|
|
| |
| Autor |
Mesaj |
AnDrU Priceput

Data înscrierii: 31/Aug/2006 Mesaje: 377 Locație: Cluj-Napoca
|
Trimis: Dum Sep 03, 2006 5:35 am Titlul subiectului: DLS B5 vs Magnat Power Plus 213 |
|
|
buna
am si eu un logan si din lipsa de fonduri momentan m-am decis sa cumpar o pereche de difuzoare pentru usile fata pentru rcd-ul din fabrica (cele originale mutandu-le pe spate pana in momentul in care voi monta unele 6x9")
din cate am citit pana acum pe forum vad ca Mihai recomanda DLS B5 daca nu se doreste amplificare
dar
din specificatiile tehnice dls au raspuns in frecventa de la 60 hz comparativ cu magnat care au de la 45.
deoarece vor fi legate la un HU (inca nu stiu de care, oricum 4x50), deci nu dupa un amplificator, nu stiu daca ajuta cu ceva faptul ca difuzoarele pot reda frecvente de 45 Hz.
inclin spre magnat si din motivul ca sunt ceva mai cunoscute decat dls,si cel putin acu` cativa ani stiu ca faceau scule bune.
deci va rog sa ma ajutati si pe mine sa aleg, eventual argumente pro si contra
eventual alternative la cele 2 modele, cu mentiunea ca nu vreau sa dau o caruta de bani pe 2 difuri de 13 cm
bafta |
|
| Sus |
|
 |
Silviu Priceput
Data înscrierii: 17/Iul/2006 Mesaje: 625
|
Trimis: Dum Sep 03, 2006 9:24 am Titlul subiectului: |
|
|
Faza cu frecventa este cat se poate de relativa. Fiecare producator masoara acele specificatii dupa cum il ajuta la marketing. Iti zic eu sigur ca din aceeasi suprafata de difuzor nu ai cum sa obtii frecvente atat de diferite de la un difuzor la altul. Stiu ca acel 45Hz sau 60Hz raspuns in frecventa unii il masoara pana la -3db distanta de zona liniara a sunetului reprodus, pe cand altii au toleranta mai mica (cum or fi DLS, nu stiu sigur) de -0,5 sau -1 db.
Daca bugetul tau este de 200 lei si eu iti recomand:
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare/DLS/Sisteme/DLS_B5/
Cand te uiti la specificatiile unui difuzor mai importanta este sensibilitatea (care iarasi e masurata diferit de la unul la altul, dar merita comparate). Daca unul are 89 db iar altul de la aceeasi firma are 92 db asta inseamna ca tu cu 20W pusi pe cel de 89 se aude la fel de tare ca pe cel de 92 la 10W !!!! Pentru a obtine cate 3db se dubleaza puterea.
Sa stii ca nu o sa obtii mult mai mult bass de la difuzoarele ovale, plus ca nu stiu daca-ti incap. _________________ Architect at your service ... of course for a small fee....  |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006 Mesaje: 2144 Locație: sibiu
|
Trimis: Dum Sep 03, 2006 3:28 pm Titlul subiectului: |
|
|
| o sa-ncapa. din cate am citit in primul post, ai modelul de baza, fara centura de siguranta pe spate, deci incap. probabil ca in unghi de 45 de grade, da'ncap. oricum, sfatul meu e sa iei ceva mai micut pe spate, si un sub in portbagaj, si nu o pereche de difuri puternice, doamne fereste si amplificate, puse pe tablita aia care vibreaza in toate felurile. sau daca vrei sa pui Dynamat sau altceva de genul asta, atunci e si mai ok. |
|
| Sus |
|
 |
AnDrU Priceput

Data înscrierii: 31/Aug/2006 Mesaje: 377 Locație: Cluj-Napoca
|
Trimis: Dum Sep 03, 2006 10:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
de incaput incap, si inca si puse drept din cate m`am documentat eu. oblic trebuie puse pe modelele cu a treia centura de siguranta in spate care eu nu o am.
oricum ideea e ca momentam am vreo 250 lei pana luna viitoare si ma gandeam sa cumpar difuri pe fata. dar stau si ma gandesc daca are rost sa iau acum difurile, eu in momentul de fata avand doar rcs`ul 4x15W .
daca e prea slab casu` pentru difuri nu are rost sa le iau acum si mai bine astept pana cumpar si HU |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006 Mesaje: 2144 Locație: sibiu
|
Trimis: Dum Sep 03, 2006 11:09 pm Titlul subiectului: |
|
|
inainte de boxe ar trebui sa iei HU. de obicei iei boxe in functie de HU, si nu invers oricum, vezi ca la ambiance, chiar daca ai casul de 4 canale, n-ai cablaj pe spate, trebuie sa tragi cabluri. si sfatul meu tot asta ramane...niste difuri ceva mai puternice pe fata, un sistem ceva, de 13 cm, nu mai mari (chiar daca intra si alea de 16, nu recomand sa renunti la "incinta" de plastic in care sunt boxele originale), si pe spate niste coaxiale ceva, pe 16cm. si pe basi....loganul are portbagaj direct proportional cu fundul lui...adica imens. poti baga ce subwoofer vrei.
DLS-urile care ti le-a recomandat Silviu mai sus, ar fi excelente, dar si la alea eu le-as pune niste 50W rms dintr-un amplificator, ca sa dea totul |
|
| Sus |
|
 |
mihai Site Admin
Data înscrierii: 27/Iun/2006 Mesaje: 1952
|
Trimis: Dum Sep 03, 2006 11:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
| pentru amplificare, minim C5 daca e sa vb de DLS. B5 merg OK pe un player bun, diferenta scoasa cu amplificare nu e foarte mare. |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|