Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Difuzoare Mondeo
Du-te la pagina Anterioară  1, 2

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
o&g
Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006
Locație: alba-iulia

MesajTrimis: Mie Ian 10, 2007 8:00 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

inaltele sunt ceva mai stridente intr-adevar.

un condensator pe TW nu inseamna distorsiuni, inseamna o panta de taiere highpass cu o panta de 6db/octava la o anumita frecventa care e data de valoarea condensatorului si impedanta TW.

bafta.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
CTT
Pasionat

Data înscrierii: 21/Dec/2006
Locație: Arad/Timisoara

MesajTrimis: Mie Ian 10, 2007 8:20 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu ma refeream ca acel condensator pe tweeter produce distorsiuni, ci la faptul ca datorita existentei filtrului (condensatorul) doar pe tweeter woofer-ul ar putea produce distorsiuni incercand sa reproduca frecvente inalte.
Sus
o&g
Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006
Locație: alba-iulia

MesajTrimis: Mie Ian 10, 2007 8:24 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

da...e posibil sa nu fie un sunet extrem de fidel, dar nici foarte mult nu o sa aibe de suferit.

din cate stiu eu difurile astea coaxiale,nu numai cel luat ca exemplu, nu au filtru pe mid-bas.
Sus
CTT
Pasionat

MesajTrimis: Mie Ian 17, 2007 12:52 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Cum se aud Infinity 6812CF in comparatie cu DLS 257 (sau 226, ca 257 nu sunt asa comune) pe partea de joase? Din specificatii si dimensiunea membranei m-as astepta sa coboare putin mai jos, insa in review-urile ce le-am gasit pe net am intalnit pareri mixte.
Sus
CTT
Pasionat

MesajTrimis: Mie Ian 24, 2007 12:13 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ca sa-mi raspund singur la o intrebare (poate mai intereseaza pe cineva): REF6812CF au filtru pe inalte; am gasit niste poze pe un forum in care se vede condensatorul.

M-am mai linistit putin cu filtrele cand am vazut ca exista si difuzoare scumpe si de calitate (JL Audio) care au filtru (un simplu condensator) doar pe inalte.

Cred ca o sa comand o pereche de Infinity, dar momentan nu sunt pe stoc.
Sus
Audi_A6
Audiofil

Data înscrierii: 15/Aug/2006
Locație: bucuresti

MesajTrimis: Mie Ian 24, 2007 3:39 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

acum asteapta baba daca vrea sa auda bine Very Happy de cand iti spun sa le cumperi, dar tu nimica...
Sus
CTT
Pasionat

MesajTrimis: Lun Feb 12, 2007 1:38 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

In sfarsit am comandat & primit Infinity-urile. Am comandat 6812 si am primit 6822, insa am decis sa le pastrez.

Impresii pana acum:
- inaltele se aud mai bine/clar, chiar daca tweeter-ul e din "material textil" nu matase (ca la 6812); oricum se aud mai bine ca plasticele (Mylar) DLS-urilor dinainte; tweeter-ul are nivel selectabil 0dB & 3dB (cred ca era mai corect -3dB si 0dB) si am considerat ca nivelul 0dB e satisfacator.
- pe joase insa, spre surprinderea mea, nu coboara asa de mult ca DLS-urile, in ciuda suprafetei mai mari - poate asta se va schimba dupa burn-in (s-a observat si la DLS);
- "galagie" fac mai multa, se aud intr-adevar ceva mai tare, insa cred ca asta se datoreaza impedantei de 2.65 Ohm (nu 2, nu 4, 2.65).
- nu se aude asa de clar pe partea de medii-joase - probabil absenta unui crossover (cu exceptia condensatorului de pe tweeter) isi face simtita prezenta.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2
Pagina 2 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum