Trimis: Sâm Iun 22, 2013 6:22 pm Titlul subiectului:
Ce parametrii are difuzorul?
Conteaza mult cursa membranei, reglajele (la casetofon si amplif) si incinta: tip, acordaj, pozitionare in masina; tipul caroseriei, etc, cred ca sunt multi parametrii care intervin si nimeni nu iti poate spune daca se va intampla sau nu.
Spre exemplu de la un difuzor de 12" cu cursa de 20mm, incinta br cu aerisirile deschise catre luneta, simt in ceafa curentul generat, dar nici pe de parte nu misca parul. Reglaj din crosover 0-40Hz cu slope pana pe la 60.
Merita sa incerci, de preferat cu 18" dar sa ai si cu ce sa il amplifici
Data înscrierii: 12/Iul/2010 Mesaje: 942 Locație: sibiu cluj
Trimis: Sâm Iun 22, 2013 6:25 pm Titlul subiectului:
nu uita de curent, ca ala e problema la multe sisteme _________________ BasuL si cu Toba MarE
Alpine 9855r/SPL Dynamics xtr 300d4-ICE-1500D/Focal.ps165
Data înscrierii: 12/Noi/2006 Mesaje: 1155 Locație: timisoara
Trimis: Sâm Iun 22, 2013 7:44 pm Titlul subiectului:
Divi a scris:
Ce parametrii are difuzorul?
Conteaza mult cursa membranei, reglajele (la casetofon si amplif) si incinta: tip, acordaj, pozitionare in masina; tipul caroseriei, etc, cred ca sunt multi parametrii care intervin si nimeni nu iti poate spune daca se va intampla sau nu.
Spre exemplu de la un difuzor de 12" cu cursa de 20mm, incinta br cu aerisirile deschise catre luneta, simt in ceafa curentul generat, dar nici pe de parte nu misca parul. Reglaj din crosover 0-40Hz cu slope pana pe la 60.
Merita sa incerci, de preferat cu 18" dar sa ai si cu ce sa il amplifici
cursa unui difuzor nu e atat de relevanta in capacitatea de a realiza un hairtrick.
ca si suprafata , bigger is better , insa incinta ca si marime e direct proportionala cu suprafata difuzorului , se poate face un hairtrick si cu un 12 potent cu ambele e foarte probabil sa obtii un hairtrick daca incinta e acordata corect si se asculta muzica adecvata acordarii! _________________ a,e,i,o,u.........invatam sa spunem nu!!!!!!
execut incinte custom,id mess: baubau_bogdan
Trimis: Dum Iun 23, 2013 1:22 am Titlul subiectului:
Bogdi24 a scris:
Ce aspect ar trebuii urmarit?ce parametru?
Posibil frecventa proprie a firului de par. Daca sistemul incinta-difuzor iti va genera amplitudine mare pe frecventa proprie a parului, sau pe un multiplu al acesteia, parul va intra in rezonanta si va vibra.
Acum conteaza asteptarile tale dela sistemul audio, probabil poti impresiona o domnisoara chiar si cu un 12" intr-o incinta bine acordata asa cum spunea Baubau, dar muzica nu va avea o calitate extraordinara, vei avea un varf la o anumita frecventa etc. vei simti un bas insuportabil in timp ce mediile si inaltele vor fi insesizabile.
Ia exemplu un concert de rock: ai spl, ai calitate a sunetului, dar in nici un caz nu iti misca parul asa cum vezi prin videoclipuri. De unde rezulta ca si haitrick-ul impreuna cu o calitate acceptabila a sunetului nu sunt compatibile.
P.S. @ Baubau: ai putea sa-mi recomanzi un subwoofer de 12" atat de capabil incat sa poata misca parul? nu mi-o lua in nume de rau, chiar sunt curios daca exista asa ceva, si eventual as fii dispus sa-mi upgradez sistemul
Data înscrierii: 12/Noi/2006 Mesaje: 1155 Locație: timisoara
Trimis: Dum Iun 23, 2013 12:23 pm Titlul subiectului:
hairtrickul nu are legatura cu frecventa de rezonanta a parului , care nici nu cred ca poate fi masurata sau ca si-a pus cineva porblema de asa ceva , e strict legat de volumul de aer dizlocat de difuzor.
de obicei pe partea de raspuns se face un compromis , e cam greu sa obtii liuniaritate si spl ridicat intr-o masina cu portbagaj sau hatchback , mereu vor exista peakuri , insa daca se acordeaza jos si se folosesc midbasi potenti care sa poata cobora mult , atunci nu vor fi probleme cu basul inalt.
cateva difuzoare ce ar putea misca parul si se gasesc prin romania ar fi :orion hcca , gz nuclear 12 , kicker solo x , gz nuclear 12 spl , fi audio de la q in sus si multe altele (ps am vazut miscare de par la geam destul de ok si cu alpine type r deci se paote ) _________________ a,e,i,o,u.........invatam sa spunem nu!!!!!!
execut incinte custom,id mess: baubau_bogdan
Ora este GMT + 3 ore Du-te la pagina 1, 2Următoare
Pagina 1 din 2
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum