|
|
| |
| Autor |
Mesaj |
Shokaliptiku Audiofil

Data înscrierii: 08/Aug/2006 Mesaje: 2945 Locație: galati
|
Trimis: Mie Ian 17, 2007 10:58 pm Titlul subiectului: difuzoare pentru SQ |
|
|
deschid acest topic cu o mare rugaminte pentru toti forumistii ... as dori o clasificare a difuzoarelor dedicate SQ ( dc pot spune asa ) ... as dori daca se poate doar parerile celor care intradevar au ascultat mai multe sisteme si sunt tema .. !!!
va multumesc pt timpul acordat !
ps : dgdgaby tot respectul ... dar nu fa bors si din topicul asta ! |
|
| Sus |
|
 |
Audi_A6 Audiofil
Data înscrierii: 15/Aug/2006 Mesaje: 952 Locație: bucuresti
|
Trimis: Joi Ian 18, 2007 4:25 am Titlul subiectului: |
|
|
SQ la maxim, nu inseamna doar difuzoare de SQ mediu, amplificate de un amplificator entry iar ca sursa sa fie un mp3.
SQ la maxim, inseamna foarte mult, atat ca costuri cat si ca si pretentiile tale de audiofil, daca esti audiofil.
pentru un SQ la maxim, trebuie sa ai in primul rand o ureche experimentata in ceea ce priveste acest domeniu si sa poti sa clasifici asa ceva, dar de ce sa clasifici tu, cand poti sa iei clasificarile unor experti? experti care au masurat acele difuzoare atat din punct de vedere obiectiv dar si subiectiv!
pai sa luam castigatoarele pt SQ de anul trecut de la focal, sa le amplificam cu un amplificator pe lampi de la dls, sa facem conexiunile cu fire de argint, iar ca sursa sa avem numai CD-uri originale, in playere de mii de euro.
sa nu uitam de antifonare cu bitum ale incintelor.
daca am avea asa ceva pe masina, sigur masina nu va fi o dacie si nici macar un A6 din 2001. |
|
| Sus |
|
 |
Shokaliptiku Audiofil

|
Trimis: Joi Ian 18, 2007 10:01 am Titlul subiectului: |
|
|
oke ... multumesc frumos de raspuns ... ! in mare realizez ce ins SQ , simi dau seama si de eforturile financiare pe care le necesita !
tinand cont ca celui caruia vreau sai fac sistem de SQ in masina nu are pretentii de concursuri ... nici de ampuri pe lampi ... conexiuni de argint .. si in nici un caz HU de mii de euro ... revin cu intrebarea mea .. si incerc so duc si mai app de necesitati :
*clasificarea difuzoarelor de SQ ... pt un prieten fara pretentii de participare la concursuri in domeniu ... investitie de inceput de max 20 mil ( statie 4 canale si difuzoare fata spate ) ! mar interesa atat o clasificare a brand urilor ... cat si a raportului claritate pret !
stiu ca cer multe .. dar as vrea sami fac o idee cat mai completa in acest domeniu !
multumesc ! |
|
| Sus |
|
 |
dgdgaby Audiofil

Data înscrierii: 06/Dec/2006 Mesaje: 1202 Locație: BUCURESTI
|
Trimis: Joi Ian 18, 2007 11:25 am Titlul subiectului: |
|
|
| deci dls urile din cate am inteles si io cica sunt mai ieftine dar si bune |
|
| Sus |
|
 |
Shokaliptiku Audiofil

