Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Este problema daca ampliful JBL GTO 1201.1 nu are subsonic

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Amplificatoare auto

Autor Mesaj
cosmo

Data înscrierii: 29/Noi/2006
Locație: cluj

MesajTrimis: Dum Mar 11, 2007 5:02 pm    Titlul subiectului: Este problema daca ampliful JBL GTO 1201.1 nu are subsonic Răspunde cu citat (quote)

in achizitionarea unui amplificator si anume JBL GTO 1201.1 am intalnit urmatoarea problema .
Multi de pe forum mi-au spus ca nu are filtru subsonic ,este chiar asa de important acest filtru ,poate cineva sa ma lamureasca ce face practic acest filtru
Mii de multumiri
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
adi_0106
Priceput

Data înscrierii: 11/Sep/2006
Locație: Iashington

MesajTrimis: Dum Mar 11, 2007 9:21 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

citeste pe aici .......
http://www.be-loud.ro/forum/filtrul-subsonic-t2114.html
Sus
andreimar
Pasionat

Data înscrierii: 08/Sep/2006

MesajTrimis: Dum Mar 25, 2007 2:36 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

eu am 1201.1 de ceva timp si nu simt lipsa subsonicului.putere bruta
Sus
adi_0106
Priceput

MesajTrimis: Dum Mar 25, 2007 3:04 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

tu nu o simti
o simte difuzorul tau Rolling Eyes
Sus
o&g
Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006
Locație: alba-iulia

MesajTrimis: Dum Mar 25, 2007 5:02 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

adi_0106 a scris:
tu nu o simti
o simte difuzorul tau Rolling Eyes

fooarte adevarat, mai ales daca il folosesti aproape de puterea nominala, nu mai vorbesc in cazul in care ii dai mai multi W decat "scrie cartea"...un subsonic lungeste cu destul de mult viata unui dif si in multe cazuri se seteaza undeva pe la 25hz unde tu ca om nu prea auzi mare lucru (desi se zice ca omul aude de la 20 la 20000hz capetele sunt greu,chiar imposibil de perceput)
Sus
andreimar
Pasionat

MesajTrimis: Lun Mar 26, 2007 11:16 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

lasati prostiile comerciale cu lungitul vietii dif-ului.il am de o caruta de timp si merge perfect,si nu sunt singurul nici pe departe.bine ca are magnatul de 300w subsonic :d.ia-ti d-ala ca e mai bun,nu strici difuzorul:))
Sus
o&g
Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006
Locație: alba-iulia

MesajTrimis: Lun Mar 26, 2007 5:48 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

andreimar a scris:
lasati prostiile comerciale cu lungitul vietii dif-ului.

crede-ma pe cuvant ca nu fac pe situ asta sau pe altul comert cu amplificatoare, si de asemenea crede-ma ca daca nu as vazut efectul pe care il are un filtru subsonic nu as fi zis nimic.

acum o sa ma intrebi cum am vazut efectul... o sa iti explic:

iei un difuzor in bagi in incinta facuta pt el si ii dai sa cante la puterea nominala fara subsonic. dupa 10 ore de functionare scoti difuzorul si o sa observi ca are o anumita temperatura. il lasi sa se raceasca, apoi activezi subsonicul pui acelasi playlist si il lasi acelasi interval de timp sa cante la puterea nominala. dupa ce trece timpul scoti difuzorul si atunci cand o sa pui mana pe magnet sa vezi cat e de cald, o sa constati ca e mai rece cu destul de mult decat in prima situatie.oare ce o insemna asta Rolling Eyes

eu am facut testul de revelion unde a cantat in prima noapte cu subsonicu activat si in a 2-a cu el dezactivat tocmai pt a vedea daca se cunoaste. (nu va imaginati ca am scos difuzoare din boxe de revelion...am bagat mana prin tubul de basreflex)
Sus
andreimar
Pasionat

MesajTrimis: Lun Mar 26, 2007 8:36 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nu zic ca nu e folositor subsonic-ul,zic doar ca se poate fooarte bine fara el.si exemplul il am in portbagaj,de 1 an jumatate zilnic: 1201.1 FARA SUBSONIC cu acelasi audiobahn care merge fara sa-l caut la temperatura.DA,OK,IN TEORIE AI DREPTATE CU SUBSONIC-UL.:)
Sus
adi_0106
Priceput

MesajTrimis: Lun Mar 26, 2007 9:56 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nu se poate vorbi de stricta necesitate a filtrului subsonic la statiile de masina care sunt folosite pt juma de ora (cat face omul cu masina de acasa pana la servici) si asculta muzica la 50% din volum

efectele datorate lipsei unui filtru subsonic se observa pe termen lung .... dupa 12 - 24 - 48 ore de functionare a difuzorului la puterea RMS
andreimar a scris:
bine ca are magnatul de 300w subsonic :d.ia-ti d-ala ca e mai bun,nu strici difuzorul:))

asa ca .... andreimar sa stii tu ca nu esti prea important daca te lauzi ca ai 1201.1 si razi de cei cu magnat

zii concret - ce subwoofer ai pe masina - si ce putere bagi in el in mod normal .... sau ti-ai luat 1201.1 ca sa te lauzi la prieteni ca ai statie de 11 milioane jumate si 1114 W RMS la 2 ohmi Confused
Sus
andreimar
Pasionat

MesajTrimis: Mar Mar 27, 2007 10:53 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

audiobahn aw1200q,un sub ,700 rms 2 bobine 4 ohm.

calmeaza-te te rog. aici nu e maidan.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Amplificatoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum