Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Focal sau Hertz pt un sistem 3-way ?

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
KeR
Pasionat

Data înscrierii: 04/Ian/2007

MesajTrimis: Vin Iul 09, 2010 6:42 pm    Titlul subiectului: Focal sau Hertz pt un sistem 3-way ? Răspunde cu citat (quote)

Aveam de gand sa-mi fac un sistem pe doua cai pt masinuta mea (un Saab 9-3 din 2008+) dar mi-am dat seama ca wooferul din portiera este pozitionat cam prost (cam la 90^grade inspre picioare si jos) asa ca mediile s-ar auzii prost de tot.

Dupa ceva research am decis ca cel mai bine o sa fie sa-mi iau un sistem pe 3 cai si-mi montez mediile + tweeterele in lacasul din bord special pt asta (am atasat o poza de pe net unde se vede foarte bine despre ce vorbesc)

Intrebarea mea este ce sistem sa aleg? Eu as alege intre Hertz HSK163 si Focal Polyglass 165VR3 (dar asta e varianta slim..). Inclin mai mult catre Hertz. O sa fie initial amplificate de un DLS CA41 (cu toate cele 4 canale daca se poate, doua direct in woofer si celelalte 2 in crossover pt medii si tweetere). O sa imi si insonorizez portierele, normal. Smile

Acum ca intrebari (un fel de tl;dr):

1. Dintre Hertz HSK163 si Focal 165VR3 (sau versiunea nonslim) ce sa aleg?
2. E o idee buna sa le amplific cu toate cele 4 canale (mai ales ca nu e foarte puternic ampu) ?
3. Ca instalare pot sa pun crossoverele langa amplificator (cablu scurt) in portbagaj si de la ele direct cablurile lungi pana la difuzoare ? (sa nu ma complic in portiera prea mult)
4. Cat de mult conteaza pozitionarea tweeterului? Am de gand sa-l pun cam la 60 de grade fata de linia bordului in sus, nu vreau sa stric masina sa le atarn pe undeva.
5. Este nevoie de ceva "incinta" pentru wooferele de medii din bord? Are sens sa le pun cu ceva insonorizant?
6... Orice mai este de completat pls go ahead Smile

Multumesc Anticipat si sper ca am postat unde trebuie.

2009saab93convertibledashboard01fixedsmall.jpg
 Description:
 Filesize:  212.06 KB
 Viewed:  420 Time(s)

2009saab93convertibledashboard01fixedsmall.jpg

KeR
Pasionat

Data înscrierii: 04/Ian/2007

MesajTrimis: Lun Iul 19, 2010 3:02 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Chiar nimeni ? Stiu ca am cam scris ceva dar am bagat si un tl;dr...
ssrli
Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007
Locație: Cj-N

MesajTrimis: Lun Iul 19, 2010 9:23 am    Titlul subiectului: Re: Focal sau Hertz pt un sistem 3-way ? Răspunde cu citat (quote)

KeR a scris:
Aveam de gand sa-mi fac un sistem pe doua cai pt masinuta mea (un Saab 9-3 din 2008+) dar mi-am dat seama ca wooferul din portiera este pozitionat cam prost (cam la 90^grade inspre picioare si jos) asa ca mediile s-ar auzii prost de tot.

Dupa ceva research am decis ca cel mai bine o sa fie sa-mi iau un sistem pe 3 cai si-mi montez mediile + tweeterele in lacasul din bord special pt asta (am atasat o poza de pe net unde se vede foarte bine despre ce vorbesc)

Intrebarea mea este ce sistem sa aleg? Eu as alege intre Hertz HSK163 si Focal Polyglass 165VR3 (dar asta e varianta slim..). Inclin mai mult catre Hertz. O sa fie initial amplificate de un DLS CA41 (cu toate cele 4 canale daca se poate, doua direct in woofer si celelalte 2 in crossover pt medii si tweetere). O sa imi si insonorizez portierele, normal. Smile

Acum ca intrebari (un fel de tl;dr):

1. Dintre Hertz HSK163 si Focal 165VR3 (sau versiunea nonslim) ce sa aleg?
2. E o idee buna sa le amplific cu toate cele 4 canale (mai ales ca nu e foarte puternic ampu) ?
3. Ca instalare pot sa pun crossoverele langa amplificator (cablu scurt) in portbagaj si de la ele direct cablurile lungi pana la difuzoare ? (sa nu ma complic in portiera prea mult)
4. Cat de mult conteaza pozitionarea tweeterului? Am de gand sa-l pun cam la 60 de grade fata de linia bordului in sus, nu vreau sa stric masina sa le atarn pe undeva.
5. Este nevoie de ceva "incinta" pentru wooferele de medii din bord? Are sens sa le pun cu ceva insonorizant?
6... Orice mai este de completat pls go ahead Smile

Multumesc Anticipat si sper ca am postat unde trebuie.

Ideea de 3 cai e buna, in special cu media pusa in locul de pe bord.

1. Ar fi de preferat sa le asculti pe un panou, la un magazin macar, sa poti sa iti faci o impresie.
2. Poti sa le amplifici cu toate cele 4 canale, dar va trebui sa legi cate 2 canale in bridge.
3. Daca te prinde microbul, e mai bine sa le pui in spate langa amplif. Poti sa ajungi sa vrei mai mult de la sistem, si atunci pentru filtrare activa ai deja cablata masina.
4. Conteaza destul de mult. Si conteaza cel mai mult in functie de fiecare tweeter. Unele au raspuns off-axis mai bun, unele mai prost, altele au dispersie buna si poti sa le pui orientate nu direct spre tine. E un aspect care se stabileste la fata locului, ascultand. Si nu orientand cu laserul sau ata sau mai stiu eu ce, ca sa fie totul orientat spre centru si in sus Laughing
5. Mediile e mai bine sa lucreze in infinite baffle, adica sa nu ai incinta la ele, dar sa fie separata unda spate de unda fata. Imagineaza-ti o incinta imensa. Bordul mai mult ca sigur o sa lucreze asa.
6. Filtrare activa. Un 9887 si difuzoare separate, nu seturi de componente.

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ludovicbmw1
Priceput

Data înscrierii: 06/Sep/2010
Locație: slobozia

MesajTrimis: Mar Sep 21, 2010 2:32 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ideea este ca tweeterele sa ramana la locul lor.. este mai bine ,pentru ca asa au fost calculate de producatorul masinii... daca mediile au loc sa intre in bord, super misto iar mid basul daca nu poti sa le ridici in sus, cu fata cat mai mult catre tine , lasale acolo unde sunt ...pana te hotarasti sa faci ceva la fetele de usi
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum