Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Difuzor central

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
benjamin15

Data înscrierii: 19/Apr/2007

MesajTrimis: Joi Apr 19, 2007 10:39 am    Titlul subiectului: Difuzor central Răspunde cu citat (quote)

As dori sa va intreb cum se poate monta un difuzor central in masina care sa fie legat la un player mp3 4x50W. Stiu ca acest gen de difuzor se preteaza la DVD-uri, dar ma gandesc ca ar fi interesant, in conditiile in care pe fata exista doar inalte si woofere, sa fie adaugate si ceva medii. Se pot monta crossovere care sa filtreze mediile din semnalul destinat boxelor din fata si sa le directioneze catre difuzorul central? Stiu ca exista varianta cu un procesor de sunet cu 6 iesiri, dar este ceva mai scumpa... Multumesc.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Audi_A6
Audiofil

Data înscrierii: 15/Aug/2006
Locație: bucuresti

MesajTrimis: Vin Apr 20, 2007 1:13 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

daca vrei ceva efecte in masina prin montarea unui dif "central" se poate monta un difuzor, dar pe nici unul din canale, ci mai exact la cele doua borne + ale boxelor stanga si dreapta de pe fata, sau spte...ii da un efect mai degraba sorround, si nu ai nevoie de filtre, deoarece va intra un sunet fara prea mult bass, doar cu medii si inalte....chestia asta nu prea se preteaza la sunet de radio, deoarece se va auzi foarte mult fasait, dar la un cd e numai bun...si eu vroiam sa fac asta cu un difuzor oval de dimensiuni minuscule, special pt voce..de la sistemul handsfree al masinii pe care oricum nu-l folosesc
Sus
benjamin15

MesajTrimis: Dum Apr 22, 2007 11:38 am    Titlul subiectului: Amp Răspunde cu citat (quote)

Nu ma pricep prea mult la partea tehnica, dar ma pot documenta. Inteleg ca dif de centru ar trebui legat in paralel cu difuzoarele din fata, de la mufa ISO. Asta ar scadea impedanta si ar creste curentul si nu stiu cat poate player-ul.
Daca reusesti sa iti legi difuzorul ar fi interesant sa postezi cateva impresii.
Ma intreb daca nu as putea lega un amp pe 2 canale la iesirea RCA a player-ului, care sa duca frecv joase la un subwoofer si restul la dif de centru. Filtrele acelea HP si LP, incorporate in amp, se pot aplica separat pe fiecare dintre cele 2 canale sau le afecteaza concomitent?
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006
Locație: sibiu

MesajTrimis: Dum Apr 22, 2007 11:58 am    Titlul subiectului: Re: Amp Răspunde cu citat (quote)

ambele canale sunt afectate. ce poti face, e sa lasi semnal complet (flat) din amplificator, nici HPF nici LPF, si sa folosesti alte filtre separate, pasive, pentru a separa semnalul, un filtru low pass pentru sub, si doua (low pass+high pass, cu frecvente de taiere la alegerea ta) pentru central. dar sincer...nu stiu cat merita efortul, mai ales la amplasarea acelui difuzor, mai exact unde sa-l montezi. un sistem de difuzoare pe fata bun, amplificat bine, si mai ales setat (semnalul) bine, poate da un efect de scena excelent. vei avea senzatia de sursa a sunetului din fata, nu din laterale.
Sus
Audi_A6
Audiofil

Data înscrierii: 15/Aug/2006
Locație: bucuresti

MesajTrimis: Dum Apr 22, 2007 11:12 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ASUS- ce HU au evecte de scena....alpine stii ceva de careva ca ar avea asa ceva..?
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006
Locație: sibiu

MesajTrimis: Lun Apr 23, 2007 12:37 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

efect de scena=stage. il poti obtine indiferent de player, din difuzoare, bine asezate.
Sus
benjamin15

MesajTrimis: Lun Apr 23, 2007 1:32 pm    Titlul subiectului: Montare Răspunde cu citat (quote)

Montarea se face elegant in bord, unele difuzoare de centru avand dimensiunile unui radio -Cd (1 DIN). Asta mi-a si placut, se integreaza perfect, fara improvizatii. De ex. Alpine SBS-05DC, Clarion SRK604, Clarion SRK5, Jensen JCCSPK. In Ro se poate cumpara numai Alpine, iar pretul este de 630 de lei (o cutiuta si 3 dif mici). Daca merg pe solutia cu amplificator, mai trebuie inca 300 de lei, montaj...Eu cred ca m-am lamurit, e mult prea scump pt cat face. Se pot face lucruri mai interesante pentru 1000 de lei. Multumesc pentru raspunsuri.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum