Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

E nevoie de amplificare sau merge si fara?

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
Marian

Data înscrierii: 05/Ian/2007

MesajTrimis: Mar Ian 16, 2007 8:18 pm    Titlul subiectului: E nevoie de amplificare sau merge si fara? Răspunde cu citat (quote)

Detin doua perechi de difuzoare:
1 http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/MTX_Audio/THS502/
2 http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/MTX_Audio/THX653/

Daca mi-as lua un player ca acesta http://www.be-loud.ro/produse/CD_Playere_MP3/Pioneer/DEH-5900MP/ ar mai trebui sa le si amplific, tinand cont ca sunt de puteri destul de mici 55W si 60W. Vreau sa le folosesc fara subwoofer deci vreau sa mearga bine si pe bass. Ar fi o diferenta mare daca le-as si amplifica? Si apropo, ce parere aveti de player, merita?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
dgdgaby
Audiofil

Data înscrierii: 06/Dec/2006
Locație: BUCURESTI

MesajTrimis: Mar Ian 16, 2007 8:25 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

merge o amplificare cu un http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare_auto/BLAUPUNKT/GTA_4_Special_Mk_II/
si playerul e bun
Sus
o&g
Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006
Locație: alba-iulia

MesajTrimis: Mar Ian 16, 2007 8:26 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

cu amplificator o sa se simta diferenta,asta poti fi sigur, dar nu foarte mare.

eu zic sa iti cumperi playerul si sa montezi difurile pe el, iar daca nu esti mutumit de SPL-ul care il obtii atunci adaugi un amplif.

5900mp cred ca e meserias rau...are atatea chestii...o sa poti face cu el cam tot ce iti trece prin cap...
Sus
Marian

Data înscrierii: 05/Ian/2007

MesajTrimis: Mie Ian 17, 2007 6:51 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pe mine nu ma intereseaza atat de mult sa se auda foarte tare, vreau mai mult sa am un sunet de calitate, se vede ca atunci cand am cumparat difuzoarele nu am mers pe unele de putere mare, vreau sa am SQ si atat, la un volum la care sa mai pot sa si discut cu cei din masina, deci nu prea mare. Apropo, ce ziceti, playerul la care m-am gandit aduce imbunatatiri pe partea de SQ fata de un 4800 de exemplu? As fi mers si pe 4800dar nu prea i-mi place aspectul lui. Sau daca-mi puteti recomanda altceva pana in 900 RON, Vreau SQ la un raport pret/performanta cat mai bun. Astept pareri!
Sus
NIX
Pasionat

Data înscrierii: 15/Ian/2007
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie Ian 17, 2007 6:59 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Player-ul e mai mult decat OK.
La partea de SQ, parerea mea este ca trebuie sa mergi pe niste dif-uri cu putere RMS cat mai apropiata de puterea reala a HU-ului. Cum Pioneer-ul ala nu scoate peste 30 W reali, you do the math Wink

Hai noroc!
Sus
o&g
Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006
Locație: alba-iulia

MesajTrimis: Mie Ian 17, 2007 7:00 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

posibil sa aibe playerul la care te-ai gandit ceva plusuri fata de 4800mp.

daca zici ca vrei SQ la volum mic atunci consoleaza-te cu ideea ca atat pot oferi difurile, din moment ce nu vrei mai multa galagie un amplificator ar putea fi de prisos.

asa ca ia 5900mp-u daca ai fonduri si pune difurile pe el.
Sus
dgdgaby
Audiofil

Data înscrierii: 06/Dec/2006
Locație: BUCURESTI

MesajTrimis: Mie Ian 17, 2007 8:18 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

dac vrei sa mai te intelegi si cu cei din masina nu prea itti trebuie amplif
Sus
admin
Site Admin

Data înscrierii: 15/Apr/2006

MesajTrimis: Joi Ian 18, 2007 1:29 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pentru situatia asta, nu amplificarea difuzoarelor ar fi primul pas ci insonorizarea usilor fata.
Investitia in amplificator se traduce prin impingerea difuzoarelor la limita si obtinerea unui volum mai mare dar si a unei calitati mai mari a sunetului la volum moderat. In acelasi timp insa, usile vor vibra groaznic si peste 50% din potentialul de bass al difuzoarelor va fi pierdut.
Pioneer 5900 e super OK si cu o insonorizare buna a usilor fata s-ar putea sa fii foarte multumit. In plus, daca amplifici difuzoarele trebuie inclus neaparat si un subwoofer pentru a echilibra sunetul.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum