| |
| Autor |
Mesaj |
bebeko Pasionat
Data înscrierii: 18/Mai/2007 Mesaje: 103 Locație: Cluj-Napoca/Bistrita
|
Trimis: Sâm Mai 19, 2007 10:07 am Titlul subiectului: Difuzoare pentru HU/difuzoare pentru amplificator |
|
|
Buna, am tot citit pe forum ca sunt anumite difuzoare special facute pentru HU si altele special pentru amplificator.
Eu am nevoie de difuzoare pentru un mp3-player ce poate scoate o putere maxima de 4X50W ( banuiesc ca aproximativ 20-25W RMS ). Sa inteleg ca pentru a avea un sunet de calitate, fara amplificator, difuzoarele noi ar trebui sa aibe maxim 50-60W RMS , sau chiar mai putin/mult ???
Multumesc. |
|
| Sus |
|
 |
KRZ Priceput

Data înscrierii: 07/Dec/2006 Mesaje: 431 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Sâm Mai 19, 2007 10:13 am Titlul subiectului: |
|
|
| Da pentru a obtine un maxim de perforanta e recomandat sa ai difuzoare pe puterea amplificari.. asa ca boxe pana in 50 RMS pt hu sunt ok.. akm ce marimi ce masina ce buget...? |
|
| Sus |
|
 |
bebeko Pasionat
|
Trimis: Sâm Mai 19, 2007 10:18 am Titlul subiectului: |
|
|
Masina Skoda Fabia, marimi 165mm fata , oricat spate deoarece nu se pot monta decat pe placa de la portbagaj. Bugetul nu are mare importanta , dar as prefera ceva de calitate medie , nu chiar varfurile de gama Si mai e o problema : HU este un LG M3600R ( primit bonus la cumpararea masinii ) http://www.be-loud.ro/produse/CD_Playere_MP3/LG/LAC-M3600/ . E chiar asa de rau incat ar trebui schimbat ??? |
|
| Sus |
|
 |
KRZ Priceput

Data înscrierii: 07/Dec/2006 Mesaje: 431 Locație: Bucuresti
|
|
| Sus |
|
 |
Audi_A6 Audiofil
Data înscrierii: 15/Aug/2006 Mesaje: 952 Locație: bucuresti
|
Trimis: Sâm Mai 19, 2007 4:01 pm Titlul subiectului: |
|
|
| daca vrei sa sune foarte bine doar pe HU, incearca un HU de la panasonic, cel de 40W reali (DIN) si boxe pe fata de la JL audio, sunt cam 600ron, dar cine le-a ascultat spunea ca se aud ceva de genul "referinta" |
|
| Sus |
|
 |
horhe_gxg
Data înscrierii: 30/Noi/2006 Mesaje: 32
|
Trimis: Sâm Mai 19, 2007 7:11 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Audi_A6 a scris: | | daca vrei sa sune foarte bine doar pe HU, incearca un HU de la panasonic, cel de 40W reali (DIN) si boxe pe fata de la JL audio, sunt cam 600ron, dar cine le-a ascultat spunea ca se aud ceva de genul "referinta" |
Despre ce difuzoare JL audio vorbesti? Ma cam indoiesc sa se auda "de referinta" direct pe HU , fiind el chiar si acel panasonic de care vb. |
|
| Sus |
|
 |
bebeko Pasionat
|
Trimis: Dum Mai 20, 2007 10:19 am Titlul subiectului: |
|
|
| Deci tot nu am reusit sa primesc un raspuns la problema mea. Si anume : ce difuzoare se preteaza doar la amplificarea din HU ? Pana acum am inteles ca cele din gama Hertz dieci ar fi facute special pt player. Exista si altceva mai bun de atat ??? |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006 Mesaje: 2144 Locație: sibiu
|
|
| Sus |
|
 |
bebeko Pasionat
|
Trimis: Dum Mai 20, 2007 9:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc asus Si pentru un sunet de calitate , dar la un buget mediu, care dintre cele prezentate mi-ai putea recomanda ? |
|
| Sus |
|
 |
bebeko Pasionat
|
Trimis: Sâm Aug 18, 2007 10:42 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am vazut ca au aparut pe site si gama Hertz ...
Dar, totusi as dori un sfat : ce difuzoare imi recomandati ( sistem 16,5 cm ), care sa fie amplificate direct si numai de HU, dar care sa nu distorsioneze la un volum ridicat ??? Sau toate distorsoniaza ???
Ca si HU asta este : Clarion DXZ 379 RMP - http://www.be-loud.ro/produse/CD_Playere_MP3/Clarion/DXZ379RMP/ |
|
| Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007 Mesaje: 2751 Locație: Cj-N
|
Trimis: Dum Aug 19, 2007 11:04 am Titlul subiectului: Re: Difuzoare pentru HU/difuzoare pentru amplificator |
|
|
| bebeko a scris: | Buna, am tot citit pe forum ca sunt anumite difuzoare special facute pentru HU si altele special pentru amplificator
Eu am nevoie de difuzoare pentru un mp3-player ce poate scoate o putere maxima de 4X50W ( banuiesc ca aproximativ 20-25W RMS ). Sa inteleg ca pentru a avea un sunet de calitate, fara amplificator, difuzoarele noi ar trebui sa aibe maxim 50-60W RMS , sau chiar mai putin/mult ???
Multumesc. |
ii cea mai mare magarie ce am auzit-o de cand citesc pe forumuri. tot "difuzoare facute special pentru HU" in sus si in jos.
cand o sa va treziti ca nu se intampla nimic rau daca iei orice difuzor care se monteaza in usi si il legi la amplificarea playerului ?
de prea mult timp circula mitul acesta si incepe sa ma agaseze. |
|
| Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

|
Trimis: Dum Aug 19, 2007 11:47 am Titlul subiectului: |
|
|
| bebeko, orice amplificator distorsioneaza. pana in momentul in care legi un osciloscop la el nu poti sa iti dai seama exact la ce volum distorsioneaza. |
|
| Sus |
|
 |
bebeko Pasionat
|
Trimis: Dum Aug 19, 2007 3:07 pm Titlul subiectului: Re: Difuzoare pentru HU/difuzoare pentru amplificator |
|
|
Chiar daca este asa cum zici tu, sunt convins ca orice difuzor merge amplificat direct de HU, dar ... depinde si de cum se aude pe urma ! Pentru ca banuiesc ca nu este tot una sa legi la un player un difuzor de 300W sau unul de 50W.
Intrebarea mea ramane valabila .... |
|
| Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

|
Trimis: Dum Aug 19, 2007 7:09 pm Titlul subiectului: |
|
|
totul depinde de eficienta.