Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

eurotec eu-5188

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
alinu08
Pasionat

Data înscrierii: 20/Aug/2006
Locație: timisoara

MesajTrimis: Dum Aug 20, 2006 7:29 pm    Titlul subiectului: eurotec eu-5188 Răspunde cu citat (quote)

Vreu sa ma ajute cineva sa construiesc un woofer cu 2 difuzoare eurotec 5188,orice sfat miar fi binevenit ,astept proiecte dimensiuni. multumesc pentru intelegere
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Silviu
Priceput

Data înscrierii: 17/Iul/2006

MesajTrimis: Vin Aug 25, 2006 10:05 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Eurotec-urile alea sunt woofere, nu? De asemenea banuiesc ca nu ai specificatii mai mult de putere, sensibilitate si alte prostii neimportante. Singura solutie, daca ai dat banii pe ele si vrei sa le folosesti, este sa faci o incinta inchisa (cu alt tip de incinta risti sa se auda naspa rau).
Eu iti propun sa aloci fiecarui difuzor cam 25-30 L. (sa nu uiti sa iei in considerare volumul din incinta a difuzorului de apx 1L, ramforsari etc.)
Eu am avut niste Eurotec-uri puse cam cum ti-am zis si au rezistat rezonabil (pentru pretul lor). Pe ele scria 1200W. Unul dintre ele l-am fumat dupa un 1 an de folosire la 100 W.
Alta metoda mult mai complicata ar fi sa ii calculezi tu specificatiile cu un multimetru (care sa aiba voltmetru si ohmmetru) dupa metoda de pe site-ul http://www.webervst.com/spkrcalc/para.htm. Generator de semnal iei de aici http://www.softpile.com/Education/Mathematics/Screenshot_21743.html.
Vezi daca te descurci !

Bafta

alinu08
Pasionat

MesajTrimis: Vin Aug 25, 2006 10:49 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

mersi de sfaturi,dar deja am facut o incinta izobarica si suna extraordinar pentru niste stifturi,numa ca imi trebe niste tevi de reflex mai mari ca astea care leam pus is prea subtiri si dau un jet de aer pina la 3 metri de lada si compresia e prea mare,daca ias pune unele mai mari ar fi beton,mentionez ca le dau sa pape cam 75 w rms pe fiecare dif ca is 2 difuri in lada,si is destul de lejere cu puterea asta,oricum am reusit sa le fac sa scoata un bas care simti ca iti umple urechea simti o usoara presiune pe timpan chiar si cu volumu dat mic,la valoarea lor suna senzational Smile Smile Smile Apropo eurotec-urile astea is de 10'' si scrie 1300 w pe ele,am auzit cas mult mai bune decit alea de 8''

Ultima modificare efectuată de către alinu08 la Vin Aug 25, 2006 10:58 pm, modificat de 1 dată în total
Sus
alinu08
Pasionat

MesajTrimis: Vin Aug 25, 2006 10:52 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

apropo ,vezi ca exista woofer si de 10 000 w rms,jack hammer nu e cel mai puternic Cool http://www.lightav.com/car/speakers/subs.html
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum