Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

geamul loveste boxa .. help pls
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Diverse

Autor Mesaj
PaulM
Pasionat

Data înscrierii: 21/Sep/2006
Locație: Ploiesti

MesajTrimis: Vin Sep 22, 2006 8:31 pm    Titlul subiectului: geamul loveste boxa .. help pls Răspunde cu citat (quote)

Sal 2 all , am luat o pereche de M.N.C 375 10 ptr usile din fata , cam asa arata

Problema apara deoarece este al nabii de lung si cand coboara geamul loveste diful. Acum ce vreu eu sa va intreb am voie sa pun un opritor ptr geam inainte de boxa se se opresca in ala si sa nu coboare mai jos ? sau exista sansa sa ard motorasul de la geam facand asta ? ... pana una alta am pus cate 3 piulitze ptr a inaltza putin diful ( asa) , acum nu mai loveste geamul dar mie ca am pierdut asa efectul de cutie de rezonatza ptr dif. pe care il dadea interiorul usii Crying or Very sad
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006
Locație: sibiu

MesajTrimis: Vin Sep 22, 2006 8:42 pm    Titlul subiectului: Re: geamul loveste boxa .. help pls Răspunde cu citat (quote)

poti pune opritor, nu se arde motorasul la geam. are releu de sarcina. dar nu aia e solutia. si nici piulitele/saibele. iti trebuie un inel distantier (asemeni unui inel adaptor). il poti face chiar tu. 1cm grosime ti-ar ajunge, dar vezi sa nu ai probleme apoi cu fata la usa.
Sus
PaulM
Pasionat

MesajTrimis: Vin Sep 22, 2006 8:46 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ma gandeam si eu intial sa fac un inel din pal sau ceva dar imi era frica ca nu se mai aeriseste/raceste dif. dupa si sa nu se arda dar pana la urma cred ca fac cum ai spus u si vedem ce o sa iasa .. au garantie 6 luni daca nu se ard pana atunci nici nu cred ca se mai ard din cauza asta Very Happy
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Vin Sep 22, 2006 8:52 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

apropo de ars, vezi ca nici un producator nu da garantie la bobina arsa. fa linistit inelul. apropo, cu ce le amplifici? ca vad ca misca binisor.
Sus
PaulM
Pasionat

MesajTrimis: Vin Sep 22, 2006 9:16 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Direct CD-ul face asta .. este un CDX-F5510X ( link cica 4 x 52W , tin pe el si boxele spate acum nu le mai amplific cu statzia sunt niste magnaturi de 150W si inca se aud periculos si alimentate asa direct de la CD
Staia o pastrez ptr sub (sper sa reusesc sa iau JBL-ul recomandat de tine ) iar daca mai fac rost de bani o sa pun iar o statie si ptr magnaturile alea si una ptr boxele fata .. ca na am la iesiri la CDul ala sa imi ajunga Laughing
Sus
Silviu
Priceput

Data înscrierii: 17/Iul/2006

MesajTrimis: Vin Sep 22, 2006 9:30 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pobabil se misca binisor pentru ca are doar saibele puse in plus si aer liber de jur-imprejur. Daca mai accentuaeaza si din egalizator le zboara de urgenta, dar tot nu le arde.
Si oricum, mi-a placut optimismul celui de-al doilea filmuletz. Nu prea ai cum sa reproduci frecventele din muzica respectiva la un nivel audibil fara subwoofer (stiu melodia si are reprize si de 20-siceva hz care cu greu le auzi chiar si pe unele sub-uri.)

asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Vin Sep 22, 2006 9:35 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

apai silviu, in portiere, la cat de bine sunt izolate...prea putin sesizeaza membrana ca e spatiu inchis...mai ales una de 8cm cat are un dif de 10.ma refer numai la miscare, nu si la rezonanta) oricum de miscat misca dragut, dar sunetul conteaza...din filmulet nu-mi dau seama de gradul de distorsionare, asta-i baiul microfoanelor de mobil/aparat foto/camerevideo...peste un nr de decibeli si sub o anumita frecventa, orice sunet pare ars.
Sus
Silviu
Priceput

Data înscrierii: 17/Iul/2006

MesajTrimis: Vin Sep 22, 2006 9:57 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

NU suna prea rau, sa stii. Am niste filme cu sunet de boxe nasoool si se vedea diferenta catre sunetul mai bun. Cat de bine se aud la el la puterea aia nu am cum sa ma exprim cu exactitate.

Diferenta in excursie exista daca nu sunt montate cum trebuie pe portiere. In principal ce se pierde este basul si au si un sunetul mai putin controlat la medii.

asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Vin Sep 22, 2006 10:04 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ma refeream la capabilitatea microfoanelor incorporate in aparatele foto/video de a inregistra sunete prea joase sau prea puternice. fidelitatea e cam 0.
PS...sunt cameraman de meserie Wink
Sus
PaulM
Pasionat

MesajTrimis: Vin Sep 22, 2006 10:08 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am sa fac un inel cum ai spus u si o sa vad cum se aude daca nu imi place o sa montez un opritor ptr geam si vad daca este o inbunatatire sau nu .

PS: Ambele filmulete sunt facute cu un tel N90 .
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Vin Sep 22, 2006 10:11 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

oricum se va auzi mai bine decat cu saibe Very Happy . incearca sa faci si niste garnituri de cauciuc, pentru etanseizare mai buna.
Sus
PaulM
Pasionat

MesajTrimis: Vin Sep 22, 2006 10:13 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

asus a scris:
incearca sa faci si niste garnituri de cauciuc, pentru etanseizare mai buna.

Notat Very Happy
Sus
mihai
Site Admin

Data înscrierii: 27/Iun/2006

MesajTrimis: Vin Sep 22, 2006 11:35 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Cele de pe spate sunt cumva Magnat Xcess 693?
Daca da, sa stii ca sunt niste difuzoare excelente si neaparat trebuie amplificate... scrie si in manualul lor asta.
Le-am ascultat si pe player si pe amp.. Si cum zici si tu, chiar si pe player dau un bass cu care te poti mandri (asta pana compari cu un woofer).
Si eu am fost impresionat cand le-am auzit anul trecut pe un Pioneer 5700 (vibra tabla pe un BMW seria 7 de prin '90).
Daca ai asa difuzoare pe spate, ce faci cu MNC-urile alea pe fata? Smile Pune ceva mai bun pe masura celor de pe spate.. parerea mea.
Sus
PaulM
Pasionat

MesajTrimis: Mie Sep 27, 2006 12:42 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

da Magnat Xcess 693 sunt cele dupa spate , acum ca am ramas fara statie (statia veche mp8000 am pus-o pe jbl 1204bp ) cam ce imi recomadati ptr ele ? sau ptr sab si sa las staia asta ptr boxele spate ?
Sus
mihai
Site Admin

Data înscrierii: 27/Iun/2006

MesajTrimis: Mie Sep 27, 2006 1:08 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

mp8000 e OK pentru subwoofer si nu tocmai ideala pentru difuzoare.
pentru difuzoare iti recomand orice statie cu o putere de minim 2 x 50W RMS si maxim 2 x 100W RMS.
DLS CA22 ar fi buna.
Sunt ele Xcess-urile bune dar nici un difuzor nu rezista la puterea specificata... ce 150W, daca bagi in ele si 100W fara HPF le cam zboara vopseaua...
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Diverse Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum