|
|
| |
| Autor |
Mesaj |
Galagie
Data înscrierii: 04/Mai/2013 Mesaje: 2 Locație: Timisoara
|
Trimis: Mie Iun 26, 2013 1:49 am Titlul subiectului: Fidelitate |
|
|
M-am hotarat si eu sa imi schimb radiocasetofonul din masintuta cu un player mp3 cu intrare USB.
Am ales Pioneer MVH-150UI, ziceam ca imi ofera tot ce imi trebuie. La capitolul optiuni, reglaje, intrari aveam dreptate. Problema pe care o aveam cu el era felul in care imi reda fregventele inalte.
Erau parca prea procesate, digitale..
Neavand pream multa experienta in playerele auto am inceput sa experimentez urmatoarele:
initial am zis ca poate este de la tweeterele piezo de pe fata am dat sunetul pe front si am pus pe un canal un dome tweeter (bineinteles printr-un condensator). Rezultatul aproape la fel ca si pe celalant canal, aceleasi detalii.
Apoi am legat dome tweeter-ul printr-un amplificator la iesirea RCA a player-ului, o fi mai bun semnalul acolo. Degeaba.
Mentionez ca inaltele pe vechiul radiocasetofon erau clare si detaliate, asta pe radio ca pe asta era folosit, iar pe radioul de pe pioneer aceias dezamagire. Eu vruiam sa aud detaliile unui mp3 pe fregventele inalte cum se aud si acasa cu acelas mp3(nu altul sau unul de 128 kbs), sau cu vechiul radiocasetofon auto Philips.
Acum m-am ales cu un JVC KD-SH1000 (am vazut pe acolo Convertor DAC Advanced Multi-bit-speram de mai bine), super multe optiuni si seper reglaje dar eu tot nu sunt multumit.
Am legat telefonul mobil la statie si este o cu totul alta fidelitate, asa da, dar nici nu pot inlocui playerul din masina cu un player portabil sau un telefon mobil cu android, nici asta nu e treaba. Si aici ma refer doar la fidelitate inalte, nu compar cu un player auto care are filtre cu iesiri pe cai diferite, ziceam doar asa ca idee.
Asa ca va intreb pe voi cei care aveti mai multa experienta in playerele auto, care ar fi optinile mai ieftine care m-ar putea multumi.
Inteleg ca ieftin si bun se cam bat cap in cap, dar pe unde se inteleg...?
Inca odata, optiunile pe care la avea acel pioneer imi erau suficiente (intrare usb, reglaj si iesire rca subwoofer).
Ma gandeam acum sa incerc Alpine, ce ziceti?
Cat de semnificativa este diferenta intre DAC Advanced Multi-bit si un eventual DAC 24 bit?
Trebuie sa sar peste playerele entry level, si pana unde?
Nu ma intereseaza culoarea sau cum arata.
La optini se cam regasesc aceleasi la toate playerele actuale, la sunet nu le stiu.
Vad ca este un Kenwood KMM-257, destul de ieftin care reda si formatul FLAC. Cat de bine l-o reda?
Astept cu nerabdare sa imi impartasiti din experientele voastre, daca se poate.
Numai bine si sper ca nu v-am plictisit
Edit
Am vazut ALPINE CDA-117Ri si imi place cum suna (crystal clear).
O sa ma axez pe Alpine de 24 bit fie el si second.
Salutare |
|
| Sus |
|
 |
julyo13 Audiofil

Data înscrierii: 09/Mar/2011 Mesaje: 875 Locație: Vatra Dornei
|
Trimis: Mie Aug 28, 2013 4:11 pm Titlul subiectului: |
|
|
Alpine sau Kenwood..suna foarte bine..Bafta!!!!! _________________ ATOMIC 1000.1 D+2 ROCKFORD FOSGATE HE 12'' |
|
| Sus |
|
 |
Galagie
Data înscrierii: 04/Mai/2013 Mesaje: 2 Locație: Timisoara
|
Trimis: Mar Sep 10, 2013 9:26 am Titlul subiectului: |
|
|
| Thanks |
|
| Sus |
|
 |
LooSeR Priceput
Data înscrierii: 03/Mar/2007 Mesaje: 239
|
Trimis: Mar Sep 10, 2013 11:05 am Titlul subiectului: |
|
|
dar pioneer p88 / p90 / p99 ?  |
|
| Sus |
|
 |
julyo13 Audiofil

Data înscrierii: 09/Mar/2011 Mesaje: 875 Locație: Vatra Dornei
|
Trimis: Dum Oct 06, 2013 1:34 pm Titlul subiectului: |
|
|
Si Pioneer este bun si calitativ dar eu aveam un fasait pe pauza la toate...poate era problema de la mine si de asta nu prefer PIONEER, in schimb cu ALPINE si KENWOOD nu am avut probleme!!!!!!!!! _________________ ATOMIC 1000.1 D+2 ROCKFORD FOSGATE HE 12'' |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|