Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Grosime cablu alimentare vs. puterea amplificatorului

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Amplificatoare auto

Autor Mesaj
internetix

Data înscrierii: 20/Ian/2009

MesajTrimis: Mar Mar 24, 2009 10:56 pm    Titlul subiectului: Grosime cablu alimentare vs. puterea amplificatorului Răspunde cu citat (quote)

Va salut domnilor si va solicit ajutorul.
Pe scurt, mi-am montat 4 difuzoare Dls [2x 125+2x150] la un amplificator de productie mai veche, marca Dominator, fabricat in Austria pe care scrie ca scoate 4x150 w RMS... mai multe date despre el nu am si nici pe google nu gasesc nimic.

Problema este ca dupa un anumit volum incepe sa distorsioneze iar bass-ul este destul de firav. Am facut mici cercetari pe forum si presupun ca este din cauza cablului de alimentare de doar 10 mm2 pe care l-am pus.
Va rog ajutati-ma cu ceva solutii si eventual sfatuiti-ma asupra grosmii cablului de alimentare ce trebuie sa-l achizitionez pentru a nu mai avea probleme, si eventual rezistenta sigurantei. Se exclude posibilitatea HU ului sau a difuzoarelor de proasta calitate.

Va multumesc mult.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Signalrunner
Pasionat

Data înscrierii: 07/Feb/2009

MesajTrimis: Mie Mar 25, 2009 12:56 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

E ok cablul de 10mm2. Te-ai gandit ca poate mai mult nu duce amplificatorul? Rolling Eyes Te-ai interesat acei 150w in ce circumsante ii scoate amplificatorul? cati ohmi...etc. Wink
Sus
bezz
Audiofil

Data înscrierii: 05/Iun/2007
Locație: on a vibe

MesajTrimis: Mie Mar 25, 2009 1:20 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

asta e statia?

DA705.jpg
 Description:
 Filesize:  17.75 KB
 Viewed:  5350 Time(s)

DA705.jpg

ssrli
Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007
Locație: Cj-N

MesajTrimis: Mie Mar 25, 2009 3:12 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ori statia, ori cablurile, ori difuzoarele sunt contrafacute. Una din ele, 100% sigur. Daca sunt toate originale nu face figuri.
Sus
internetix

MesajTrimis: Mie Mar 25, 2009 6:11 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Smile)

Presupunand ca ampul scoate 150 w x 4, cat trebuie sa fie grosimea cablului pentru a functiona in parametrii normali?
Sus
KRZ
Priceput

Data înscrierii: 07/Dec/2006
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie Mar 25, 2009 6:38 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

In cazu in care ampu tau scoate atata putere desi am mari dubiiii cred k ai putea incerca cu ceva de 35mm..
. dar innainte sa dai 2-3 mil pe cabluri incearca si alt aplif, alte boxe ,alte setari, boxele sunt legate cum trebuie?
ce boxe DLS ai de 125 si 150?
Sus
ssrli
Audiofil

MesajTrimis: Mie Mar 25, 2009 6:55 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

KRZ a scris:
incearca alte setari?

Asta as sugera si eu prima si prima data.
Am patit cu boxele standard din masina mea sa sune ok la volum mic, si imediat ce cresteam volumul, bass-ul a scazut teribil si se auzeau foarte distorsionat, dar s-a imbunatatit putin din setari.

Sus
internetix

MesajTrimis: Joi Mar 26, 2009 10:34 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pe fata am o pereche de r5a iar pe polita 1072. Din pacate chiar daca ar fi amplificatorul de vina, pe termen scurt oricum nu mi-as permite altul mai bun... tocmai de asta vroiam sa optimizez cat mai mult aceasta configuratie.

Cand va referiti la setari, va referiti la setarile din player? Playerul are 4 iesiri pe 4,5 v dar din pacate are mai putine reglaje pentru preouturi decat pentru iesirile amplificate. tocmai de-asta ma gandeam sa trag fire de la iesirile amplificate pentru ca amplificatorul are si intrare de acest fel. credeti ca e o idee buna?
Citeam pe undeva ca daca recomandarea pentru cablu este de 20 mm si tu ii pui de 10 practic ii injumatatesti puterea amplificatorului... asta m-a incurajat sa deschid si topicul.

Oricum multam
Sus
ssrli
Audiofil

MesajTrimis: Joi Mar 26, 2009 10:49 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

internetix a scris:
Pe fata am o pereche de r5a iar pe polita 1072. Din pacate chiar daca ar fi amplificatorul de vina, pe termen scurt oricum nu mi-as permite altul mai bun... tocmai de asta vroiam sa optimizez cat mai mult aceasta configuratie.

Cand va referiti la setari, va referiti la setarile din player? Playerul are 4 iesiri pe 4,5 v dar din pacate are mai putine reglaje pentru preouturi decat pentru iesirile amplificate. tocmai de-asta ma gandeam sa trag fire de la iesirile amplificate pentru ca amplificatorul are si intrare de acest fel. credeti ca e o idee buna?
Citeam pe undeva ca daca recomandarea pentru cablu este de 20 mm si tu ii pui de 10 practic ii injumatatesti puterea amplificatorului... asta m-a incurajat sa deschid si topicul.

Oricum multam

Ce player e ? Din cate stiu reglajele "se aplica" atat pe iesirile amplificate, cat si pe RCA-uri.

Ma refer la setarile de high-pass si apoi la setarea gain-ului.

Nu stiu unde ai citit despre injumatatirea puterii, dar e o aberatie. O sa ai caderi de tensiune mai mari cu cablul mai subtire, dar nici-cum injumatatirea puterii.

Sus
internetix

MesajTrimis: Sâm Mar 28, 2009 1:06 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

playerul este kenwood kDC-9090R. intre timp am aflat ca statia are doar o siguranta de 30 a, deci cum bine zicea si rellaxx pe un alt forum...nu are cum sa aiba mai mult de 4x50w. despre reglajele pe preouturi am citit in manualul de utilizare...si chiar am vazut la reglaje.

ma intreb, tinand cont ca amplificatorul meu in punte are 8 ohmi...sir eu ii pun doar 2 boxe de 4ohm.... legate normal pe 2 canale, boxele se ard? ma gandeam sa mai imi cumpar un amplificator pe 2 canale pt fata si sa l tin pe asta in punte pt spate.... bine, nu stiu inca daca are 8 ohm in punte dar banuiesc ca asa e. din pacate nu scrie nimic pe el
Sus
laur2009

Data înscrierii: 30/Mar/2009

MesajTrimis: Mie Apr 01, 2009 8:34 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

abia le gadila la puterea aia unde mai pui ca fiind vechi e posibil sa nu fie pe mosfet...
Sus
dgdgaby
Audiofil

Data înscrierii: 06/Dec/2006
Locație: BUCURESTI

MesajTrimis: Mie Apr 01, 2009 9:17 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ai grija

daca vrei sa dai cu bass foarte jos in difuzoare ca poti sa le strici
din cauza excursiei mari

si eu am cam aceeasi chestie
dar am taiat boxele pe fata la 50hz ( dls C6a) si la 32hz pe spate(dls 269)

am vazut si eu ca mi le da peste cap daca le fortez

amplifu e un infinity 4X75w

dar in cazul tau poate sa fie de la amplificator care mi se pare o facatura sincer

nu am auzit de el si nici date calumea nu am vazut (putere RMS si alte chestii)

Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Amplificatoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum