|
|
|
Autor |
Mesaj |
noname_x Pasionat

Data înscrierii: 25/Apr/2007 Mesaje: 115 Locație: Terra
|
Trimis: Sâm Iun 16, 2007 8:00 pm Titlul subiectului: Filtru subsonic!!! |
|
|
As avea si eu o intrebare dar nu stiu cum sa o formulez.De la cati watzi este necesar filtrul subsonic la un monobloc, amplificatorul fiind folosit in 2 ohmi???Si ce se poate intampla daca avem amplificatoare de puteri foarte mari si nu avem minunatul filtru' subsonic.Merci  _________________ MyCar -> Hyundai SantaFe |
|
Sus |
|
 |
o&g Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006 Mesaje: 2761 Locație: alba-iulia
|
Trimis: Sâm Iun 16, 2007 8:59 pm Titlul subiectului: |
|
|
pt perioade scurte de timp nu se simte prea tare lipsa acestuia, dar pt perioade de timp indelungate cu amplificatorul aproape de limita clipingului, prelungeste sau chear salveaza "viata" difuzorului.
eu personal sunt adeptul acestui tip de filtru, vazandu-i efectele. _________________ SERVICE statii emisie receptie si antene, calibrari, vanzari accesorii 0788.879.589 (Alba Iulia) |
|
Sus |
|
 |
noname_x Pasionat

|
Trimis: Dum Iun 17, 2007 11:17 am Titlul subiectului: |
|
|
Deci filtrul subsonic este bun pentru orice amplificator atunci cand este folosit la puteri aproape de maxim ...Spune=mi ca am inteles !  _________________ MyCar -> Hyundai SantaFe |
|
Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006 Mesaje: 2144 Locație: sibiu
|
Trimis: Dum Iun 17, 2007 11:38 am Titlul subiectului: |
|
|
filtrul subsonic face pentru un subwoofer exact ceea ce face filtrul HPF pentru un difuzor normal. de fapt subsonicul asta si este, un filtru HPF cu frecventa minima foarte joasa. exemple de amplificatoare care au filtru subsonic, dar nu se specifica: http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare_auto/Infinity/REF_611A/
http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare_auto/DLS/CLASSIC_CA23/
http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare_auto/DLS/CLASSIC_CA12/
sau orice amplificator cu un filtru HPF care coboara pana la 15-25 Hz. de preferinta, sa se permita activarea ambelor filtre (lpf & hpf) simultan.
in cazul difuzoarelor normale, sunt scoase frecventele joase care nu pot fi redate prea bine de difuzoare, frecvente pe care insa urechea umana le poate percepe usor. filtrul HPF devine subsonic in momentul in care e folosit la scoaterea frecventelor la limita sau sub limita capacitatiilor de receptie a timpanului uman, adica de la 25-30 Hz in jos. desi difuzorul dedicat frecventelor joase, adica subwooferul, poate reda aceste frecvente, le reda degeaba, difuzorul solicitandu-se inutil. ce e si mai grav, e ca distorsiunile sub pragul de 30 Hz sunt foarte greu, daca nu imposibil de auzit, prin urmare, folosirea subsonicului fiind mai mult decat un moft. daca e si pe 24dB/octava (ceea ce e foarte rar) e si mai bine. _________________ ptr intrebari legate de comenzi/stoc
0788.315.434 / 0788.269.156 / 021.569.26.06
NU PE MP |
|
Sus |
|
 |
noname_x Pasionat

|
Trimis: Dum Iun 17, 2007 12:03 pm Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc pot spune ca am inteles in sfarsit care este treaba cu filtrul subsonic...Daca ami sunt intrebari,ok daca nu se poate inchide. _________________ MyCar -> Hyundai SantaFe |
|
Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|