|
|
|
Autor |
Mesaj |
pocutz
Data înscrierii: 19/Iul/2015 Mesaje: 12 Locație: targoviste
|
Trimis: Dum Iul 19, 2015 2:44 am Titlul subiectului: Diverse probleme subwoofer si intrebari |
|
|
Va salut membrii de forum!
Sunt relativ nou pe acest forum in sensul ca este primul meu topic/postare insa am citit multe articole interesante pe aici.
Incep cu problema/problemele mele (sper sa fiu cat mai la obiect si explicit).Prin luna mai a acestui an am luat "decizia" de a achizitiona un subwoofer pentru masina mea (vw passat cc 2009).Masina are sistemul stock cu RCD 510 si difuzoarele originale.Sistemul de sunet se aude binisor pentru un sistem "din fabrica" (am avut si alte masini/marci ca sa fac o comparatie) dar am vrut ceva bass in plus.Zis si facut,in urma discutiei cu o firma de specialitate am primit 3 variante din care am rugat chiar firma respectiva sa imi recomande una pentru aceasta masina.Recomandarea am cerut-o deoarece pe o fosta masina vw, un model de subwoofer (nu mai tin minte decat ca era pioneer) din cauza portbagajului foarte etans a ajuns sa "cante" chiar din masina pentru a se face auzit suficient.Din cele 3 variante,spre surprinderea mea mi-a fost recomandata cea mai "ieftina" si anume http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere-auto/CRUNCH/GPX/Performance-BP-Pack/ , mai erau inca doua variante apropiate ca pret de la mac audio.Am mers pe "mana" lor,am fost la sediu am montat pachetul se auzea destul de bine pentru urechile mele (cabluri,filtru low pass,amplificator si incinta cu difuzorul).Am plecat de acolo spre treburile mele, insa in scurt timp parca se auzea mai slab in intensitate bass-ul,am zis ca poate trebuie sa se "rodeze" difuzorul/membrana.Ciudat este totusi ca, cu portbagajul deschis parca se auze mai puternic,in masina nu afara,vorbesc exclusiv de sunetul in interior nu in exterior.In fine, din lipsa de timp nu am vorbit cu baietii de la firma doar m-am jucat putin cu setarile amplificatorului si ajunsesem oarecum la un compromis,ma impacam cu gandul ca totusi nu a fost un pachet cu un pret prea mare si poate d-aia nu se aude cum as fi dorit eu,puternic si profund.Dupa aproximativ o luna, la un anumit volum si la anumite melodii/frecvente banuiesc, se auzeau niste zgomote parca ciudate din portbagaj,am ascultat mai bine si am realizat ca e ceva in neregula,facea subwooferul un fel de rezonanta in cutie ca si cum nu ar fi fost bine prins in suruburi si ceva vibra deranjant.Am sunat si m-am dus la cei care l-au montat.Au constatat ca este intr-adevar ceva in neregula cu subwooferul,l-au testat si inafara incintei si l-au oprit pe garantie.Dupa 2 saptamani am sunat si au zis ca este "rezolvata" problema si ca ma pot duce sa puna difuzorul inapoi in cutie.Am fost,cum au pus difuzorul inapoi a inceput sa faca la fel de urat,au verificat incinta au zis ca e okey,au testat amplificatorul cu alt subwoofer au zis ca e okey.Tot difuzorul (nu stiu ce a facut service-ul 2 saptamani cu el).A fost oprit din nou pentru service pe garantie...Intre timp am primit gratis de la un prieten un difuzor Pioneer ts-w311s4 in ideea ca pana se rezolva cu acel difuzor Crunch sa il pun pe acesta in incinta.La-am montat in cutie si parca sa zic ca se auzea mai profund,nu neaparat mai puternic dar destul de bine pentru un difuzor relativ ieftin.Dupa ce au mai trecut 2 saptamani am fost sunat ca este din nou rezolvat difuzorul,inca nu am fost sa il pun la loc in cutie...
In acest timp am solicitat unei persoane care se ocupa cu,constructia de incinte (in functie de acele valori ale difuzoarelor pe care inca nu le-am inteles),o incinta bass reflex cu port L pentru difuzorul Pioneer.Mi s-a spus ca aceea incinta cu acel pioneer se va auzi mult mai bine decat "setup-ul" Crunch.Am primit cutia,am montat difuzorul am conectat totul corect si curat si am inceput sa testez.Observatiile mele m-au adus la a scrie acest post cu care sper sa nu plictisesc pe nimeni.Intr-adevar se aude mai profund si mai puternic pioneer-ul in cutia "pe comanda" insa numai cu portbagajul deschis...cum inchid portbagajul parca incepe sa se umfle si sa vibreze, iar in masina se aude mult mai slab (vorbesc exclusiv de interiorul masinii).Am testat cu bancheta rabatata 1/3,2/3, se aude aproape la fel ca si cu portbagajul deschis dar nu este o varianta sa merg asa cu o parte din bancheta rabatata.Intrebarile mele vor urma in continuare.Poate fi aceasta diferenta de putere cauzata de etanseitatea portbagajului? Mai stiu persoane cu acelasi model de masina insa nu cu subwoofer ca sa am mai multe opinii.Daca da, se poate face ceva in privinta asta? Pot sa fie si alte cauze? Incinta nu are material fonoabsorbant la interior, mi s-a zis ca la acest model de incinta nu are sens,este adevarat?Planuiesc pe viitorul apropiat sa schimb toate difuzoarele masinii in prima faza (se merita insonorizarea portierelor cu difuzoarele stock?e mare diferenta cu portierele insonorizate si difuzoare stock? portbagajul vibreaza destul de rau,se insonorizeaza si el pentru subwoofer? e vreo diferenta majora?).Ceva recomandari pentru upgrade-ul de difuzoare (cateva variante,dar sa se potriveasca perfect in fetele de usi pentru a fi look-ul original)? eventual variante si cu amplificare pe toate difuzoarele si fara,avantaje si dezavantaje (daca sunt).De asemenea as dori si un player dar doresc sa pastrez bordul original.Am vazut un demo car la alpine care avea in locul scrumierei si brichetei pus un player (ascuns http://www.google.ro/imgres?imgurl=http://www.alpine-europe.com/fileadmin/images/MediaCenter/Democars/Gallery_800x600/Passat_CC_2011_EU/Democar_Gallery_PassatCC_09.jpg&imgrefurl=http://www.alpine-europe.com/media-center/worldwide-democars/eu-passat-cc.html&h=600&w=800&tbnid=NS7DS4JcJbNQiM:&zoom=1&docid=ERLEg3xyGsGyIM&ei=FCOgVcS2AsmP7Aa73q_QCg&tbm=isch&ved=0CCgQMygKMAo&biw=1920&bih=932), oare se "baga" cineva sa monteze acolo cam ca in poza? Ideaa cu playerul acolo ar fi ca undeva tot "ascus" sa am un "comutator" care sa aibe doua pozitii,ori semnal audio din HU original al masinii ori semnal audio din acel player.Recomandari de player ? (as prefera si cu SD si cu Bluetooth si usb,cel mai rau caz usb si bluetooth,eventual telecomanda).
Astea ar fi intrebarile,nelamuriirle mele si sfaturile cerute referitor la o solutie pentru sunetul diferit cu portbagajul inchis/deschis (insonorizare portbagaj?), insonorizare cu difuzoare stock, eventuale variante de upgrade ale difuzoarelor,amplificate si ne-amplificate.De asemenea sfaturi legate de acel player "ascuns" si variante.
Si inca o intrebare sau sfat referitor la subwoofer.Practic momentan am 2 subwoofere,cel Crunch si cel Pioneer,conectate ori unul ori altul la amplificatorul Crunch.Pe care l-ati pastra si de ce ? argumete pro/contra.In ideaa ca vine cineva totusi si spune ca nici unul din cele doua as ruga si o recomandare pentru un alt subwoofer (in ideea ca le vand pe cele doua eventual si amplificatorul) mai mare sau mai puternic cu amplificator sau un subwoofer cu doua difuzoare cu un alt amplificator care sa le "duca" pe amandoua sau alte variante.
Va multumesc anticipat si imi cer scuze pentru marimea acestui post si pentru eventualele greseli de ortografie,greseli de exprimare si termeni folositi. _________________ POC POC POC |
|
Sus |
|
 |
pocutz
|
Trimis: Lun Iul 27, 2015 2:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu ma poate ajuta nimeni cu ceva sfaturi pareri?
Am rezolvat in mare parte problemele mai sus mentionate,acum as avea nevoie de o incinta dubla (dimensiuni "la comanda") de calitate,eventual ajutor la montaj (ma deplasez eu daca nu este foarte departe).Cine se mai ocupa cu asa ceva ?
Multumesc _________________ POC POC POC |
|
Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
Data înscrierii: 25/Oct/2014 Mesaje: 1958 Locație: Pitesti
|
Trimis: Lun Iul 27, 2015 4:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ia legĂŁtura cu baubau daca ai nevoie de incinta. Iti poate face proiect sau incinta Ăźn sine. |
|
Sus |
|
 |
pocutz
|
Trimis: Lun Iul 27, 2015 5:59 pm Titlul subiectului: |
|
|
VanIIa a scris: | Ia legĂŁtura cu baubau daca ai nevoie de incinta. Iti poate face proiect sau incinta Ăźn sine. |
As lua legatura dar nu stiu unde sa gasesc ceva date de contact,un mail,orice _________________ POC POC POC |
|
Sus |
|
 |
Bogdi24 Priceput

Data înscrierii: 03/Ian/2011 Mesaje: 487 Locație: Timisoara
|
Trimis: Mar Iul 28, 2015 2:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
El nu mai frecventeaza forumul si cel mai rapid va raspunde pe pagina de facebook :
https://www.facebook.com/BauSpl |
|
Sus |
|
 |
pocutz
|
Trimis: Mar Iul 28, 2015 4:09 pm Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc,am luat legatura cu el.
Se poate sterge eventual inchide tot postul.
Multumesc _________________ POC POC POC |
|
Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|