|
|
| |
| Autor |
Mesaj |
devnull
Data înscrierii: 22/Iul/2006 Mesaje: 3
|
Trimis: Sâm Iul 22, 2006 10:35 pm Titlul subiectului: difuzoare/sub/amp |
|
|
Salut!
Ca multi de pe forum si eu sunt in cautatrea unui sistem auto, am tot citit pe aici pe forum in speranta ca poate inteleg ceva ,cam cum sa aleg componentele ,care amp cu ce sub., cu ce difuzoare....inca sunt in ceata
Daca cineva are timpul( din ce in ce mai rar) necesar sa poate explica aici unele din dileme as fi tare recunoscator :
1.difuzoare: coaxiale? ..ce reprezinta ? ..sunt mai multe tipuri?
Ex: http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare/Clarion/SRR1027/ versus http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare/Infinity/REF_6010cs/ = si ma refer nu neaparat ca putere sau calitate ci la avatanje, dezavantaje ca si tip de difuzor
3.amplificatoare: 4 ohm ? 2 ohm ? ...ce putere trebuie sa aiba amplificatorul vizavi de sub ? mai mica ,mai mare , aproximativ egala ?...numar de canale reprezinta numar de difuzoare ? ..inteleg ca poti conecta 2 canale in "punte" si dublezi puterea?
4.subwoofer: activ ? pasiv ? bass-reflex? ..Putere RMS: xxxW vs. Putere maxima: yyyW | avantaje, dezavantaje ?
5. Condensatoare? ..rolul lor si mai ales lipsa lor ?
Eu caut sa gasesc un sistem ( 2 fata + 2 spate +amp +sub) undeva pe la 500 euro.Am gasit ceva dar cum nu prea ma pricep am sa postez luni configuratia pt niste pareri avizate.
Multumesc inca o data celor care au timp si knowledge-ul sa raspunda.  |
|
| Sus |
|
 |
o_kh3 Priceput
Data înscrierii: 29/Iun/2006 Mesaje: 560
|
Trimis: Sâm Iul 22, 2006 11:16 pm Titlul subiectului: Re: difuzoare/sub/amp |
|
|
| devnull a scris: | Salut!
Ca multi de pe forum si eu sunt in cautatrea unui sistem auto, am tot citit pe aici pe forum in speranta ca poate inteleg ceva ,cam cum sa aleg componentele ,care amp cu ce sub., cu ce difuzoare....inca sunt in ceata
Daca cineva are timpul( din ce in ce mai rar) necesar sa poate explica aici unele din dileme as fi tare recunoscator :
1.difuzoare: coaxiale? ..ce reprezinta ? ..sunt mai multe tipuri?
Ex: http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare/Clarion/SRR1027/ versus http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare/Infinity/REF_6010cs/ = si ma refer nu neaparat ca putere sau calitate ci la avatanje, dezavantaje ca si tip de difuzor
3.amplificatoare: 4 ohm ? 2 ohm ? ...ce putere trebuie sa aiba amplificatorul vizavi de sub ? mai mica ,mai mare , aproximativ egala ?...numar de canale reprezinta numar de difuzoare ? ..inteleg ca poti conecta 2 canale in "punte" si dublezi puterea?
4.subwoofer: activ ? pasiv ? bass-reflex? ..Putere RMS: xxxW vs. Putere maxima: yyyW | avantaje, dezavantaje ?
5. Condensatoare? ..rolul lor si mai ales lipsa lor ?
Eu caut sa gasesc un sistem ( 2 fata + 2 spate +amp +sub) undeva pe la 500 euro.Am gasit ceva dar cum nu prea ma pricep am sa postez luni configuratia pt niste pareri avizate.
Multumesc inca o data celor care au timp si knowledge-ul sa raspunda.  |
1 difuzoarele sunt 2 de doua tipuri ok? coaxiale pe mai multe cai adica wooferul si tweterele acum de pinde cate are( CLARION ) si sistem woofer separat si tweter separat pe care poti sa ti-l pozitionezi unde vrei tu in mashina(infinity) !!! avantajele la cele coaxiale ca marea majoritatea nu necesita amplificare si sunt mai bune de pus in spate cele sistem sunt foarte bune de aceea necesita si o amplificare pt a scoate tot din ele !!!!
2. amplificatoarele este de preferat sa fie stabile in 2 ohmi pt ca atunci puterea este mai mare si mai nou au inceput sa apara si difuzoare pe 2 ohmi deci acestea trebuiesc neaparat amplificate altfel risi sa arzi HU!!!! in legatura cu puterea .... sa zicem ca ai un sub de 200 rms pai tu ca sa scoti acei 200 rms din sub trebuie sa ii dai inca pe atat e de preferat sa fie putin mai puternic amplificatorul ca sa nu il forjezi asta in caz ca ti la maxim!!! 2 canale inseamna 2 difuzoare sau poate avea posibilitate bridge pt a lua maxim de putere pt un subwoofer!!! 4 canale inseamna 4 difuzoare sau 2 canale in punte pt 2 subwoofere sau 2 canale pt 2 difuri si 2 canale in punte pt subwoofer !!!
3. subwooferele cele active au amplificator inclus deci nu necesita amplificare de aceea este si mai scump dar in acelais timp si mai slabe ca putere!!!! de preferat un sub passive cu un amplificator separat!!! bass-reflexul este o incinta aceasta mai poate fi si sealed sau band-pass.... pt un sound quality e de preferat bass reflex si sealed pt spl(sound pressure level) este preferat band pass!!!!
puterea maxima este ce-a dat de amplificator eu un fel de cum sa ii zic eu: sunt excrementele amplificatorului care ies o data la nush cat timp... eh daca acestea sunt mai mair decat pot difuzorul atunci risti defapt sigur il arzi!!!! putere rms este cea reala de preferat cat mai mare!!!
4 la condensatoare nu ma prea pricep insa pot sa iti zic ca au un rol de protectie pt baterie dar astea se pun de la statii mai mari de 700w pt ca risti sa schimbi bateria la 2 luni de la mashina
un sistem pt mashina ar fi astfel:
eu as merge pe firma DLS o firma foarte buna .....
------deci sistem pe fata sistem dls c5(13cm) sau depinde de cat de mari sunt lacasurile boxelor de pe fata c4sau c6(10 respectiv 16.5cm)
------pe spate coaxiale acum sa zicem ca niste dls dls 225 sau 226
------un un amplificator pe 4 canale aici am o lista
-pyle PLAD412
-magnat The Rock 800
-blaupunkt GTA 475
-------ca subwoofer ar fi perfect un dls w312b in incinta bass reflex o sa iti mute ficatul garantat:D
asa difurile de pe fata le amplifici din amp iar cele de pe spate din HU(casetofon/cd/mp3 player) iar cele 2 canale ramase le legi in punte pt subwoofer ca sa scoti maxim !!! cam asta ar fi te duce la 400 de euro si un pic un astfel de sistem si-a facut un domn si e foarte multumit de el
sper ca te-ai lamurit
o zi buna !!! |
|
| Sus |
|
 |
devnull
Data înscrierii: 22/Iul/2006 Mesaje: 3
|
|
| Sus |
|
 |
o_kh3 Priceput
Data înscrierii: 29/Iun/2006 Mesaje: 560
|
Trimis: Lun Iul 24, 2006 12:24 am Titlul subiectului: |
|
|
hmm eu zic ca aceasi calitate o sa o ai si la ce ti-am recomandat eu si chiar mai ieftin... acum tu faci cum doresti!!!
o zi buna |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|