|
Autor |
Mesaj |
andysoft
Data înscrierii: 15/Mar/2011 Mesaje: 9 Locație: 75
|
|
Sus |
|
 |
andysoft
|
|
Sus |
|
 |
kmykze Pasionat
Data înscrierii: 15/Ian/2008 Mesaje: 79
|
Trimis: Sâm Mar 19, 2011 8:30 pm Titlul subiectului: |
|
|
In principiu amplificatorul la jumatate de volum scoate distorsiuni f putine sau insesizabile sau chiar inexistente, deci e bine ca dai cu ampliful la jumatate in difurile tale, o sa le dai cat pot ele fara distorsiuni mai pe romaneste.
Cu modificarea frecventei catre tweetere mai greu, iti dai seama ca producatorul a facut filtrele ca difuzoarele si tweeterele sa sune cat mai bine, daca tu le tai frecventele diferit s-ar putea sa ai o surpriza neplacuta.
Daca gresesc sa ma corecteze cineva. |
|
Sus |
|
 |
andysoft
|
Trimis: Dum Mar 20, 2011 11:08 am Titlul subiectului: |
|
|
Mersi de informatii.
Problema mea e defapt ca se aud destul de incet fata de difurile din fata la acelasi volum, cele din fata nu au crossover , doar condensator pentru tweeter din fabrica. Poate sa-mi spuna cineva daca pot sa leg acest model de difuri http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Alpine/Type-E/SPE-13CS/ pe direct fara crossoverul acela original dar sa folosesc pt. tweeter un condesator . Daca se poate ce valoare ar trebui sa aibe acel condensator ? |
|
Sus |
|
 |
kmykze Pasionat
|
Trimis: Dum Mar 20, 2011 8:37 pm Titlul subiectului: |
|
|
Le strici.
Cele pe spate le-ai luat acum? Mai bine le dai la bursa si iei unele cu crosover. Vezi ca se poate sa se auda mai incet si din cauza pozitionarii lor.
Ce model de difuri ai pe spate? |
|
Sus |
|
 |
andysoft
|
Trimis: Lun Mar 21, 2011 9:07 am Titlul subiectului: |
|
|
Deci boxele de pe spate sunt Alpine Type-E SPE-13CS care au filtre/crossovere originale(link cu poza in postu de mai sus) vreau sa le anulezi aceste filtre pt. ca eu oricum filtrez din player frecventele de sub 80 Hz . Intrebarea mea era daca pot sa le anulez fara sa influenteze cu ceva difuzoarele (teoretic nu ar avea nimic acele crossovere doar impart frecventele), iar pentru tweeter sa leg in serie un condensator de 3,3 UF la 50V nepolarizat (asa au cele din fata tot Alpine dar alt model). Din cunostiintele voastre audio un condensator de 3,3 microF de la ce frecvente taie, suporta tweeterele astea ? |
|
Sus |
|
 |
yoiedi Priceput
Data înscrierii: 22/Apr/2010 Mesaje: 280
|
Trimis: Lun Mar 21, 2011 10:39 am Titlul subiectului: |
|
|
n'are nici o treaba filtrarea din player cu filtrarea tweeterelor...tweeterele se filtreaza de la un 3 - 3.5khz in sus..asta in regim de 2 cai...deci le poti strica daca le legi direct pe player. si se pot auzi mai incet fie pentru ca filtrele originale au atenuator pe inalte...majoritatea filtrelor au....fie cum zicea colegul de mai sus...sunt pozitionate altfel incat sa lase impresia ca se aud mai incet. poti incerca sa anulezi filtrul dar sa legi tweeterul printr-un condensator nepolarizat de 11uf la 100v legat in serie pe firul de plus al tweeterului. acest condensator va functiona ca un filtru trece sus @ ~ 3.5khz dar fara nici o atenuare....asa poti afla daca problema ta este din filtru. succes |
|
Sus |
|
 |
andysoft
|
Trimis: Lun Mar 21, 2011 10:53 am Titlul subiectului: |
|
|
