Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Difuzor subwoofer potrivit

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere

Autor Mesaj
zimbalexy

Data înscrierii: 03/Dec/2010

MesajTrimis: Mar Oct 05, 2021 10:16 am    Titlul subiectului: Difuzor subwoofer potrivit Răspunde cu citat (quote)

Buna ziua tuturor. In primul rand multumesc acelora care, prin sfaturile lor, ne fac noua celor mai putin priceputi zilele mai frumoase ascultand muzica asa cum trebuie.

Acum vin si eu cu o rugaminte. Dati-mi va rog un sfat. Am o incinta custom din fibra de 10 litri (fata unde se prinde difuzorul din mdf, incinta captusita cu burete cofrat. Ce ati alege/ sa pun in ea un difuzor Audison APS 10 d de 25 cm (proiectat pentru incinte inchise de 10-12 litri sau un difuzor Audison APS 8 R de 20 cm (proiectat pentru incinte reflex de la 8.5l ) si sa modific fata sa intre difuzorul si sa pun portul reflex.

Mentionez ca am avut inainte un JBL 25 cm (cerea undeva la 15 litri) si nu mi-a placut deloc cum suna.

Mii de multumiri anticipat.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
VanIIa
Audiofil

Data înscrierii: 25/Oct/2014
Locație: Pitesti

MesajTrimis: Joi Oct 07, 2021 10:31 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Varianta bass reflex dacĂŁ poți monta difuzorul Ăźn reverse mount și polaritate inversatĂŁ.
zimbalexy

MesajTrimis: Sâm Oct 09, 2021 8:01 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

VanIIa a scris:
Varianta bass reflex dacĂŁ poți monta difuzorul Ăźn reverse mount și polaritate inversatĂŁ.

Mulțumesc de sugestie. As prefera sa nu-l montez asa ĂźntrucĂąt va fi expus, lovit și din motive estetice. Credeți cĂŁ ar suna mai bine asa?
Sus
VanIIa
Audiofil

Data înscrierii: 25/Oct/2014
Locație: Pitesti

MesajTrimis: Dum Oct 10, 2021 10:16 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Prin reverse mount cĂąștigi litraj dacĂŁ mergi pe varianta bass reflex. Tot aici trebuie sa iei Ăźn considerare lungimea și diametrul portului pt. acordaj și distanta de la flare-ul portului pĂąnĂŁ-n peretele incintei.

Sealed, fĂŁrĂŁ bĂŁtĂŁi de cap. Eventual doar reverse mount dacĂŁ se dorește coborĂąrea Ăźn frecvența de acordaj.

zimbalexy

MesajTrimis: Dum Oct 10, 2021 9:31 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

VanIIa a scris:
Prin reverse mount cĂąștigi litraj dacĂŁ mergi pe varianta bass reflex. Tot aici trebuie sa iei Ăźn considerare lungimea și diametrul portului pt. acordaj și distanta de la flare-ul portului pĂąnĂŁ-n peretele incintei.

Sealed, fĂŁrĂŁ bĂŁtĂŁi de cap. Eventual doar reverse mount dacĂŁ se dorește coborĂąrea Ăźn frecvența de acordaj.

Nu cred ca știu cum sa acorde incinta. Nici adĂąncimea nu este foarte mare. Ma tem sa nu o fac sa sune precum o conserva. Cum Ăźmi dau seama ce diametru și ce lungime ar trebui sa aibĂŁ portul? Flared Ăźnțeleg ca este "evazat" la ieșire. Nu reușesc oare sa pun difuzorul cu sașiu in incinta ținĂąnd cont de faptul ca cele menționate de mine cer litraj mic?
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum