| |
| Autor |
Mesaj |
_vrx_ Priceput
Data înscrierii: 17/Apr/2007 Mesaje: 551
|
|
| Sus |
|
 |
chris Priceput

Data înscrierii: 21/Oct/2006 Mesaje: 220 Locație: bucuresti
|
Trimis: Mar Apr 17, 2007 7:00 pm Titlul subiectului: |
|
|
| este slab amplificatorul, chiar si pt polyglass care au 75wrms. este recomandat ca amplificatorul sa fie mai mare (puternic) decat difuzoarele |
|
| Sus |
|
 |
_vrx_ Priceput
|
Trimis: Mar Apr 17, 2007 7:29 pm Titlul subiectului: |
|
|
oarecum...as putea sa folosesc ampliful in punte sau sa amplific fiecare componenta separat o sa incerc ambele variante. am vrut sa-l schimb cu un dls ca51 da nu mi-a placut cum suna asa ca am ramas pe alpine pana fac rost de bani pt un vrx  |
|
| Sus |
|
 |
monk Priceput
Data înscrierii: 08/Ian/2007 Mesaje: 218
|
Trimis: Mar Apr 17, 2007 7:47 pm Titlul subiectului: |
|
|
din cate stiu eu ca sa amplifici separat componentele se renunta la crossover si se alimenteaza fiecare ca o boxa separata.
cat despre boxe daca vrei sa le tii pe HU asta iti recomand categoric DLS pt ca altfel tweeterele focalului te vor zgaria pe urechi, avand un detaliu foarte bun al sunetului.
tweeterele de la dls sunt mai moi. |
|
| Sus |
|
 |
chris Priceput

Data înscrierii: 21/Oct/2006 Mesaje: 220 Locație: bucuresti
|
Trimis: Mar Apr 17, 2007 8:37 pm Titlul subiectului: |
|
|
asta pot spune si eu despre tweetere.
@monk tu esti tipul cu fiatul? |
|
| Sus |
|
 |
tud. Priceput
Data înscrierii: 23/Sep/2006 Mesaje: 347
|
Trimis: Mar Apr 17, 2007 8:51 pm Titlul subiectului: |
|
|
da,el este cu fiatul punto  |
|
| Sus |
|
 |
monk Priceput
|
Trimis: Mar Apr 17, 2007 9:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
da
eu acu am mai "inmuiat" tweeterele pt ca am umblat cam la toate setarile posibile ale playerului.
la intalnire suna varza masina pt ca era inac "virgina" dpdv al setarilor pt ca il montasem tot doar de 2 zile |
|
| Sus |
|
 |
_vrx_ Priceput
|
Trimis: Mar Apr 17, 2007 10:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
| monk a scris: | din cate stiu eu ca sa amplifici separat componentele se renunta la crossover si se alimenteaza fiecare ca o boxa separata.
ai dreptate asa si vreau
cat despre boxe daca vrei sa le tii pe HU asta iti recomand categoric DLS pt ca altfel tweeterele focalului te vor zgaria pe urechi, avand un detaliu foarte bun al sunetului. tweeterele de la dls sunt mai moi. |
nu cred k ai dreptate am avut seriile magnesium si reference de la dls legate pe HU si oha ...nici nu le misca (alpine cda 9812) ,cu un amplificator s-a schimbat total situatia muuult mai bine iar in privinta tweeterelor calde sunt perfect de acord... |
|
| Sus |
|
 |
monk Priceput
|
Trimis: Mar Apr 17, 2007 10:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
nu ai inteles:
alpine este cunoscut pentru ideea ca este un HU care da sunete foarte ascutite, iar focalurile sunt cunoscute pentru claritatea sunetului data de tweetere care de multe ori sunt violente daca nu le tai din equalizer.
DLS-urile fiind bazate mai putin pe inalte au tweeterele mai moi.
(este vorba de un sistem HU-statie-boxe)
iti spun treaba cu zgariatul pentru ca am focal si avand ca HU un clarion 778 care e considerat oricum bland la sunete tot s-a simtit nevoia sa le tai pe la 6.3 Khz
nu stiu cum se comporta daca le legi direct la player. |
|
| Sus |
|
 |
mihai Site Admin
Data înscrierii: 27/Iun/2006 Mesaje: 1952
|
Trimis: Mie Apr 18, 2007 6:47 pm Titlul subiectului: |
|
|
| monk a scris: | da
la intalnire suna varza masina pt ca era inac "virgina" dpdv al setarilor pt ca il montasem tot doar de 2 zile |
Huh, mi s-a luat o piatra de pe inima... Nici mie nu mi-a placut dar nu am avut inima sa-ti spun acolo ca erau toate noi si tu very happy... Nici dupa ce am butonat aproape o ora la player nu eram 100% impacat.
Daca vrei sa faci ceva serios ti-am zis ce trebuie sa faci: amplificare duala pentru sistem si insonorizare. Vei avea din momentul ala mult mai multa flexibilitate din player, vei putea face taierile din player cum vrei tu si nu din filtrele pasive, vei putea regla independent gain-ul pe tweetere si midbasi, vei putea face TA cum trebuie etc... |
|
| Sus |
|
 |
monk Priceput
|
Trimis: Mie Apr 18, 2007 6:50 pm Titlul subiectului: |
|
|
asptept insonorizantul, iar dupa strang bani de statie
dpdv al bassului va veni si mai mult in fata dupa ce insonorizez ca daca tii minte si tu se chinuiau boxele dar nu le ajutau usile.
oricum e cat decat ok. |
|
| Sus |
|
 |
_vrx_ Priceput
|
Trimis: Mie Apr 18, 2007 7:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
tocmai am comandat polyglas v2s si sper ca tw-ul sa sune mai bine decat la v1...mihai, assus voi ce spuneti ? |
|
| Sus |
|
 |
monk Priceput
|
Trimis: Mie Apr 18, 2007 7:17 pm Titlul subiectului: |
|
|
vrx sa nu crezi ca nu suna bine la v1 ...
cand spuneam ca ma plang de ele nu ma refeream la faptul ca nu se aud bine, ci ca focalul face toate tweeterele foarte ascutite pt un detaliu foarte ridicat al sunetului.
ai grija daca il combini cu alpine-ul ... |
|
| Sus |
|
 |
_vrx_ Priceput
|
Trimis: Mie Apr 18, 2007 8:01 pm Titlul subiectului: |
|
|
| monk a scris: | vrx sa nu crezi ca nu suna bine la v1 ...
cand spuneam ca ma plang de ele nu ma refeream la faptul ca nu se aud bine, ci ca focalul face toate tweeterele foarte ascutite pt un detaliu foarte ridicat al sunetului.
ai grija daca il combini cu alpine-ul ... |
nici nu am pomenit de asa ceva imi plac cum suna ...poate un pic cam agresiv pentru timpanul meu
iar problema alpine-lui o sa fie probabil rezolvata de DXZ778RUSB  |
|
| Sus |
|
 |
monk Priceput
|
Trimis: Mie Apr 18, 2007 9:20 pm Titlul subiectului: |
|
|
wise choice  |