Pai da, le leg cu un condensator pus in serie , in fata am condensatori de 3,3 UF la 50 V originali , ma gandeam sa folosesc acelasi tip si in spate . La aceasta valorea de 3,3 de la cat taie ? |
|
Sus |
|
 |
yoiedi Priceput
|
Trimis: Lun Mar 21, 2011 3:56 pm Titlul subiectului: |
|
|
nu stiu la cat vor fi taiate dar sigur cam sus...vezi sa fie neaparat condensator nepolarizat...daca nu gasesti..te invat cum sa faci unul |
|
Sus |
|
 |
andysoft
|
Trimis: Lun Mar 21, 2011 4:45 pm Titlul subiectului: |
|
|
Imi raspund singur taie frecventele pana in 12045 Hz asta cu un condesator de 3,3uF la o impedanta de 4 ohmi, cel de 4,7 taie mult mai jos de la 8500 Hz:
Capacitance uF (microFarad) Crossover Frequency (Hertz) approximate
8 Ohms 4 Ohms 2 Ohms
2.2 9034 18068 36136
3.3 6023 12045 24091
4.7 4229 8457 16915
6.8 2923 5846 11691
10.0 1988 3975 7950
22 903 1807 3614 |
|
Sus |
|
 |
yoiedi Priceput
|
Trimis: Mar Mar 22, 2011 12:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
dupa cum am zis..e cam sus..mult prea sus |
|
Sus |
|
 |
andysoft
|
Trimis: Mar Mar 22, 2011 12:54 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pai avand in vedere ca si cele din fata sunt cu condesator de 3,3 uF si se aud f bine de sa sa taie sus , mi se pare ca alea de 4,7 uF taie prea sus, defapt cred ca 4,7 sunt in crossoverele originale acum la aceste boxe pt. ca in comparatie cu cele din fata se aud destul de slab . Oricum urechea umana aude pana in maxim 20 khz deci o frecventa de 8000 khz in tweter e ok, zic eu, plus ca inaltele le pot filtra din player de la 10 khz in sus.
Intreb colegii care au tweeter sau filtre pt. ele, la ce valoare sunt condensatorii care ii folosesc ? |
|
Sus |
|
 |
kmykze Pasionat
|
Trimis: Mar Mar 22, 2011 2:56 pm Titlul subiectului: |
|
|
Fa un experiment, desfa crossoverele de la Alpine si vezi ce contin pe circuitul de inalte. Ideea e ca producatorul stie cat, cum scoate tweeterul, la ce frecvente saude bine, unde trebuie sa taie ca sa nu distorsioneze, trebuie sa iei mai multi factori in calcul, nu neaparat teorie, trebuie sa le asculti cu fiecare condensator, sa vezi daca scoate frecvente ce ele nu stiu sa le reproduca, trebuie sa stii la ce putere rezista, nu e asa simplu. Daca aveau un tweeter dedicat il puneai la amplificator si foloseai HPF...
E cam greu ce vrei tu sa faci, dar nu cred ca o sa-l faci sa seauda mai tare decat a reusit producatorul, totusi vorbim de Alpine nu de BoschMann... |
|
Sus |
|
 |
andysoft
|
Trimis: Mar Mar 22, 2011 4:54 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu neaparat sa se auda mai tare , nu asta vreau, vreau sa aud mai multe frecvente in tweetere(voce,anumite efecte sonore) , la fel cum se aud in fata unde am condesatoare din fabrica. Daca stiam luam de prima data un model fara crossovere , dar le-am luat astea pt. ca le-am gasit la pret bun. Oricum bag frecventa de la 12.5 kHZ in sus nu cred ca distorsioneaza . |
|
Sus |
|
 |
yoiedi Priceput
|
Trimis: Mie Mar 23, 2011 1:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
daca vrei sa auzi voce in tweeter taie-l mai jos..in nici un caz mai sus. fa un experiment cum iti zic cu un condensator de 10-11uf nepolarizat si vezi cum stau treburile. eu am pe 2 spl dynamics conzi nepolarizati de 11uf la 200v si sunt multumit de cum se aude. precizez ca sunt pe 2 cai nu pe 3 cai. |
|
Sus |
|
 |
|