Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

filtrare activa difuzoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
kaky

Data înscrierii: 04/Iul/2007

MesajTrimis: Mar Apr 01, 2008 2:04 pm    Titlul subiectului: filtrare activa difuzoare Răspunde cu citat (quote)

cam la cat trebuie taiate printr-un filtru high-pass de -12dB, o pereche de difuzoare coaxiale care redau o gama de 60Hz-20KHz, pentru a nu distorsiona din cauza frecventelor joase? e suficienta o taiere la 60 Hz sau e necesara una de 80Hz sau chiar mai ridicata?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
CBI
Priceput

Data înscrierii: 07/Dec/2007

MesajTrimis: Mar Apr 01, 2008 3:32 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

depinde si de puterea care o permit difurile,de rigiditatea suspensiilor(pt ca nu prea este amortizata cursa membranei,neavand o cutie fara pierderi in spate)
la putere mica merge si la 60hz,dar ar fi recomandat ordinul 4,cu acesta ai deja -6db la Ft,daca stii ca ai difurile mediocre si mai si dai tare des,iti recomand minim 80 cu ord 2 ,chiar si mai sus ,dar nu mai mult de 150hz
Totul se rezuma mai mult la utilizator,daca eu iti zic ca tzine cu ord 1 la 20hz,si tu vezi ca le zboara membranele,chiar asa de credul sa fii
Ideea este sa scoti frecventele joase din difuri pt ca oricum nu le pot reda,dar reduc drastic puterea suportata si pot duce la limitri mecanice,defectiuni.
Cat de jos poti sa pui trece-sus - cat de jos poti a.i la puterea la care asculti sa nu fortezi difurile cu excursii peste puterile lor.
Sunt multi factori pe care trebuie sa ii iei in considerare,dar nu-si au rostul in cazul de fatza - presupun ca nu stii parametrii difurilor Smile

MesajTrimis: Mar Apr 01, 2008 4:44 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Fs = 59.58 Hz, au putere nominala 60W si nu dau in ele cu mai mult de 60W din statie. si inca o intrebare, daca tai fata la 80Hz si subwoofer-ul la 50Hz pierd mult la frecventele intre cele doua valori. nu vreau sa urc low-pass-ul mai sus de 50Hz ca nu imi place cum suna sub-ul peste valoarea asta. Wink
Sus
ssrli
Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007
Locație: Cj-N

MesajTrimis: Mar Apr 01, 2008 4:46 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Daca nu vrei sa urci subu, trebuie sa pregatesti mai bine usile fata. Si poate un mid-bass mai bun Smile
Eu trantesc 75w in midbass si l-am taiat la 40hz Twisted Evil

Sus
CBI
Priceput

Data înscrierii: 07/Dec/2007

MesajTrimis: Mar Apr 01, 2008 5:10 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

eu subwoferul il tai la max 80hz cu ord4 L-R mereu.Cu ordinul 2 de la 80 hz in sus cam incepe sa scape vum,voci incete si infundate
Parerea mea e ca e cam jos taiat,macar la 70-80,eu zic sa incerci la 80 si sa activezi si filtrul din amp,ord 2 din iesirea din Hu si cu 2 din amp va retine mult mai bine frecv nedorite
Taiat la 50 pierzi prea mult din spectru,omori ampu,difu ,nu prea sunt intotdeauna frecv asa de joase prin muzica.Trebuie sa dea si ceva bas,nu numai huruiala.
Eu zic sa incerci ordin mai mare de filtrare,acolo e pb ta
Difurile taiele la minim 60 cu ord2,dar dupa cum spune ssrli,ar cam trebui schimbate.Coaxialele pe fata nu sunt chiar cea mai buna alegere,si nu numai datorita tw care canta la picioare,ci si a calitatii lor,a filtrelor(mai simpliste)

Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007
Locație: Cj-N

MesajTrimis: Mar Apr 01, 2008 9:01 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Urasc sa tai subwooferele mai sus de 60hz. E oribil. E scarbos.
Ampliful nu pateste nimic daca lucreaza asa de jos. La fel si subwooferul.
Parerea mea e ca orice peste 50Hz ar trebui sa vina din difuzoarele din usi...

Sus
kaky

MesajTrimis: Mar Apr 01, 2008 11:26 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ok baieti, merci pentru ajutor. pana la urma depinde si aici de gustul fiecaruia, ce e clar insa e ca trebuie sa imi inbunatatesc montajul difuzoarelor cu o insonorizare si rigidizare a portierelor. ca si upgrade de mid-bass ce sistem pe 2 cai, 165mm, imi puteti recomanda? sa poata fi taiat la 50-60Hz fara probleme
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum