Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Dilema cu 2 amplificatoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Amplificatoare auto

Autor Mesaj
zuzu11
Pasionat

Data înscrierii: 06/Mai/2012
Locație: Timisoara

MesajTrimis: Mar Mai 22, 2012 10:18 pm    Titlul subiectului: Dilema cu 2 amplificatoare Răspunde cu citat (quote)

Am si eu o dilema (sau doua chiar!!)
Vreau sa leg 2 amplificatoare pe masina, unul de 600 W, monobloc, pentru subwoofer, iar celalant ampflificator este JBL , 4 x60 W.
Prima dilema: merge sa ma trag de la bornele baterie cu cablu 4awg(20mm) , iar din portbagaj sa merg cu cate 30-40 de cm de awg8(10mm) la fiecare amplificator ? sau sunt subdimensionate cablurile?

Initial ma gandisem sa fac treaba asta cu 2 distribuitoare de curent... dar acum intervine a doua dilema , pot sa leg de un condensator (1,2 farad- suficient pt amandoua?) ambele amplificatoare ? iar in felul acesta, daca este posibil, m-am gandit ca as putea sa renunt la distribuitoare de curent, facand aceasta treaba condensatorul.
Se poate ceva din ce am zis eu ? Stiu ca primele intrebari vor fi ce alternator si ce baterie am Very Happy dar ideea este ca eu vreau neaparat sa instalez un condensator (cat despre baterie+alternator nu stiu sa spun, decat ca bateria este parca de 75 de A).
Va multumesc, si va rog daca aveti idei, sa le expuneti.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
leone
Priceput

Data înscrierii: 27/Feb/2007
Locație: Brasov

MesajTrimis: Mar Mai 22, 2012 10:51 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Lasa condensatorul,nu te ajuta la nimic,pune un cablu de 50mm2,un distribuitor,doua cabluri de 35mm2 ptr monobloc respectiv 20mm2 ptr JBL si nu trebuie sa ai probleme.Nu pune cablu asa subtire pentru 2 amplificatoare,condensatorul e in plus acolo in schema.
Sus
zuzu11
Pasionat

MesajTrimis: Mar Mai 29, 2012 7:28 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

S-a schimbat putin situatia, mi s-a stricat amplificatorul de 600 de wati, si am renuntat atunci si la tubul de 1000. Acum am un subwoofer (difuzorul momentan, incinta e pe vine... urmeaza a fi confectionata) de 400 RMS, la care se va adauga un amplificator de 400 monobloc.
Deci 1 amplificator de 400 RMS + o statie de 4x60 RMS, e ok un cablu de 20mm (AWG4) si un condensator de 1-2Farad , sau doar 2 distribuitoare de curent si fire de 10 (awg8) ce vor duce la fiecare amplificator ?
Sus
alexandru.antrax
Priceput

Data înscrierii: 22/Mar/2012
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar Iun 05, 2012 6:37 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nu nu este ok, e aceiasi problema sunt prea subtiri
Sus
zuzu11
Pasionat

MesajTrimis: Mie Iun 06, 2012 10:09 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Statia pe 4 canale este 4x60 JBL GT5-a604 , iar cea monobloc este Alpine MRP-M350, de 350w reali, monobloc.
Ambele statii au recomandat in manualul instalare, specificat ca instalarea sa se face cu cablu awg8(10mm).
Daca eu vin in portbagaj cu awg4(20mm) si din el scot 2 x awg8, de ce nu este bine ?
Sus
Mihai Cimpoeru
Pasionat

Data înscrierii: 03/Mar/2011

MesajTrimis: Mie Iun 06, 2012 11:11 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

leone a scris:
Lasa condensatorul,nu te ajuta la nimic,

Duminica asta am probat un condensator de 1.5 F pe masina mea.
Am doua amplificatoare , un Infinity Reference 7541a si un Hifonics Brutus BX1500d , cabluri de alimentare de 20 mm si o baterie de 44 A .

Cand l-am montat diferenta de sunet nu a fost mai deloc , dar palpaitul luminilor s-a redus cu peste 50 % .

Acelasi condensator pe masina unui prieten cu un JBL GTO 75.4 , cabluri tot de 20 mm si baterie de 54 A la fel nici o diferenta in sunet, doar ca la el nu mai palpaiau deloc luminile .

Singura diferenta pe care am observat-o la sunet a fost cand l-am pus pe o sursa de alimentare facuta sa tina 2 amplificatoare auto . Sursa era destul de slaba pentru amplificatoare , dar cand am conectat condensatorul s-a simtit diferenta bine .

Deci daca alimentarea e slaba ajuta putin , dar daca e foarte slaba ajuta mult .
O sa mai fac testul asta dupa ce trag inca un cablu de 20 mm si pun o baterie mai mare .
Sus
zuzu11
Pasionat

MesajTrimis: Mie Iun 06, 2012 8:31 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Bateria mea cred ca este de 75 de amperi daca nu ma insel...
Astept sa-mi spui si mie ce ti-a iesit la probe.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Amplificatoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum