora sau nu. |
1.Pai da ,ce simplu e asa, toti sunt niste prosti, doar SSRLI detine adevarul absolut ! Din ce documentatie speciala iti extragi cunostintele? Sau le-ai aflat din studii facute personal in laboratoare cu aparatura acustica de varf? Scuza-mi aciditatea, dar la asa raspuns...
2. Iar trebuie sa-ti explic: in primul rand trebuie sa fie clar ca eu nu am negat niciodata necesitatea unei incinte (chiar, de ce folosesti ghilimele, e incinta pur si simplu) dar cum ingineria este arta compromisului, ma intereseaza aspecte practice, adica cat de solida trebuie sa fie (justificat, compromisul cat mai optim intre pret si calitate) ca asa le turnam in beton(usile) si nu va mai intrebam, desi cred ca exista si materiale mai solide. Ca veni vorba, care-i unitatea de masura a soliditatii si a calitatii? Ca tot spunem ca difuzoarele alea sunt mai de calitate decat altele fara caracteristici producator, fara masuratori asa doar dupa ureche (la propriu si la figurat)
Cat priveste materialele fonoabsorbante (tot fara ghilimele) am sa-ti descriu urmatorul fenomen care se petrece in boxa (incinta, usa) : miscarea membranei produce o unda sonora in spate care se reflecta de spatele incintei si ajunge iar la membrana , antrenand-o mecanic si producand vibratii in decalaj de faza ale acesteia , vibratii care "imbogatesc" (ei aici sunt bune ghilimelele) semnalul original cu tot felul de sunete nedorite si inexistente in original. Cand sunt in antifaza diminueaza si randamentul difuzorului dar asta este raul cel mai mic. Ei, vezi de aia e nevoie de materiale fonoabsorbante.
Cer scuze nu mai am timp, continuam diseara. |
|
| Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

|
Trimis: Mar Mar 03, 2009 5:11 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu e nevoie sa fii acid pentru ca eu zic ce gandesc legat de testele revistelor. Acum m-am uitat mai mult peste "testul" din revista...si arata foarte mult a reclama...
Deci treaba cu incinta e rezolvata, trebuie tot timpul.
Cat despre soliditate, prea solid nu exista. Cat de solid se poate in limitele bunului simt si apoi putin peste.
Chiar si daca folosesti putere mica, tot exista pierderi, vibratii ale panourilor. Sunt mici, dar trebuie sa te raportezi si la niveulul sunetului, care e si el mic. Am vazut imbunatatire foarte mare chiar si pe player, cu un difuzor de 13cm, dupa ce am adaugat un inel solid si am ingreunat toate panourile din preajma lui.
Exista o unitate de masura a soliditatii ? O fi chiar densitatea panoului, o fi elasticitatea ?
Nici eu nu neg ca se intampla lucrul acela incinta (reflexiile). Urmarind proiecte foarte serioase, am observat ca singurele cazuri in care se tine cont de fonoabsortbie e doar daca exista riscul undelor stationare (1/4 din lungimea de unda).
Daca vorbim de subwoofere, lungimile de unda sunt imense si o sa ignore materiale precum buretele cofrat. Exact ca si cum nu ar fi acolo. Vatelina o sa dea impresia de unei incinte mai mari.
Daca vorbim de difuzoare care reproduc frecvente medii (lungimi de unda mult mai mici comparativ cu dimensiunile incintelor), un material gen burete cofrat, burete cu celule deschise e indicat pentru a omora undele stationare. _________________ Scoruri, nu povesti...
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000
Ultima modificare efectuată ssrli la Mar Mar 03, 2009 5:54 pm, modificat de 3 ori în total |
|
| Sus |
|
 |
mgm2000ro Priceput

Data înscrierii: 11/Iul/2007 Mesaje: 545
|
Trimis: Mar Mar 03, 2009 5:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
crystalmino
 |
|
| Sus |
|
 |
crystalmino
|
Trimis: Mar Mar 03, 2009 10:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
pt SSRLI:
-n-am apucat sa raspund integral la postul tau anterior si hop ai postat din nou. Dupa parerea mea si in acest post faci o serie de greseli care mie personal imi creaza impresia ca nu intelegi fenomenele acustice si intrucat mi-e greu sa polemizez la nesfarsit as aprecia daca nu mi-ai mai raspunde. Multumesc.
- consider cel putin nepoliticos felul in care mi-ai modificat spusele (de ex: nu am spus nici test nici review am spus doar ca si altii au alta parere decat tine, nu am spus niciodata ca am sa pun difuzoarele in aer, fara incinta asa ca treaba cu incinta era rezolvata dinainte de a te baga in seama etc.)
- atunci cand ma intereseaza aspecte legate de acustica si aspecte teoretice apelez la surse mai credibile decat forumurile (chiar si pe internet, uite de ex pentru incepatori http://www.lenardaudio.com/education/01_eduintro.html)
Ceea ce am intrebat eu a fost foarte clar legat de aspectele practice ale montarii unor difuzoare de 20cm in usa de Logan ( este loc suficient, nu se impiedica de macara, geam sau altceva, gasesc inele pt diametrul asta, cum se potriveste pe fata de usa tinad cont ca nu este plana etc) si daca se poate fara sa reconstruiesc usa.
Providius: si eu m-as baza pe urechea mea dar din pacate nu am la dispozitie diverse difuzoare ca sa le incerc, am solicitat niste probe si am fost refuzat sau indrumat spre un panou unde erau "montate" unele difuzoare dar care pe langa ca nu erau cele care ma interesau , nu sunau de loc corect.
Vishnu: din pacate tocmai lipsa datelor tehnice ma pune in incurcatura (sau eventual necredibilitatea lor). Totusi eu, in domeniul meu de activitate, dispun de multe date tehnice care nu apar pe internet (nu c-ar fi secrete) si am crezut ca aici pe forumul plin de "pasiune pt sunet", exista pasionati care detin astfel de informatii si le impartasesc si altora. In loc de informatii gasesc, cateodata, afirmatii cu pretentii de axiome (adica nu trebuie demonstrate).
Le multumesc celor care au dat raspunsuri ontopic si chiar offtopic.
A, si era sa uit, uite un citat din prima pagina de la adresa de mai sus:
"Audiophiles = became one of the most bizarre cults of the previous century. Claiming to be gifted with golden ears, audiophiles can hear electrons traveling in wires, and have the ability to channel thought into crystals to ward off evil harmonics. Cloaking themselves in mystical terms unrelated to music and physics, they can be heard chanting model numbers and superlatives. This delusional mix of paranoia and marketing hype, where descriptions attain to greater meaning than the described, exists in all areas of society" SSRLI, te recunosti? |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|