| |
| Autor |
Mesaj |
Intel
Data înscrierii: 08/Feb/2008 Mesaje: 13
|
|
| Sus |
|
 |
zol
Data înscrierii: 04/Iul/2008 Mesaje: 7
|
Trimis: Vin Iul 11, 2008 5:19 pm Titlul subiectului: |
|
|
Vreau sa imi iau un GZRB 12BT pentru Solenza
http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/Ground_Zero/Radioactive/GZRB_12BT/
Ca bani e ok adica e suma maxima pe care sunt dispus sa o dau.
Am avut un Magnat Streetracer 3000XXL si acum intrebarile sunt urmatoarele:
1. Cumva e cam mare (adica raport putere/spatiu) pt Solenza?
2. Are vreo parte care nu e din MDF sau PAL si e din carton presat? Btw, din ce e facuta cutia mai exact?
3. Parca as fi vrut si sa-mi iau un sealed http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/Ground_Zero/Radioactive/GZRB_25X/
dar sunt cam nehotarat
4. Sugestii?
Thanks!
1. Nu e mare
2. Cutie normala cu port, deci nu are plexi sau ceva de genul ca sa nu suna bine. Modelul asta nu se mai fabrica, deci nu pot sa-ti spun alte detalii
3. Sealed da performante mult mai scazute fata de solutia port
4. Cam la banii astia iei un Ground Zero GZRW 30SPL care are 1000W RMS |
|
| Sus |
|
 |
Intel
|
Trimis: Vin Iul 11, 2008 5:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
1. Aha, ok
2. Nu era vb de "sunat" ci sa fie din material rigid
Nu se mai fabrica? Deci am sanse sa nu-l mai gasesc in stoc la beloud?
3. Mda, ma gandeam la claritate nu neaparat la bubuiala dar avand in vedere ca e un model beton......e ok
4. Nu l-am vazut la beloud.
Oricum mi se pare prea mult pt o solenza (la putere ma refer).
Si oricum nu ma intereseaza cele fara incinta. Thanks anyway! |
|
| Sus |
|
 |
Intel
|
Trimis: Sâm Iul 12, 2008 1:30 pm Titlul subiectului: |
|
|
Alte pareri?
Multumesc! |
|
| Sus |
|
 |
adi_0106 Priceput

Data înscrierii: 11/Sep/2006 Mesaje: 553 Locație: Iashington
|
Trimis: Sâm Iul 12, 2008 2:32 pm Titlul subiectului: |
|
|
o incinta sealed tot timpul va suna mai bine intr-o masina monovolum (cum este solentza)
o incinta bass-reflex va suna mai tare dar cu o fidelitate mai proasta
fenomenul se explica ff simplu
incinta inchisa are un raspuns in frecventa care cade lin sub frecventa de rezonanta a incintei - 60-70 hz
acest raspuns in frecventa este "ajutat" de gainul masinii cu un peak (varf) in jurul frecventei de 40 hz
per total rezulta un raspuns in frecventa aproape liniar in tot spectrul de frecventa ... si de aici sunetul liniar si placut
la incinta bass-reflex treaba sta cu totul altfel la modul ca raspunsul in frecventa are peak-ul in jurul frecventei de acordaj a incintei (de cele mai multe ori in domeniul 40-50 hz) unde portul isi face simtita prezenta
daca la acest peak se mai adauga si gainul masinii - rezultatul este un boost imens in zona frecventelor de 40-50 hz care face ca subwooferul sa sune bubuit, chiar si suparator pt ureche
daca vrei claritate si calitate - mergi pe incinta inchisa + difuzor de calitate amplificat corect
daca vrei bubuiala de sa ti se infunde urechile - incinta bass-reflex acordata pe la 40 - 45 hz in care pompezi putere multa
cat despre materialul incintelor - din ce am vazut eu la GZ (modelul titanium de 15" mai exact) incinta era din MDF - deci problema rigiditatii iese din calcul
ziceai ceva de raport putere/pret cu referire la masina
hm
in domeniul pro circula o vorba: neva' enuf bass !
spor la auditii ! |
|
| Sus |
|
 |
baubau Audiofil

Data înscrierii: 12/Noi/2006 Mesaje: 1155 Locație: timisoara
|
Trimis: Sâm Iul 12, 2008 2:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
o acordare la 40-45 nu aduce decat un sunet complet aiurea , nu neaparat sa-ti se infudne urechile , mie mi se infunda de la 35 in jos
deci o acoradre intre 30-35 e ideala.
un bass-reflex cu un dif bun paote suna foarte corect , seald in parerea mea e pentru cei care tin la spatiul in portbagaj.
incinta stoc de gz e subdimensionata si acordata sus ..... |
|
| Sus |
|
 |
adi_0106 Priceput

|
Trimis: Sâm Iul 12, 2008 3:04 pm Titlul subiectului: |
|
|
| baubau a scris: | o acordare la 40-45 nu aduce decat un sunet complet aiurea , nu neaparat sa-ti se infudne urechile , mie mi se infunda de la 35 in jos
deci o acoradre intre 30-35 e ideala |
putin cam gresit
urechile ti se infunda de la delay si nu de la frecventa
daca ai auzi un bass la 35 hz cu delay cat mai mic nu ti s-ar infuda urechile - doar ai simti cum te bate cu putere in piept sau simti ca iti tremura imaginea
combinatia frecventa + SPL + delay poate pacali cu mare usurinta urechea umana
aici intervine fenomenul de psiho-acustica - si anume ceea ce auzi si modul in care percepi "informatia" nu corespunde tot timpul cu realitatea
din punctul meu de vedere - un acordaj fff jos nu este eficient
urechea umana percepe ff atenuat frecventele joase (sa zicem sub 45) hz, deci fortarea unui difuzor sa coboare sub aceasta frecventa este o mica risipa de energie
incintele se acoreaza la aceasta frecventa pt a permite difuzorului sa redea usor frecventele de deasupra frecventei de acordaj (caz concret - acordaj la 35 hz - reda cu usurinta frecventele de peste 40 hz) datorita parametrilor difuzorului care fizic fac lucrul asta posibil
| baubau a scris: | | un bass-reflex cu un dif bun paote suna foarte corect |
corect din punct de vedere teoretic
dar practic nu-i chiar asa ..... delay-ul se face din nou resimtit
luam exemplu concret - difuzorul JBL GTO1502 (cu asta am gasit o simulare facuta prin calculator)
in incinta bass-reflex de 100 L acordata la 30 hz (cum racomanda producatorul) ... delay-ul la frecventa de 50 hz este de 10 mSec
in acelasi volum dar incinta inchisa - delay-ul este de doar 3.9 mSec
pe hartie - cifrele astea nu zic prea multe
dar daca ai asculta difuzorul pe semnal sinusoidal in cele 2 incinte - vei consta ca in incinta bass-reflex difuzorul va suna mult mai bubuit decat in cea inchisa - chiar daca ambele difuzoare sunt la acelasi nivel al SPL-ului
de ce ? psiho-acustica
delay-ul iti ofera sentimentul de presiune acustica mai mare
| baubau a scris: | | incinta stoc de gz e subdimensionata si acordata sus ..... |
posibil - asa o fi din punct de vedere teoretic .... dar daca constati, la ureche, ca suna mai bine ca o incinta construita corect dpdv teoretic .... ce zici ?
| baubau a scris: | | seald in parerea mea e pentru cei care tin la spatiul in portbagaj |
nu neaparat - poti face si incinta sealed de volum mare
ia uita-te cu atentie la cele 2 grafice de mai jos
zi-mi ce-ti sare in ochi ?
este vorba de acelasi difuzor in cele 2 tipuri de incinta - sealed si vented |
|
| Sus |
|
 |
alexneo Priceput

Data înscrierii: 21/Noi/2007 Mesaje: 449 Locație: Hunedoara Vulcan
|
|
| Sus |
|
 |
baubau Audiofil

|
Trimis: Sâm Iul 12, 2008 3:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
adi tiind sa cred ca cele doua grafice sunt pur teoretice , si oricum diferenta mare intre ele nu este , un plus de spl la reflex in rest foarte asemanatoare in raspuns.
jbl 1502 e entry level , eu vorbesc de difuzoare nu de jucarii , chestia cu nu percepi sau nu se aude e o mancare de peste de pe forumurile de pro audio...
o sugestie nu o remarca , apuca-te sa asculti si altceva in afara de gz si jbl si o sa fii uimit ca unele difuri in incinta mare acordata jos sunt capabile de kick cu delay mic.... |
|
| Sus |
|
 |
adi_0106 Priceput

|
Trimis: Sâm Iul 12, 2008 3:32 pm Titlul subiectului: |
|
|
| baubau a scris: | | un plus de spl la reflex in rest foarte asemanatoare in raspuns. |
exact
un plus in jurul frecventei de 40 hz data de gainul masinii
exact ce ziceam eu mai sus
si daca mai adaugam si delay-ul specific - rezulta bubuiala imensa care da impresia de SPL puternic
| baubau a scris: | | jbl 1502 e entry level , eu vorbesc de difuzoare nu de jucarii , chestia cu nu percepi sau nu se aude e o mancare de peste de pe forumurile de pro audio... |
bine punctat .... pro audio
legile fizicii sunt aceleasi si pt difurile auto si pt cele pro
| baubau a scris: | | o sugestie nu o remarca , apuca-te sa asculti si altceva in afara de gz si jbl si o sa fii uimit ca unele difuri in incinta mare acordata jos sunt capabile de kick cu delay mic.... |
pai ... daca ai nevoie de kick - imi iau difuzoare de kick - maxim 8"
eu vreau subwoofer cu delay mic
eu nu prea ma joc cu scule auto
is axat mai mult pe pro ..... difuri de 15" pe kick, hornuri cu 18" pe bass
si totusi hornurile merg de la 50 hz in sus - dar daca le asculti nu simti nevoia de exetensie mai mare in frecvente joase
sa nu uitam totusi ca si muzica pe care o ascultam - rar, foarte rar are pasaje cu frecvente sub 45 hz |
|
| Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007 Mesaje: 2751 Locație: Cj-N
|
Trimis: Sâm Iul 12, 2008 3:34 pm Titlul subiectului: |
|
|
Masina si aerul liber sunt 2 situatii total diferite.
adi, nu vreau sa fiu rautacios, dar ai ascultat instalari capabile intr-o masina ? _________________ Scoruri, nu povesti...
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
| Sus |
|
 |
adi_0106 Priceput

|
Trimis: Sâm Iul 12, 2008 4:11 pm Titlul subiectului: |
|
|
ma bucur ca v-ati mobilizat toti
pana sa intervin eu - omul asta nu primea nici un raspuns
cum am scris eu ceva - gata se arata toti inginerii si fac gargara pe aici
daca sunteti asa tari in meserie de ce nu ajutati omu` de la inceput ?
astepati sa intervina cineva dupa care sa veniti cu discutii in contradictoriu ?
eu nu am postat o vreme indelungata pe forumul asta exact din acest motiv - acum am revenit in gandul ca s-au mai domolit spiretele
ma luati cu chestii: ai auzit aia ? ai vazut cealalta ?
dar veniti fratilor cu date concrete ..... valori numerice ..... etc etc
totul e fizica - totul se poate exprima in cifre
si din cate imi amintesc eu urechea nu este aparat de masura
adica daca ti se pare ca o scula suna bine - asta nu inseamna ca ea suna perfect din punct de vedere teoretic
instalari capabile ?
capabile de ce ?
omu` are si el cateva milioane acolo si vrea un subwoofer, iar voi veniti cu texte pe mine
lasati-ma pe mine in pace si ajutati omul
eu in masina ascult pe un player de 200 ron pus pe 4 difuzoare pe care am dat pana in 100 ron si nu ma plang |
|
| Sus |
|
 |
baubau Audiofil

|
Trimis: Sâm Iul 12, 2008 5:55 pm Titlul subiectului: |
|
|
adi . chair nu am vrut sa te deranjez cu ceva , daca te-am deranjat i-mi cer scuze , insa multi aveti niste idei preconcepute , cum ca melodiile nu ar avea informatie sub 45 de hz si nu ma refer la hip hop (vezi forumul power audio unde daca un difuzor poate reda 45-50 de hz e senzational).
eu chiar incerc sa-mi formez urechea ascultand muuuult in casti melodii inregistrate bine(acolo nu are de unde sa fie delay) si apoi dupa ce am ascutlat de zeci de ori o melodie , i-mi pot da seama daca in masina suna asemanator sau nu.
ps. nici castile mele nu cred ca sunt liniare si metoda asta nu e cea mai buna, dar macar la partea de bass frecventele tiind sa cred ca suna corect. |
|
| Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007 Mesaje: 2751 Locație: Cj-N
|
Trimis: Sâm Iul 12, 2008 7:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
Singurul spirit care e mai aprins esti tu adi.
Noi am fost foarte calmi  _________________ Scoruri, nu povesti...
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
| Sus |
|
 |
alexneo Priceput

Data înscrierii: 21/Noi/2007 Mesaje: 449 Locație: Hunedoara Vulcan
|
Trimis: Sâm Iul 12, 2008 10:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
nu imi place sa ma bag dar nu suntem in partide sa ne certam , e un simplu forum unde incercam sa aflam zilnic ceva nou , sau ceva ce nu stiam. eu unu cand m-am inregistrat pe acest forum habar nu aveam ce e ala un gain , sau ce e ala rodaj. azi am ajuns sa stiu cam "tot" ce e intr-un echipament standard audio.
PACE SI INTELEGERE  _________________ SW: ATOMIC ELE 15 2000 RMS
Speakers : 4 x mtx thx 502
HU : Sony Xplod cdx-r3350 |
|
| Sus |
|
 |
|