|
Trimis: Joi Ian 18, 2007 11:26 am Titlul subiectului: Re: difuzoare pentru SQ |
|
|
| Shokaliptiku a scris: |
ps : dgdgaby tot respectul ... dar nu fa bors si din topicul asta ! |
adik nu te baga ! multumesc ! |
|
| Sus |
|
 |
fox
Data înscrierii: 15/Noi/2006 Mesaje: 17
|
Trimis: Joi Ian 18, 2007 1:52 pm Titlul subiectului: |
|
|
| SQ in adevaratul sens al cuvantului inseamna pe langa sculele alese cu atentie, un reglaj extrem de atent la care contribuie pe langa urechea fidela si un aparat ( RTA ) care analizeaza liniaritatea sistemului. Diferenta dintre un sistem care suna corect si unul care suna f bine e enorma, si sunt sanse ca un sistem care suna corect sa nu fie pe gustul tau... |
|
| Sus |
|
 |
Hitman_047 Pasionat
Data înscrierii: 04/Noi/2006 Mesaje: 104 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Joi Ian 18, 2007 2:47 pm Titlul subiectului: |
|
|
Fiecare intelege conceptul de SQ intr-un mod diferit. Unuia ii place mai tare altuia mai incet, cu bass , fara bass etc. Totul tine de persoana. Bineinteles ca un sistem Nakamichi cu 19 difuzoare si tweetere plasate pe te miri unde va suna in 99% din cazuri aproape de perfectiune. Din punct de vedere al difuzoarelor posibilitatile sunt multiple dar in final tot omul decide! _________________ Pioneer 6900 + Hertz ESK165 + ES200 |
|
| Sus |
|
 |
mihai Site Admin
Data înscrierii: 27/Iun/2006 Mesaje: 1952
|
Trimis: Joi Ian 18, 2007 3:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Hitman_047 a scris: | | Fiecare intelege conceptul de SQ intr-un mod diferit. Unuia ii place mai tare altuia mai incet, cu bass , fara bass etc. Totul tine de persoana. Bineinteles ca un sistem Nakamichi cu 19 difuzoare si tweetere plasate pe te miri unde va suna in 99% din cazuri aproape de perfectiune. Din punct de vedere al difuzoarelor posibilitatile sunt multiple dar in final tot omul decide! |
Gresit.
SQ inseamna sunet de calitate. Gusturile fiecaruia nu au ce cauta aici. Daca mie imi place basssssss mult si difuzoare zero (cunosc cazuri) nu inseamna ca asta inseamna SQ.
SQ inseamna sunet cat mai natural, corect din toate punctele de vedere. Daca inchizi ochii intr-o masina cu un sistem bun poti sa crezi ca esti in sala de concert. La fel se intampla si cu un sistem pentru casa bun.
Citez dintr-un manual EMMA, care citeaza "Acoustical Engineering", Harry Olson (1957, 1991- Professional Audio Journals) p. 570-577
| Citat: |
The six basic characteristics that describe a tone are:
• Loudness
The magnitude of the auditory sensation produced by the sound (can be affected by equalization or improper level matching between speakers).
• Pitch
The subjective quality of a sound which determines its position on a musical scale (excessive distortion and non-linearity can affect the pitch).
• Timbre
The interaction of the harmonics and fundamentals of a sound which give it it’s sonic signature. (Example: The sound of a guitar can be affected by poor reproduction of high frequencies in the system if the harmonics of the fundamental tones produced by the guitar are not reproduced accurately).
• Modulation
A change in amplitude, phase or frequency which occurs to a sound. (Can be affected by systems with phase problems, or frequency response problems etc.)
• Duration
Literally, the duration of a sound (can be affected by systems with poor transient response or panel resonance, for example).
• Attack and Decay
The time it takes for a sound to build up (attack) or die down (decay). Attack and decay can be affected by systems with poor transient response, panel resonance and excessive reflections.
|
Din actualul manual EMMA SQ, disponibil aici
| Citat: | A good audio system will faithfully reproduce the original recording by offering accurate frequency response and staging. Good frequency response reproduces high tones such as cymbals, the human voices and most instruments, and down to the very low tones from synthesisers and drums. Frequency response includes timbre (the accurate replication of an instrument), linearity (the tonal quality is the same regardless of volume level), and clarity (lack of distortion of the original signal).
Good staging offers the illusion of a stage upon which players are located and it has a sense of height, width, and depth. Imaging is a sound system's ability to correctly place the instruments on the imaginary stage.
The sound stage produced by an audio system can be defined as the perceived space from which the sound originates. Much like the stage in a concert hall is the space from which the sound originates.
The term "Imaging" describes a sound system's ability to reproduce the sound of instruments in their correct locations and proportions on the sound stage. Five image locations across the sound stage are to be considered: Left, Left Centre, Centre, Right Centre, Right
|
Pentru a obtine un sunet bun, nu numai difuzoarele conteaza. Instalarea conteaza foarte mult, aici intra conectica folosita, insonorizarea, modul de instalare, locatia si orientarea difuzoarelor etc.
Referindu-ne strict la difuzoare, vreau sa-ti zic ca aproape orice difuzor decent poate oferi rezultate excelente daca este exploatat cum trebuie. Eu am reusit un scor decent la EMMA anul trecut cu DLS C5. C5!!! entry level DLS! S-a lucrat insa o saptamana la masina pentru insonorizarea usilor si pentru refacerea intregii conectici. Diferentele au fost imense intre C5 inainte si aceleasi difuzoare dupa aceste operatiuni (detalii in sectiunea prezentari sisteme -> dacia solenza).
Difuzoarele DLS sunt intr-adevar foarte des intalnite in competitiile de profil. Sunt bune si nu sunt foarte scumpe. In plus, DLS se orienteaza spre naturaletea sunetului. Sunt alte difuzoare care la alte capitole stau mai bine decat DLS dar la naturalete DLS stau foarte bine.
Pe langa DLS pot sa-ti spun si din experienta mea dar si a altora ca alte marci de luat in considerare sunt: Focal, Brax, Helix, Hertz... Mai sunt si altele de care uit acum probabil. Performanta se poate obtine insa si cu altele dar mai greu poate.
Tine minte insa ca degeaba ai difuzoare bune daca restul sistemului e slab si mai ales instalarea lasa de dorit. Difuzoare ieftine instalate si exploatate corect pot suna mai bine decat difuzoare de 2-3 ori mai scumpe instalate mediocru.
Personal am observat ca majoritatea sculelor care au ceva radacini americane sunt orientate mai mult spre putere decat spre naturalete, spre calitatea sunetului. Americanii au inventat concursurile de SPL si acolo sunt mult mai dese si mai renumite decat cele de SQ. La fel ca la masini, americanii fac motoare de 8 litri si noi facem chestii mult mai avansate care suna mai bine
http://www.youtube.com/watch?v=mdqu8GsA6i0&mode=related&search=
Asta e doar o parere a mea, cu siguranta exista multe exceptii si de o parte si de alta. |
|
| Sus |
|
 |
fox
Data înscrierii: 15/Noi/2006 Mesaje: 17
|
Trimis: Joi Ian 18, 2007 3:32 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Hitman_047 a scris: | | Fiecare intelege conceptul de SQ intr-un mod diferit. Unuia ii place mai tare altuia mai incet, cu bass , fara bass etc. Totul tine de persoana. Bineinteles ca un sistem Nakamichi cu 19 difuzoare si tweetere plasate pe te miri unde va suna in 99% din cazuri aproape de perfectiune. Din punct de vedere al difuzoarelor posibilitatile sunt multiple dar in final tot omul decide! |
Intradevar fiecare anumite gusturi in materie bass, medii si inalte, dar daca este vorba de SQ de competitie, masina va fi arbitrata dupa un regulament si anumite standarde ce nu se impaca cu "gusturile fiecaruia". De exemplu, daca tie iti place un bass mai pronuntat, sistemul nu va suna liniar, frecventele joase fiind scoase in fata, iar acest lucru va fi penalizat. Pe scurt, masina trebuie sa suna ca un concert la filarmonica...asta fiind o definitie rudimentara  |
|
| Sus |
|
 |
Shokaliptiku Audiofil

