Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Genius 5050 , Genius 6000 , Microlab H600

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Boxe pentru acasa

Autor Mesaj
zeve

Data înscrierii: 04/Noi/2010
Locație: Timisoara

MesajTrimis: Joi Noi 04, 2010 1:23 pm    Titlul subiectului: Genius 5050 , Genius 6000 , Microlab H600 Răspunde cu citat (quote)

Buna,

Vreau un 5.1 din lemn pentru ca nu sufar plasticul; poate e doar o idee preconceputa ca suna mai bine sunetul din lemn, dar asta e.
Si sunt 2 scenarii posibile:

1. Dau ~600 RON pe un sistem bunicel sa ma tina 2-3 ani
2. Dau ~1400 RON pe un sistem care sa aiba si fidelitate nu doar zgomot si sa ma tina 5-10 ani (daca merita).

In ambele cazuri o sa-mi cumpar o placa de sunet: Creative X-Fi Surround 5.1 USB

Pentru varianta 1 sunt indecis intre cele 2 modele de la Genius. Puterea mi-e indiferenta, tot ce are peste 100-150W imi este suficient. Ma intereseaza mai mult calitatea sunetului. Sunt constient ca sunt boxe de buget si nu pot sa am pretentii mari, dar totusi, la bugetul acesta vreau ce-i mai bun. De asemenea, orice alta sugestie de boxe din lemn in bugetul acesta e binevenita, eu unu nu prea am gasit.

Pentru varianta a 2-a nu as prea opta decat in conditiile in care prima varianta nu are sens, si doar daca se aud foarte bine Microlab-urile.
De asemenea daca ar putea cineva sa ma lumineze cu privire la performantele Microlab-urilor ar fi minunat. Nu am auzit multe lucruri, desi unii spun ca sunt peste Genius si Logitech; este o firma pur chinezeasca si nu imi inspira prea multa incredere; in plus nici nu prea sunt review-uri pe net.

In ambele variante vreau sa am posibiliatea sa pot comuta intre intrari din telecomanda.

Mai intrebati daca doriti sa mai stiti altceva si orice alta sugestie e binevenita, sa nu depaseasca totusi 1500 RON in cel mai 'rau' caz.

PS: Momentan an un sistem fantoma de 5 ani, din lemn, 5.1 pe care am dat ~ 200 RON si care are ~60 W, deci banuiesc ca orice e mai bun decat asta.

Mersi anticipat.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Pigoo
Utilizator pe cale de disparitie

Data înscrierii: 08/Oct/2008
Locație: Constanta

MesajTrimis: Joi Noi 04, 2010 11:42 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

1. ia ce iti trebuie(ce ai nevoie) , nu te limita dupa buget
2. microlab e peste genius
3. decat sa dai la 3 ani cate 600 ron pe un sistem bunicel mai bine dai la 6 ani(sau mai mult) cate 1200 ron pe un sistem bun , sunt aceeasi bani, aceeasi perioada.. dar sunetul e altul . cu 1500 ron se poate face ceva foarte frumos !
4. de ce 5.1 ?
5. mp3 ? flac ? avi(tot ce inseamna RIP) ? sau DVD-uri(BR-uri HD) originale 5.1 ?
6. Creative Sound Blaster Audigy 7.1 (99ron) e arhisuficienta pentru orice aplicatie daily, muzica, filme, jocuri... etc . Nici macar placile de 300 ron n-au ceva deosebit in plus . Decat sa vrei un mini-studio in camera si sa cumperi vreun E-MU, M-Audio... etc, atunci merita investitie mai mare . Eu unul am cumparat un X-Fi Xtreme Music in valoare de 360 ron sperand ca voi cadea de pe scaun cand voi asculta muzica, m-am inselat. Pe muzica auzea identic ca fosta placa, singura diferenta fiind acceleratorul hardware care ajuta in unele jocuri . Dupa o saptamana am vandut placa si am revenit la una identica cu fosta, Creative Sound Blaster Audigy 7.1.
Sus
zeve

MesajTrimis: Vin Noi 05, 2010 1:19 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

1. intotdeauna esti limitat dupa buget Razz.
3. Ce se poate frumos cu 1500 RON? sunt curios.
4. - 5.1 pentru ca vreau sa ma bucur de surround la filme. Aici am nevoie de pareri...de obicei ma uit la .mkv-uri, habar nu am ce sunet au - 5.1 sau stereo? (putin rusinos din partea mea).
- ma joc pe xbox 360, deci sunetul iese surround
- muzica inregistrata surround, prea putina cred ca exista.
5 - am doar mp3-uri, majoritatea la 320Kbps, si filme dupa cum am spus mai sus .mkv-uri
6. Imi trebuie ceva extern, pe usb -> am un laptop. Creative e primul lucru care mi-a venit in minte, altceva extern 5.1 nu prea am gasit pe la noi. Daca ai alta sugestie, sunt deschis. Si am sa folosesc Ubuntu, deci nu ma voi folosi deloc de aplicatia software cu care vine palca de sunet.

Eventual daca ar putea cineva sa compare microlab-urile h600 cu logitech Z5500 din punct de vedere al calitatii suntetului. Cer asta pentru ca Logitech-urile alea stiu cum se aud si sa le iau ca punct de reper.
Sus
Pigoo

MesajTrimis: Vin Noi 05, 2010 2:18 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

z5500 e ok pt ce vrei tu, fiind limitat de buget (1500ron)
z5500 e cam singura alegere... am avut unul, nu am fost multumit pe plan muzical.. insa pe filme.. face treaba foarte ok . satelitii se aud foarte tare si destul de ok cu toate ca incintele sunt din plastic , subwooferul se aude chiar bine pt un 10" , iar acordajul e destul de jos cat sa tremure canapelele intr-un film 5.1 Laughing
nu stiu cum se aude acel microlab insa am ascultat solo 6, un sistem 2.1 si altul 5.1 si nu se aud rau deloc pt pretul lor .
Sus
niq
Audiofil

Data înscrierii: 30/Ian/2007
Locație: in masina, inconjurat de boxe...

MesajTrimis: Vin Noi 05, 2010 10:06 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

z5500 e intr-adevar un sistem ok, dar era ok cand costa 8 milioane in carrefour. acuma nu inteleg de ce s-a dublat aproape pretul, desi e acelasi sistem.
Dj Dog

Data înscrierii: 01/Feb/2008
Locație: Bucuresti / titan

MesajTrimis: Vin Noi 05, 2010 11:19 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

z5500 e o pocnitoare in toata regula, uitati-va cate sisteme s-au intors in service
in alta ordine de idei: nu are nici pe departe puterea declarata!!!! din cauza subdimensionarii drastice a partii de alimentare, puterea reala a sistemului este undeva la 150-200W maxim!!!!

si sa nu mai spun ca dupa parerea urechilor mele Laughing suna foarte prost!!!
Sus
Pigoo

MesajTrimis: Vin Noi 05, 2010 12:28 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

asa am auzit si eu ca de 3 ani incoace se strica cam toate, satelitii se ard si partea de alimentare la fel .
eu mi-am luat unul in 2007 la pretul de 850 ron , am fost multumit de el 3 luni dupa care l-am dat pt ca am realizat ca nu am nevoie de 5.1 .
ziceam mai sus ca se poate face ceva frumos cu 1500ron, nu ma ganedam la 5.1 ci la un sistem stereo (2 turnulete Magnat 880 si un amplif SH 2x100w minim).
Sus
Sharkky
Audiofil

Data înscrierii: 11/Mar/2007
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin Noi 05, 2010 1:07 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Multi le ard din cauza prostiei si a inconstientei ... Ampliful este mult mai puternic decat ce pot oferi satelitii ... Sa nu mai mentionez ca sunt si acele mici "tweak-uri" de unde poti da si mai mult volum.
Dj Dog, nu te supara dar cred ca urechile tale sunt putin infundate Laughing Laughing Laughing
Satelitii si chiar si subul suna foarte frumos, dar nu in acele incinte Laughing
Sus
zeve

MesajTrimis: Vin Noi 05, 2010 3:26 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ok, spirite cam incinse in jurul lui Z5500

Nu-mi iau Z5500 nici in ruptul capului. Am si cunostinte la care li s-au ars. In plus e mai mult zgomot decat calitate. Sincer...cu ocazia de 'a mi-o luat' zic ca d.p.v.d. al calitatii sunetului sunt undeva pe langa Genius 6000, o idee mai bunicele doar. Oricum nu are rost sa vb pe marginea lui.

Cat despre un sistem 2.0 sunt putin cam rezervat. Stiu ca ce mi-ai recomandat tu e high-end si nu contest calitatea....dar vroiam totusi 5.1.

Desi, daca-mi argumentati bine si ma convingeti...cine stie... Smile
Sus
Sharkky
Audiofil

Data înscrierii: 11/Mar/2007
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin Noi 05, 2010 3:39 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Eu zic sa va documentati mai mult despre componentele fololsite la fabricarea lui Z5500 si apoi mai discutam ...

Spor la alegere zeve!
Sus
drone
Pasionat

Data înscrierii: 16/Feb/2008

MesajTrimis: Sâm Noi 06, 2010 6:04 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ti-am dat PM sa nu se ia de reclama. Vezi daca te ajuta.
Dj Dog

Data înscrierii: 01/Feb/2008
Locație: Bucuresti / titan

MesajTrimis: Sâm Noi 06, 2010 10:47 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Sharkky a scris:
Eu zic sa va documentati mai mult despre componentele fololsite la fabricarea lui Z5500 si apoi mai discutam ...

Spor la alegere zeve!

Sharky am desfacut si reparat niste jeguri de 5500
problema lor este ca au transformator de 250VA , nu au cum sa dea 505W la iesire pt din cate stiu eu perpetuum mobile nu s-a inventat!!!!

intradevar finalul sistemului daca ar avea un transformator de cel putin 800Va ar da lejer acei 505W la iesire (in total)

problema e ca neavand putere in partea de alimentare , etajele finale intra in limitare _> distorsiuni care dupa cum stim cu totii sunt fatale difuzoarelor !!!!
cine stie putina electronica stie exact despre ce vorbesc !
Sus
zeve

MesajTrimis: Lun Noi 15, 2010 12:56 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am gasit o oferta pe okazii la niste microlab-uri H600 - 800RON. http://www.okazii.ro/catalog/45478606/sistem-audio-5-1-h600-microlab.html

Se merita?
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Boxe pentru acasa Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum