|
Autor |
Mesaj |
zimbalexy
Data înscrierii: 03/Dec/2010 Mesaje: 18
|
Trimis: Mar Oct 05, 2021 10:16 am Titlul subiectului: Difuzor subwoofer potrivit |
|
|
Buna ziua tuturor. In primul rand multumesc acelora care, prin sfaturile lor, ne fac noua celor mai putin priceputi zilele mai frumoase ascultand muzica asa cum trebuie.
Acum vin si eu cu o rugaminte. Dati-mi va rog un sfat. Am o incinta custom din fibra de 10 litri (fata unde se prinde difuzorul din mdf, incinta captusita cu burete cofrat. Ce ati alege/ sa pun in ea un difuzor Audison APS 10 d de 25 cm (proiectat pentru incinte inchise de 10-12 litri sau un difuzor Audison APS 8 R de 20 cm (proiectat pentru incinte reflex de la 8.5l ) si sa modific fata sa intre difuzorul si sa pun portul reflex.
Mentionez ca am avut inainte un JBL 25 cm (cerea undeva la 15 litri) si nu mi-a placut deloc cum suna.
Mii de multumiri anticipat. |
|
Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
Data înscrierii: 25/Oct/2014 Mesaje: 1958 Locație: Pitesti
|
|
Sus |
|
 |
zimbalexy
|
Trimis: Sâm Oct 09, 2021 8:01 am Titlul subiectului: |
|
|
VanIIa a scris: | Varianta bass reflex dacĂŁ poți monta difuzorul Ăźn reverse mount și polaritate inversatĂŁ. |
Mulțumesc de sugestie. As prefera sa nu-l montez asa ĂźntrucĂąt va fi expus, lovit și din motive estetice. Credeți cĂŁ ar suna mai bine asa? |
|
Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
Data înscrierii: 25/Oct/2014 Mesaje: 1958 Locație: Pitesti
|
Trimis: Dum Oct 10, 2021 10:16 am Titlul subiectului: |
|
|
Prin reverse mount cĂąștigi litraj dacĂŁ mergi pe varianta bass reflex. Tot aici trebuie sa iei Ăźn considerare lungimea și diametrul portului pt. acordaj și distanta de la flare-ul portului pĂąnĂŁ-n peretele incintei.
Sealed, fĂŁrĂŁ bĂŁtĂŁi de cap. Eventual doar reverse mount dacĂŁ se dorește coborĂąrea Ăźn frecvența de acordaj. _________________ https://i.ibb.co/gDnJydH/248672136-4487603014658514-640329769410830447-n.jpg |
|
Sus |
|
 |
zimbalexy
|
Trimis: Dum Oct 10, 2021 9:31 pm Titlul subiectului: |
|
|
VanIIa a scris: | Prin reverse mount cĂąștigi litraj dacĂŁ mergi pe varianta bass reflex. Tot aici trebuie sa iei Ăźn considerare lungimea și diametrul portului pt. acordaj și distanta de la flare-ul portului pĂąnĂŁ-n peretele incintei.
Sealed, fĂŁrĂŁ bĂŁtĂŁi de cap. Eventual doar reverse mount dacĂŁ se dorește coborĂąrea Ăźn frecvența de acordaj. |
Nu cred ca știu cum sa acorde incinta. Nici adĂąncimea nu este foarte mare. Ma tem sa nu o fac sa sune precum o conserva. Cum Ăźmi dau seama ce diametru și ce lungime ar trebui sa aibĂŁ portul? Flared Ăźnțeleg ca este "evazat" la ieșire. Nu reușesc oare sa pun difuzorul cu sașiu in incinta ținĂąnd cont de faptul ca cele menționate de mine cer litraj mic? |
|
Sus |
|
 |
|