| |
| Autor |
Mesaj |
Audi_A6 Audiofil
Data înscrierii: 15/Aug/2006 Mesaje: 952 Locație: bucuresti
|
|
| Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
Data înscrierii: 25/Oct/2014 Mesaje: 1958 Locație: Pitesti
|
Trimis: Vin Iul 24, 2015 11:45 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Vrei sĂŁ le pui pe fațĂŁ? Ia ceva sistem. O varianta ar fi focal seria auditor. |
|
| Sus |
|
 |
Audi_A6 Audiofil
|
Trimis: Sâm Iul 25, 2015 1:50 am Titlul subiectului: |
|
|
Iti multumesc pt sfat, dar din pacate nu raspunde la intrebarea mea!
(Din poza pot spune ca helix e mai aproape de dls ca sunet)
Cineva care poate face o comparatie, o descriere? Care din ele suna mai cald pe inalte, mai detaliat pe voce si mai rapid & adanc pe bass...? |
|
| Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
|
Trimis: Dum Iul 26, 2015 8:09 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Dar nici tu nu dai destule detalii si vad ca nu esti inregistrat de ieri, de azi pe forum. Vrei sa le montezi in portierele fata? Ai de ales strict intre modelele astea 2 (probabil variante sh)? |
|
| Sus |
|
 |
Audi_A6 Audiofil
|
Trimis: Dum Iul 26, 2015 10:45 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Eu cand cumpar ceva, cumpar pt mai multe idei..deci daca vor ajunge in portiere cu siguranta stiu mai bine de ce nu cumpĂŁr sistem, pt ca: am deja 4 inalte, 4 filtre si 2 midbass jbl p1650, 2 s-au stricat. Dc cumpar, cumpar 2 perechi si le voi monta fara inalte sau cu ele legate in serie cu cele de la jbl sau chiar demontate si facite sistem ( nu ma intereseaza garantia de romania, unde ti le repara pe branci desi trebuiau inlocuite). Filtrele de la sistemele de pe spate le-am montat cu succes in niste incinte home made de 400w facute de mult si acum suna excelent.. asa ca nu se stie cand aceste difuzoare vor ajinge poate niste mici sateliti de 8 ohm.. acum esti multumit:) |
|
| Sus |
|
 |
Audi_A6 Audiofil
|
Trimis: Lun Aug 24, 2015 2:10 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Pana la urma am cumparat audison prima ap6.5, se aud frumos, dar nu au sigur sensibilitate de 93!! Basul e prezent si nu se ridica la performanta unui jpl power!! Care are doar 90db |
|
| Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
|
|
| Sus |
|
 |
Audi_A6 Audiofil
|
Trimis: Lun Aug 24, 2015 2:38 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Oricum trebuie sa se mai lase, la inceput asa sunt toate. Hp e la 50, altfel raman fara bass. Si cand te gĂąndești ca din cauza unor cabluri am stricat boxele pe spate. Adica pe spate era cablurile de la mac audio..cred ca de 2mm iar pe fata cabluri de lustra:( audio de 0.75mm. Evident in boxele de pe spate a intrat mai mult curent decat pe cele din fata, pe care le auzeam direct si nu se chinuiau. Cele din spate au picat..au inceput prin dezlipirea conului, reparate si tot la fel..asa ca rexomanda pe viitor si cabluri de calitate, sau macar identice in aplicatii unde sunt legate boxe in paralel |
|
| Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
|
Trimis: Lun Aug 24, 2015 4:00 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu vei castiga un bass foarte sesizabil dupa rodaj. Alea nu sunt boxe capabile sa duca volum mare cu hpf la 50hz. Trebuie pus undeva la 70 sau mai sus. Tre' sa alegi, ori ai o boxa care iti canta tare si foarte clar in regim de medie-midbass ori ai o boxa care-ti canta la nivel incet-mediu cu bass mai mult.
In legatura cu sectiunea cablurilor...cred ca glumesti. O zici de parca ai fi bagat in boxe 10A la 220 sa nu fie suficient 0.75mm. Gandeste-te ca sunt totusi 12v, chiar daca e curent alternativ.
Pt. boxele spate e o problema foarte mare: daca distorsioneaza, din pozitia soferului tu nu-ti poti da seama atata timp cat ai si pe fata boxe. _________________ https://i.ibb.co/gDnJydH/248672136-4487603014658514-640329769410830447-n.jpg |
|
| Sus |
|
 |
Audi_A6 Audiofil
|
Trimis: Lun Aug 24, 2015 6:59 pm Titlul subiectului: |
|
|
Tocmai asta mi s-a intamplat: cele din spate erau peste limita lor fizica, iar cele din fata abea ca ajungeau la acea limitĂŁ..cauza care a produs deteriorarea celor din spate...sau poate nu au fost identice cu cele de pe fata..ma refer la calitatea fabricatiei- dar nu cred asta, deoarece singura variabila din sistem au fost cablurile. Dc nu crezi ca a fost diferenta intre ele, iti trimit cablurile sa faci tu teste😆
Nu știu dc ai observat o chestie, de ex aceste difuzoare simple au 70 rms iar in sistem au 100 (cu acea bobina legata in serie) la fel si sistemele mele: coaxiale aveau 75w iar sistem au 90w. Tu crezi ca au folosit aceleași componente pt fabricatie? |
|
| Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
|
Trimis: Lun Aug 24, 2015 7:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
Te referi la:
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/Audison/Prima/AP6.5/
vs
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/Audison/Prima/APK165/
?
