| |
| Autor |
Mesaj |
MiSt3R
Data înscrierii: 09/Mai/2016 Mesaje: 7
|
Trimis: Lun Mai 09, 2016 4:18 pm Titlul subiectului: Difuzoare usi fata [nu ma prea pricep] |
|
|
Am nevoie neaparat saptamana asta de niste boxe pana in 150 Lei, de 16.5 cm. Vor fi puse la usile din fata si m-ar interesa sa aibe un bass ceva mai bun/mare. Mentionez ca nu doresc subwoofer.
Ce-mi recomandati?
Sau la ce trebuie sa ma uit, sa stiu ca vor avea bass? Cineva de la un magazin, mi-a spus ca imi trebuie boxe pe 3cai daca vreau bass. Este adevarat? Eu stiam ca sunt si cu 2cai boxe pentru sunete joase, si nu doar inalte-medii..
Stiu ca bugetul este cam mic, dar le pun pe o masina mai veche, in care nu prea vreau sa bag bani.
Casetofonul este un PNI Clementine 8425 de 4x45W.
Multumesc anticipat ! |
|
| Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
Data înscrierii: 25/Oct/2014 Mesaje: 1958 Locație: Pitesti
|
|
| Sus |
|
 |
MiSt3R
|
Trimis: Lun Mai 09, 2016 5:41 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pentru mine ar conta si in bugetul acela. Daca tot dau niste bani, macar sa-i dau pe ceva bun la banii aia. Se simt diferentele si la bugete reduse. Adica sunt boxe cat de cat bune la 150Lei, iar altele cu acelasi pret sunt slabe sau nu au bass deloc, ceea ce m-ar interesa pe mine cel mai mult.
Ca sa nu va mai bateti capul cu mine sa-mi explicati, imi puteti recomanda ceva sau sa nu stati sa-mi cautati tot voi, imi puteti spune la ce specificatii sa ma uit pentru ceva cu bass.
M-ar ajuta mult.
Edit: Nu mai conteaza. Inteleg ca bugetul este prea mic, dar eu nu stiam cum deosebesc boxele pentru medii/inalte, de cele cu bass si medii + ca nu stiam frecventa cum sa o aleg. In opinia mea, lucrurile astea fac diferenta chiar si la iefteneala. Si te ajuta atunci cand tu vrei boxe ieftine, dar totusi vrei sa auzi suntete joase, nu inalte.. |
|
| Sus |
|
 |
alecspc Audiofil

Data înscrierii: 14/Noi/2013 Mesaje: 921
|
Trimis: Lun Mai 09, 2016 7:34 pm Titlul subiectului: |
|
|
N.are treaba nr de cai cu basul. Si nimeni nu.ti garanteaza bass in bugetul asta mai ales fara amplificator. Ca idee totusi..in bugetul asta erau pe emag dif focal auditor coaxiale de 16,5 cm. Altceva mai bun nu cred ca exista. Daca nu mai sunt pr emag..ceea ce nu cred vezi aici la be loud. La cat costa chiar mi se par reusite. _________________ ////ALPINE CDE-W233R, Â Focal Auditor R165S2, Jbl GTO938
inele mdf 0744902538 adrian |
|
| Sus |
|
 |
alecspc Audiofil

|
|
| Sus |
|
 |
alecspc Audiofil

|
|
| Sus |
|
 |
MiSt3R
|
|
| Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
|
|
| Sus |
|
 |
MiSt3R
|
Trimis: Lun Mai 09, 2016 10:06 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pai ce sa fac daca altceva nu am aflat pana acum si nici nu ma pricep sa stiu dupa ce criterii sa ma decid. Spune-mi tu te rog frumos o recomandare, si macar incerc sa-mi dau seama.
Cum Doamne iarta-ma au voie astia sa vanda asa? E ca si cum ai cere un mar in piata, si vanzatoarea iti da un mar stricat 3 sferturi. |
|
| Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
|
|
| Sus |
|
 |
MiSt3R
|
Trimis: Mar Mai 10, 2016 11:13 am Titlul subiectului: |
|
|
Am inteles.
Multumesc pentru raspunsuri.
La player nu am stat prea mult pe ganduri, deoarece m-am gandit ca 4x45-ul ala este real si ar fi ok [fiind necunoscator si informandu-ma prea putin] |
|
| Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
|
|
| Sus |
|
 |
alecspc Audiofil