|
Trimis: Joi Ian 18, 2007 4:58 pm Titlul subiectului: |
|
|
multumesc frumos pt toate rapunsurile ... multumesc mult mihai ... si pres ca app a fost facut fata de mine ( bass ul la max si difurile pe 0 ) !
acum .. mai este o chestie pe care as vrea so clarific ! stiu ca doar difurile sunt pt SQ sau pt SPL ... pt a ma apropia cat mai mult de SQ ... statia ar treb sa fie acceasi firma cu cea a difurilor .. sau se pot face si combinatii !? |
|
| Sus |
|
 |
o&g Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006 Mesaje: 2761 Locație: alba-iulia
|
Trimis: Joi Ian 18, 2007 5:09 pm Titlul subiectului: |
|
|
se pot face combinatii intre firme.
daca sa presupunem ca tu cumperi difuri DLS, bineinteles ca opti cumpara si amplif DLS, dar poti sa cumperi amplif Rockford Fosgate... |
|
| Sus |
|
 |
Shokaliptiku Audiofil

|
Trimis: Joi Ian 18, 2007 5:17 pm Titlul subiectului: |
|
|
... nu pot inclina catre ceva mai ieftin !? un JBL ?! |
|
| Sus |
|
 |
mihai Site Admin
|
Trimis: Joi Ian 18, 2007 5:49 pm Titlul subiectului: |
|
|
poti face combinatii dar cu conditia de a alege componente de acelasi nivel...
Nu poti amplifica DLS Iridium cu JBL seria CS sau statii similare si sa te miri de ce nu suna.
Posteaza o configuratie si iti zic ce cred, daca e vreo componenta sub restul sistemului... |
|
| Sus |
|
 |
Shokaliptiku Audiofil

|
|
| Sus |
|
 |
mihai Site Admin
|
Trimis: Joi Ian 18, 2007 8:05 pm Titlul subiectului: |
|
|
toate variantele astea sunt bune.
CA41 e OK si pentru DLS MS, stai linistit.
Cat despre difuzoarele Focal, logic, cu cat sunt mai scumpe cu atat mai bune.. Eu nu as lua chiar seria Access, entry level. Polyglass 130 V2 ar fi foarte bune... si cred ca le-ar sta mai bine cu CA41.
MS5A sunt mai bune decat R5A. si le poti pune pe oricare din cele 2 statii.
Cu ceva timp in urma am avut si eu aceiasi alegere de facut, CA41 sau 75.4. Pe vremea aia erau la acelasi pret dar pana la urma am ales JBL (cu toate ca stiam ca DLS se vor scumpi) pentru valoarea mai mare la revanzare... Pentru ca nu mai stau prea mult cu ea. DLS am zis ca o vand mai greu, e mai putin cunoscuta marca la noi. Nu stiu daca asa e, o sa vad cand o voi vinde cat de repede si bine pot s-o dau. Intre timp s-a ieftinit JBL asa ca s-ar putea sa ma fi pacalit cu decizia asta
CA41 totusi ofera mai multe reglaje si poate fi folosita pentru amplificarea duala a unui sistem. Daca as fi luat-o pe asta acum as fi pastrat-o cred pentru a amplifica dual ceva bun pe fata in viitor, intr-o viitoare evolutie a sistemului. Nu te uita ca e cotata la o putere mai mica, e similara cu 75.4. Acea putere mai mica vine cu avantajul unor distorsiuni mai mici, uita-te la THD. |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|