Atunci e si normal. Cand bagi putere in 2 drivere, in cazul de fata, midbass + tweeter, puterea nu se va splitui in mod egal deoarece tw-ul este cu mult mai sensibil si mai usor de "pilotat" fata de middbass de unde si acest procent de 70-30% midbass-tw putere mancata in cazul sistemului.
Daca anulezi filtrele si legi midbass-ul din sistem pe direct comparand cu midbass-ul cumparat separat se va comporta identic (de fapt, chiar e identic cu cel folosit in sistem!).
Aceasi teorie nu se aplica si in cazul unui sistem vs o boxa coaxiala. Driver-ul respectiv are cu totul un alt sistem fiind gandit cu tweeter incorporat.
Revenind la cabluri, eu nu am zis ca nu au fost diferente intre ele. In mod cert sunt diferente notabile intre 0.75 si 2mm. Eu sustin ca, in cazul tau, cablul de 2mm era overkill si e imposibil ca cel de 0.75 sa fi opus o rezistenta electrica atat de mare incat sa-ti "protejeze" atunci cand tu dadeai prea tare (supravoltaj) nelivrand intreaga tensiunea/instensitate de la amplificator la speaker.
Tind sa cred ca boxele tale fata/spate nu erau identice iar cele de pe spate au fost...mai putin rezistente. Si eu am reusit sa ard 2 seturi JBL GTO 938 la doar 65w. La fel si colegul @alecspc (care le-a ars pe player) si @victor.
Pe fata am Dieci 165.3, le-am pus la 190 @4ohmi HPF 300-350HZ si inca sunt alive. Cantau foarte tare si clar pt. banii lor. Nu te-ntrebi de ce astea au rezistat la atata putere iar JBL au murit si la 20w? Raspunsul e: setarile proaste, nu volumul prea mare. Deci iese din discutia sectiunea cablurilor. Iti pot arde difuzoare si cu 0.5mm iar la 2mm sa sune impecabil. _________________ https://i.ibb.co/gDnJydH/248672136-4487603014658514-640329769410830447-n.jpg |
|
| Sus |
|
 |
Audi_A6 Audiofil
|
Trimis: Lun Aug 24, 2015 8:07 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Nici wu nu stiu ce diferenta sa fie in 5 m de cablu si pe cealaltĂŁ parte de 3.5m (diferenta) incat sa strice pe rand difuzoarele de bas..ba chiar de 2 ori fiecare. Raspunsul poate fi ca cele pe fata au fost cumparate de la sono, iar cele pe spate de la be-loud.. in 2007 nu cred ca aveau importator comun.. sau poate celw de pe fata au fost fabricate miercuri, iar cele de pe spate luni😅 |
|
| Sus |
|
 |
alecspc Audiofil

Data înscrierii: 14/Noi/2013 Mesaje: 921
|
Trimis: Mar Aug 25, 2015 2:01 pm Titlul subiectului: |
|
|
cand si unde am zis ca am ars acele jbl 938? le am si canta si acum. nu am zis nicaieri ca le-am ars.. _________________ ////ALPINE CDE-W233R, Â Focal Auditor R165S2, Jbl GTO938
inele mdf 0744902538 adrian |
|
| Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
|
|
| Sus |
|
 |
alecspc Audiofil

Data înscrierii: 14/Noi/2013 Mesaje: 921
|
Trimis: Mar Aug 25, 2015 5:09 pm Titlul subiectului: |
|
|
am zis ca un difuzor scotea nite zgomote ca niste vibratii..sau ca si cum ar avea un gunoi cazut intre tw si bobina..dar de ars nu e ars..canta bine mersi si culmea acel zgomot nici nu-l mai aud. setarile le am facute corect..iar cand cresc volumul pun hpf la 80 sau 120 ca sa nu am distorsiuni. Nici victor nu le.a ars..intrucat le are la vanzare. _________________ ////ALPINE CDE-W233R, Â Focal Auditor R165S2, Jbl GTO938
inele mdf 0744902538 adrian
Ultima modificare efectuată alecspc la Mar Aug 25, 2015 7:29 pm, modificat de 2 ori în total |
|
| Sus |
|
 |
|