|
Trimis: Mar Mai 10, 2016 11:53 am Titlul subiectului: |
|
|
Are vreo 10 12 w infecti )) _________________ ////ALPINE CDE-W233R, Â Focal Auditor R165S2, Jbl GTO938
|
| Sus |
|
 |
MiSt3R
|
Trimis: Mie Mai 11, 2016 12:58 am Titlul subiectului: |
|
|
Si daca schimb pni-ul asta cu un Pioneer tot de 4x45W, firma cunoscuta da mai multi W ?
[abea acum am avut putin timp sa postez ceva] sa va spun si de ce:
Azi am montat casetofonul, dar cu boxele masinii... pe langa ca se auzea gajait la volum mare, nici bass deloc. Si cum inca nu am dat comanda de boxe, un prieten mi-a spus ca are niste boxe care se aud mult mai bine [erau de volvo, dar nu stiu cum se numesc, sa fi cautat niste informatii despre ele, sa fac o comparatie, ceva]. Diferenta e mare si are si putin bass, dar tot nu este ce vreau eu si ce stiu ca se poate. Ca eu la asta m-am referit mereu, poti spune ca la 150 de lei sunt toate proaste, dar nu poti spune ca se aud chiar la fel. Altfel de ce nu se auzeau la fel si cele vechi? [Inteleg ca tu te pricepi la asa ceva si stii ce-i ala un sunet adevarat... totusi eu ma multumesc si asa, doar sa stiu eu ca am difuzoarele la 150 lei care ofera ceva mai mult bass fata de celelalte modele de pana in 150Lei]
La astea spre exemplu, pot sa le dau aproape cat de tare vreau, doar ca nu suporta membrana [banuiesc ca nu o fi doar asta, dar cum inca nu stiu mare lucru... arunc vina pe ea], deci "gajaie bass-ul" ca sa zic asa, dar chiar si asa [pana la volumul unde se aude bass-ul distorsionat] se aud chiar tare[tare=chiar multumit]... spre mirarea mea.
Deci volum ar suporta mai mult, dar nu ma ajuta membrana.[corecteaza-ma te rog, in caz ca zic iar vreo prostie] Ceea ce ma face totusi sa icerc si niste boxe noi. Dar acum tot mi-e frica sa nu i-au ceva poate cu bass si mai putin... Greu cu mine.
Uitasem... Inca ma mai gandesc la astea: http://www.clarion.com/ro/ro/products-personal/speaker/SRG1723R/hilight/index.html#Fm-1Anchor
M-am gandit si la ce mi-ai recomandat acolo "ceva ce face diferenta", dar sincer habar nu am sa instalez un tweeter.
Am zis mai sus ce ma interesa pe mine de la inceput si nu am stiut sa ma exprim, si anume "doar sa stiu eu ca am difuzoarele sau printre difuzoarele la 150 lei care ofera ceva mai mult bass fata de celelalte modele de pana in 150Lei"
Player-ul poate-l schimb. [sa nu uitati sa-mi raspundeti si la prima intrebare va rog frumos]
Multumesc mult pentru raspunsuri ! |
|
| Sus |
|
 |
alecspc Audiofil

|
Trimis: Mie Mai 11, 2016 10:09 am Titlul subiectului: |
|
|
Un player pioneer 4 x 50 are 14 w rms...dar ai un sunet bun..cald..cu niste dif bunicele poti avea bassul dorit. Mai ales ca are si setari in directia asta..
un alpine are 18 w rms dar nu are profunzimea basului cum e la pioneer.
Kenwood are 18 22 w ..rms.
Daca tot o tragi atata cu basu asta ..pune naibii doua ovale In polita ..si cumpara un alt player. Cu panarama aia de player nu faci nimic.
Sau schimba ce difuzoare vrei tu..ca noi degeaba ti.am pus sirul ala de exemple mai sus.
Nu te uita la frecvente ca alea sunt vrajeli. Un midbass nu poate coborĂą mai jos de 60 hz. _________________ ////ALPINE CDE-W233R, Â Focal Auditor R165S2, Jbl GTO938
|
| Sus |
|
 |
|