Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Focal vs. Focal
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
DJ_Speedy

Data înscrierii: 21/Sep/2010

MesajTrimis: Mar Sep 21, 2010 1:44 am    Titlul subiectului: Focal vs. Focal Răspunde cu citat (quote)

Salut! M-am tot uitat pe aici si am pus ochii pe 2 difuzoare de la Focal:
Focal Access 130 CA1 si Focal Polyglass 130 CVX. Problema e ca nu stiu ce model sa aleg.

Amandoua sunt pe 13cm si aceeasi sensibilitate. Se merita diferenta de 100 de roni pentru acei 10W in plus ai CVX-ului?

E cineva care a avut posibilitatea sa le asculte pe amandoua? Care e diferenta dintre ele? Isi merita banii?

Daca vreti sa recomandati alte difuzoare, bugetul e de maxim 400 de roni si vreau sa fie neaparat pe 13cm.

P.S.: presupun ca voi avea nevoie de un filtru high-pass pentru ele. Taiat la cat? 300hz?

Multumesc
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Pigoo
Utilizator pe cale de disparitie

Data înscrierii: 08/Oct/2008
Locație: Constanta

MesajTrimis: Mar Sep 21, 2010 2:33 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nu se merita diferenta
filtru hpf la 100-160hz

ai nevoie de coaxiale sau sistem?
unde le vei monta?
amplificator sau player ?
Sus
DJ_Speedy

MesajTrimis: Mar Sep 21, 2010 10:24 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Coaxiale.
In spate, pe lateralul politei din portbagaj (Astra F Hatch).
Speram sa-mi spuneti voi daca au nevoie de amplificare separata sau merg direct pe HU.
Sus
Pigoo

MesajTrimis: Mar Sep 21, 2010 12:10 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

cateva intrebari care trebuie sa ti le pui inainte de a aduce schimbari unui sistem audio
ce nu iti place la sound-ul actual?
de ce crezi ca niste coaxiale pe spate vor schimba sunetul in bine?
si care sunt lipsurile sistemului de nu esti multumit de configuratia actuala?

spune-ne restul componentelor, player, difuzoare fata, cabluri, baterie, insonorizare... si poate vom avea alta recomandare mai buna pentru a schimba sunetul in bine cu acest buget.
Sus
DJ_Speedy

MesajTrimis: Mar Sep 21, 2010 12:35 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

In primul rand, multumesc pentru interes Smile

Sound-ul actual nu exista, ca sa zic asa. Eu am o obsesie cu look-ul "de fabrica". Masina am primit-o cu 2 difuzoare ovale Pioneer pe spate si atat. Nu ma plang de cum se aud, problema e ca a gaurit polita pentru a le monta. Chestia asta ma deranjeaza. Asa ca mi-am cumparat o alta polita negaurita si acum trebuie sa imi cumpar si niste difuzoare care sa intre in locasurile originale ale masinii. Nu pot pune mai mari de 13cm pentru ca asta e locul pe care il am.

Nu cred ca niste coaxiale il schimba in "mai bine". Sunt mai mult ca sigur ca il vor schimba chiar in "mai rau" (a se citie "se vor auzi mai slab") fiind mai mici decat cele ovale. Dar voi scapa de acele difuri din polita.

Lipsurile "ie" chiar faptul ca nu am un sistem.

Ce mi-ai cerut tu:
HU: Pioneer DEH-2000
Difuzoare fata: N/A
Cabluri: Trase de mine pana in portbagaj, 2x1.5 pentru difuri, un fir de 8 de la baterie si inca unul de 1.5 de la HU (remote).
Baterie: Stock, 55A cred (nu sunt sigur)
Insonorizare: Doar podea, antifon + fonomina
Statie: DIY 4 x TDA1562.

Completari:
HU nu vreau sa-l schimb. Trebuie sa il "modific" putin. O sa-i pun 4 rca-uri pe spate (e prevazut cu locas pentru ele, dar nu au fost montate pe modelul asta).
Statia trebuie sa o termin (finisaje la carcasa).
Insonorizare: Momentan nu ma int. partea asta pentru ca eu vreau sa pun difuri pe spate, nu in usi. Cand o sa ma ocup si de fata, o sa am grija sa insonorizez usile mai intai.
Baterie: Nu vreau mii de W din sistem, vreau ceva clar si frumos la un volum moderat. Nu cred ca am nevoie de o baterie mai mare in conditiile in care m-as multumi cu 4 x 15W cu dist. sub 0.01%
Difuzoare fata: Ma gandeam tot la ceva de la Focal pe 165 sau Pioneer TS-Q172C (facute special pt. Opel). Dar aici deja vorbim de ceva ce se va intampla anul viitor.
Sus
Pigoo

MesajTrimis: Mar Sep 21, 2010 12:49 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

problema principala... nu ai boxe pe fata !
a 2-a problema... vrei sa achizitionezi niste coaxiale pe 13 cm in valoare de 400ron Smile
recomandarea mea ar fi sa lasi difuzoarele de pe spate pentru mai tarziu, pe viitor aveai de gand sa investesti mai mult de 400ron in difuzoarele de pe fata?

daca poti sa strangi mai multi banuti, ia acest sistem de difuzoare pentru fata http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/HELIX/Sisteme/Esprit_E62c/
Sus
DJ_Speedy

MesajTrimis: Mar Sep 21, 2010 1:06 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Sunt constient de prima problema principala. Dar ca sa o rezolv pe asta ma costa mult mai mult decat difuzoarele pe spate (iau in calcul si insonorizarea care pentru o masina in 2 usi cam ustura).

A 2-a problema nu prea e o problema. Nu am bani de sistem de mii de euro, dar asta nu inseamna ca o sa imi iau 2 prastii din targ cu 50 de roni. Mai bine imi ascult motorul ca nu ma deranjeaza.

Pe viitor, da. Numai insonorizarea ma va arde de 4 mil pe fata + 6 mil difuzoarele recomandate de tine Smile

Problema mea urgenta e "ce pun pe spate acum ca sa pot sa dau ovalele jos si sa-mi pun polita negaurita".

Sunt deschis si la alta marca de difuri pentru spate, nu neaparat Focal. Dar vreau sa sune "ok" si sa nu depaseasca 4 mil.
Sus
ludovicbmw1
Priceput

Data înscrierii: 06/Sep/2010
Locație: slobozia

MesajTrimis: Mar Sep 21, 2010 2:21 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

eu asult zilnic la boxe focal ... sunt foarte incantat de ele... eu spun sa ramai la focal... calitate pret = foarte bine

ps. nu am ascultat difurile pe care vrei tu sa le asculti , eu am 3 seturi de focal Access 165 A3
Sus
DJ_Speedy

MesajTrimis: Mar Sep 21, 2010 3:23 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pai in momentul de fata sunt croit pe CA-uri. Mai ales daca CVX-urile nu-si merita acea diferenta.

Tu le ai amplificate? Cu ce statii/statie (de cat e siguranta de pe statie?)?

Ce masina e? Break? Sedan? Hatch? Stiu ca nu prea ai cum sa spui in cuvinte "cum se aud", dar poti sa spui daca esti multumit de ele sau simti nevoia de mai mult (subwoofer poate).
Sus
ludovicbmw1
Priceput

MesajTrimis: Mar Sep 21, 2010 4:34 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

uitate la "prezentari sisteme" la sistem bmw e39...aia este masina mea.... si vei vedea difurile pe usi ... da le am aplificate separat ,inalte - 1 statie,medii - 2 statie , mid basi - 1 statie , si subwoofer 1 statie Smile toate trecute prin procesor ... si mai multe

chiar nu vreau mai mult acum legat de auditie, face fata cu brio la ce am ca subwoofer in portbagaj...Very Happy
Sus
DJ_Speedy

MesajTrimis: Mar Sep 21, 2010 5:28 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Mi se pare normal sa "nu vrei mai mult" Smile) Tu ai pe o usa mai mult decat vreau eu in toata masina.
Sus
ludovicbmw1
Priceput

MesajTrimis: Mar Sep 21, 2010 7:53 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

la un moment dat o sa vreau mai mult... tendinta omului in general , cand ai vrei mai mult ... nu ne mai satura Dumnezeu...
Sus
DJ_Speedy

MesajTrimis: Mar Sep 21, 2010 10:31 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Daca nu exista tendinta asta nu se mai ajungea la performantele din ziua de azi Smile

Multumesc frumos pentru sfaturi ludovicbmw1 si Pigoo.

Voi incerca o pereche de Focal 130 CA1 si o sa revin cu o parere de amator Very Happy
Sus
ludovicbmw1
Priceput

MesajTrimis: Mar Sep 21, 2010 10:41 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ai dreptate, cu tendintele spre mai mult...
cu multa placere....
Sus
ludovicbmw1
Priceput

MesajTrimis: Joi Sep 23, 2010 3:51 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

hai sa iti vand eu un set de focal access 165 a3 pe 3 cai bas medie si bas cu 5 milioane noi costa 7 mil cu transport cu tot ... poate chiar mai negociem putin sunt foarte bune nu au cel mai mic semn de uzura ... eu le am de 3 luni practic sunt noi ...
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum