Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

filtru activ

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Amplificatoare auto

Autor Mesaj
valy_gmv

Data înscrierii: 02/Aug/2006
Locație: BUCURESTI

MesajTrimis: Mar Ian 09, 2007 6:56 pm    Titlul subiectului: filtru activ Răspunde cu citat (quote)

sal... am un amplif auto clarion 1002HA... e f. buna statia... dar nu are LPF... si as vrea sa-i pun un filtru activ (la input signal)... stie cineva de unde pot procura unul?, asta daca e buna solutia... astept pareri... merci Smile
Audi_A6
Audiofil

Data înscrierii: 15/Aug/2006
Locație: bucuresti

MesajTrimis: Mie Ian 10, 2007 1:53 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pai merge sa o conectezi la un player care are volum si trece jos pt sub:

http://www.be-loud.ro/produse/CD_Playere_MP3/SONY/CDX-GT300/
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
valy_gmv

MesajTrimis: Mie Ian 10, 2007 5:09 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

as vrea o solutie mai ieftina.... acum nu am bani sa-mi schimb playerul Sad si de aceea ma gandeam la un filtru.... nu stie nimeni pls??
dgdgaby
Audiofil

Data înscrierii: 06/Dec/2006

MesajTrimis: Mie Ian 10, 2007 10:05 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

dute la un electrician poate stie sa faca unul cu bobine
Sus
Audi_A6
Audiofil

Data înscrierii: 15/Aug/2006
Locație: bucuresti

MesajTrimis: Joi Ian 11, 2007 1:42 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

cumpara un filtru pt subwoofer cu cat mai putini W.
pe care il legi pe rca. aici cred ca te descurci.
Sus
marku_trd
Priceput

Data înscrierii: 18/Sep/2006
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi Ian 11, 2007 9:42 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Cel mai simplu filtru este unul RC (rezistenta+condensator) care se pune pe firul de semnal, intre cd-player si amplificator.Atasez o imagine cu circuitul in cauza.Are o panta de 6dB/oct.Daca se doreste o panta de 12dB/oct se vor pune doua astfel de circuite in serie.Spune-mi ce frecventa de taiere vrei sa aiba si iti calculez eu componentele.Salut.
Sus
valy_gmv

MesajTrimis: Vin Ian 12, 2007 12:42 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ms mult... pai as vrea ceva intre 20 Hz-150 Hz Razz sau cum zici tu k ar fi mai bine... Smile
marku_trd
Priceput

MesajTrimis: Vin Ian 12, 2007 4:00 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Deci pentru o frecventa de taiere de 40Hz R=40Kohm si C=0,1uF (100nF)
Pentru 150Hz R=10Kohm si C=0,1uF (100nF)
Se poate pune un potentiometru de 50Kohm in serie cu o rezistenta de 10Kohm in locul rezistentei R si astfel vei putea regla frecventa de taiere intre 25Hz si 150Hz.Eu zic ca este cea mai simpla metoda.Nu este neaparat cea mai buna, dar sigur isi va face treaba.Daca vrei sa-ti desenez o schema mai exact, sa imi spui si o voi face.
Ps: Formula de calcul este f=1/(2piRC).Eu le-am calculat folosind un programel din WinISD.Bafta la mesterit! Wink
Sus
dgdgaby
Audiofil

MesajTrimis: Joi Ian 18, 2007 11:46 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

un filtru pe la vreo 40 hz la iesirea din player amplificara cum fac
si ce voltaj trb sa aibe condensatorul
Sus
marku_trd
Priceput

MesajTrimis: Joi Ian 18, 2007 12:01 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pai semnalul trebuie luat de pe iesirea RCA a player-ului.Daca vrei sa iei semnal de pe iesirea de difuzoare se complica destul de mult treaba.
Intra pe http://www.bcae1.com/ ca sa inveti putina teorie.Mi se pare un site foarte educativ pentru incepatori.
In legatura cu tensiunea condensatorului, sa aiba minim 16v si sa nu fie electrolitic (polarizat).E de preferat sa fie ceramic, si astia de obicei sunt la 63v.Foloseste formula data de mine mai sus ca sa calculezi ce componente iti trebuie sau foloseste programelul de filtre active din WinISD. Pentru 40Hz iti trebuie R=40Kohm.Condensatorul ramane acelasi indiferent de frecventa.Oricum, mi se pare mult prea putin 40Hz pentru un filtru lowpass.Succes.
Sus
dgdgaby
Audiofil

MesajTrimis: Joi Ian 18, 2007 12:17 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

sa pun la dif fata sa nu mai scoata atata bass
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006
Locație: sibiu

MesajTrimis: Joi Ian 18, 2007 12:18 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

cred ca mai degraba vrea un HPF. ceva mai jos si trece ca subsonic Very Happy

edit. dap, asta vrea.
Sus
marku_trd
Priceput

MesajTrimis: Joi Ian 18, 2007 12:22 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ehh, trebuia sa spui de la inceput exact ceea ce vrei.Asta e chiar simplu.Nu trebuie pus decat un condensator in serie cu difuzorul, pe firul de + .Pentru o frecventa de taiere de 80Hz iti trebuie un condensator de 470uF (electrolitic de data asta, cu + legat spre player).
Sus
dgdgaby
Audiofil

MesajTrimis: Joi Ian 18, 2007 10:26 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

dar care e +-ul la un condensator
Sus
o&g
Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006
Locație: alba-iulia

MesajTrimis: Joi Ian 18, 2007 10:59 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

la cei electrolitici e marcat minusul (- ) cu o dunga in interiorul careia e o linie discontinua.

plusul e celalalt.

cele bipol nu au + si -
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Amplificatoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum