Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Hairtrick ?!
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere

Autor Mesaj
Bogdi24
Priceput

Data înscrierii: 03/Ian/2011
Locație: Timisoara

MesajTrimis: Sâm Iun 22, 2013 6:04 pm    Titlul subiectului: Hairtrick ?! Răspunde cu citat (quote)

Este posibil sa faci un hairtrick la o stimabila domisoara doar cu un 15"?

Oscilez intre 1x15 sau 1x18 si eram curios daca voi stiti?

Are cineva experiente?vazut/auzit?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Divi

Data înscrierii: 21/Aug/2012

MesajTrimis: Sâm Iun 22, 2013 6:22 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ce parametrii are difuzorul?
Conteaza mult cursa membranei, reglajele (la casetofon si amplif) si incinta: tip, acordaj, pozitionare in masina; tipul caroseriei, etc, cred ca sunt multi parametrii care intervin si nimeni nu iti poate spune daca se va intampla sau nu.
Spre exemplu de la un difuzor de 12" cu cursa de 20mm, incinta br cu aerisirile deschise catre luneta, simt in ceafa curentul generat, dar nici pe de parte nu misca parul. Reglaj din crosover 0-40Hz cu slope pana pe la 60.

Merita sa incerci, de preferat cu 18" dar sa ai si cu ce sa il amplifici Laughing
Sus
toboalpha
Audiofil

Data înscrierii: 12/Iul/2010
Locație: sibiu cluj

MesajTrimis: Sâm Iun 22, 2013 6:25 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nu uita de curent, ca ala e problema la multe sisteme Wink
Bogdi24
Priceput

MesajTrimis: Sâm Iun 22, 2013 6:49 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pai cam astea 2 ar fii Laughing

DC audio Level 3 18". http://www.dcsoundlab.com/level3.html

DC audio level 4 15" http://www.dcsoundlab.com/level4.html

Strangem inca bani de ele!
Sus
baubau
Audiofil

Data înscrierii: 12/Noi/2006
Locație: timisoara

MesajTrimis: Sâm Iun 22, 2013 7:44 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Divi a scris:
Ce parametrii are difuzorul?
Conteaza mult cursa membranei, reglajele (la casetofon si amplif) si incinta: tip, acordaj, pozitionare in masina; tipul caroseriei, etc, cred ca sunt multi parametrii care intervin si nimeni nu iti poate spune daca se va intampla sau nu.
Spre exemplu de la un difuzor de 12" cu cursa de 20mm, incinta br cu aerisirile deschise catre luneta, simt in ceafa curentul generat, dar nici pe de parte nu misca parul. Reglaj din crosover 0-40Hz cu slope pana pe la 60.

Merita sa incerci, de preferat cu 18" dar sa ai si cu ce sa il amplifici Laughing

cursa unui difuzor nu e atat de relevanta in capacitatea de a realiza un hairtrick.

ca si suprafata , bigger is better , insa incinta ca si marime e direct proportionala cu suprafata difuzorului , se poate face un hairtrick si cu un 12 potent Very Happy cu ambele e foarte probabil sa obtii un hairtrick daca incinta e acordata corect si se asculta muzica adecvata acordarii!

Bogdi24
Priceput

MesajTrimis: Sâm Iun 22, 2013 8:27 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

La incinta design-ul va fii 100% BauBau SPL Very Happy

Atat doar ca nu stiu cine o va construii Sad vedem cum vom aloca banii.

O acordare mai joasa va misca mai mult aer?(implicit hairtrick)
Sus
toboalpha
Audiofil

Data înscrierii: 12/Iul/2010
Locație: sibiu cluj

MesajTrimis: Sâm Iun 22, 2013 10:11 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

eu zic sa il lasi pe baubau sa isi faca treaba Razz
Bogdi24
Priceput

MesajTrimis: Sâm Iun 22, 2013 10:21 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Sper sa apara niste banuti pana atunci .Ar fii perfect. Very Happy
Sus
Bogdi24
Priceput

MesajTrimis: Sâm Iun 22, 2013 11:39 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Si totusi,care is conditiile ca un difuzor sa poata misca destul aer incat sa faca hairtrick intro berlina?

Ce aspect ar trebuii urmarit?ce parametru?
Sus
Divi

Data înscrierii: 21/Aug/2012

MesajTrimis: Dum Iun 23, 2013 1:22 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Bogdi24 a scris:

Ce aspect ar trebuii urmarit?ce parametru?

Posibil frecventa proprie a firului de par. Daca sistemul incinta-difuzor iti va genera amplitudine mare pe frecventa proprie a parului, sau pe un multiplu al acesteia, parul va intra in rezonanta si va vibra.
Acum conteaza asteptarile tale dela sistemul audio, probabil poti impresiona o domnisoara chiar si cu un 12" intr-o incinta bine acordata asa cum spunea Baubau, dar muzica nu va avea o calitate extraordinara, vei avea un varf la o anumita frecventa etc. vei simti un bas insuportabil in timp ce mediile si inaltele vor fi insesizabile.
Ia exemplu un concert de rock: ai spl, ai calitate a sunetului, dar in nici un caz nu iti misca parul asa cum vezi prin videoclipuri. De unde rezulta ca si haitrick-ul impreuna cu o calitate acceptabila a sunetului nu sunt compatibile.

P.S. @ Baubau: ai putea sa-mi recomanzi un subwoofer de 12" atat de capabil incat sa poata misca parul? nu mi-o lua in nume de rau, chiar sunt curios daca exista asa ceva, si eventual as fii dispus sa-mi upgradez sistemul
Sus
baubau
Audiofil

Data înscrierii: 12/Noi/2006
Locație: timisoara

MesajTrimis: Dum Iun 23, 2013 12:23 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

hairtrickul nu are legatura cu frecventa de rezonanta a parului , care nici nu cred ca poate fi masurata sau ca si-a pus cineva porblema de asa ceva , e strict legat de volumul de aer dizlocat de difuzor.

de obicei pe partea de raspuns se face un compromis , e cam greu sa obtii liuniaritate si spl ridicat intr-o masina cu portbagaj sau hatchback , mereu vor exista peakuri , insa daca se acordeaza jos si se folosesc midbasi potenti care sa poata cobora mult , atunci nu vor fi probleme cu basul inalt.

cateva difuzoare ce ar putea misca parul si se gasesc prin romania ar fi :orion hcca , gz nuclear 12 , kicker solo x , gz nuclear 12 spl , fi audio de la q in sus si multe altele (ps am vazut miscare de par la geam destul de ok si cu alpine type r deci se paote )

Bogdi24
Priceput

MesajTrimis: Dum Iun 23, 2013 1:40 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Superb! Deci la un 2x12 ,1x15 chiar 1x18 mai bunicele vor exista.

@baubau :mi-ai povestit tu de un xtr de 15 care facea hairtrick parca sau nu imi aduc eu aminte bine?
Sus
Bogdi24
Priceput

MesajTrimis: Lun Iul 01, 2013 4:26 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ceva de genu ma refer eu.Nu doar 2 ,3 fire de par care se ridica Smile)

Sus
razv_1994
Pasionat

Data înscrierii: 19/Iun/2008
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun Aug 19, 2013 6:18 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

cu un gz 30 spl sau cu 2 ar merge un hairtrick ? Smile
Sus
Bogdi24
Priceput

MesajTrimis: Mar Aug 20, 2013 11:34 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Eu cred ca doua difuzoare cu o incinta buna ar putea!
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum