| |
| Autor |
Mesaj |
Bogdan*
Data înscrierii: 30/Apr/2007 Mesaje: 10
|
Trimis: Joi Aug 09, 2007 3:05 pm Titlul subiectului: Help cu niste tweteree |
|
|
| Mi-a ajuns azi sistemul http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Coustic/CS502/ si nu stiu unde vin legate tweterele. Ele au fiecare firul lor cu + si - M-am gandit ca vin legate de mufa de la boxe si apoi sa o conectez cu firele de la player. Spuneti-mi voi cum va rog daca nu e asa. Multumesc
|
|
| Sus |
|
 |
dgdgaby Audiofil

Data înscrierii: 06/Dec/2006 Mesaje: 1202 Locație: BUCURESTI
|
Trimis: Joi Aug 09, 2007 3:46 pm Titlul subiectului: |
|
|
vezi ca are filtre si se pun la filtre firele de la tweeter intro parte si cele de la difuzor in alta parte
nu ai manual ca se intelege mai usor
|
|
| Sus |
|
 |
Bogdan*
|
Trimis: Joi Aug 09, 2007 5:04 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Nu este manual de aia intreb. Este tweeter`u cu 2 fire direct de la el si mai am niste fire cu o siguranta inclusa, le conectez pe alea cu siguranta la tweeter si dupa conectez la difuzor nu? si dupa conectez firele de la player cu difuzoru ? sper ca am inteles corect
|
|
| Sus |
|
 |
bezz Audiofil

Data înscrierii: 05/Iun/2007 Mesaje: 1011 Locație: on a vibe
|
Trimis: Joi Aug 09, 2007 7:22 pm Titlul subiectului: |
|
|
fire cu sigurante??? sigur nu-s filtre? baremi stii ce-s alea? daca nu, du-te la un atelier car audio si instaleaza-le acolo.
de la HU cate doua fire de alimentare la filtre iar de la filtre separat doua fire la tweeter si doua filtre la woofer...asta-i schema clasica...daca se aude prost ai inversat polaritatile etc ...
_________________ loud & proud member of SQNLL team
high energy music expression  |
|
| Sus |
|
 |
Bogdan*
|
Trimis: Joi Aug 09, 2007 7:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
Probabil ca alea is filtrele(nu ma pricep eu) dar is puse direct pe cablul care vine de la tweeter`e si merge la boxe, iar tweetere`le se alimenteaza si ele de la boxe. Am sa incerc sa vad care`i treaba. Mersi pt raspuns
|
|
| Sus |
|
 |
dgdgaby Audiofil

Data înscrierii: 06/Dec/2006 Mesaje: 1202 Locație: BUCURESTI
|
Trimis: Joi Aug 09, 2007 9:30 pm Titlul subiectului: |
|
|
| sar putea ce zici tu sa fie condensatori adica filtre ci nu sigurante
|
|
| Sus |
|
 |
TheDragon Pasionat
Data înscrierii: 02/Aug/2007 Mesaje: 110 Locație: Sange de Moldovean aka Galati
|
Trimis: Joi Aug 09, 2007 10:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
este condensatoru si 1 siguranta (un fel ) ! am primit si eu difurile alea si nu vine cu manual ! dar u nu ai citit pe foile alea ca trebuie sa fie instalate la service autorizat coustic (Sau be-loude) ca sa beneficiezi de garantie ! ? pe mine in galati ma costa 35 roni sa mi le instaleze pe o dacie! si nu stiu cum sa zic dar mai bine sa dau acum 35 roni decat sa cumpar din nou difurile din greseala facuta de mine... intgelegi
|
|
| Sus |
|
 |
Bogdan*
|
Trimis: Joi Aug 09, 2007 11:17 pm Titlul subiectului: |
|
|
Da, ala e filtru, am gresit eu, ca nu ma pricepeam. Mi se pare oricum f aiurea sa nu ai manual de instalare, mai ales la niste boxe auto. Dar asta face parte din tehnica lor de a te obliga sa mai scoti niste bani la dealer`u autorizat. In fine, daca apuci sa te duci la service inainte mea sa`mi spui si mie daca ti-au mai pus ceva cand le-au instalat inafara de ce e in pachetul standard
|
|
| Sus |
|
 |
TheDragon Pasionat
|
Trimis: Joi Aug 09, 2007 11:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
ce sa iti spuna altceva ? bani in portofel ? contra cost iti pune desigur !! ... insonorizare ./... la aia te refereai ? :> si de dus cred ca ma duc pe 19 cand iau bani
|
|
| Sus |
|
 |
Bogdan*
|
Trimis: Joi Aug 09, 2007 11:34 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ma refeream la cabluri ceva. Oricum am auzit de la multi ca boxele merita fiecare banutz, de aia le-am si luat, si pana pe 19 iti zic eu inainte ce-s de capu lor
|
|
| Sus |
|
 |
TheDragon Pasionat
|
Trimis: Vin Aug 10, 2007 8:11 am Titlul subiectului: |
|
|
pai sa imi spui si mie atunci daca le pui inaintea mea! pai cred ca iti pune cablu dar desigur contra cost
|
|
| Sus |
|
 |
telu
Data înscrierii: 27/Noi/2006 Mesaje: 11
|
Trimis: Vin Aug 10, 2007 11:52 pm Titlul subiectului: |
|
|
da, e o nelamurire cu difurile acestea. ce am inteles eu e ca are filtre doar pentru tweetere. Filtrele sunt simple pe baza unui condensator si in fata lui o siguranta in serie. Schema incerc sa o incarc. Problema e ca nu corespunde polaritatea la intrarea filtrului cu a tweeterului. Si acum intrebarea: cum se unesc capetele firelor, adica la ce poli? Sau se poate de incercat ambele variante dupa auz? De obicei in filtrele cu un condensator se pune pe + in serie sau - condensatorul?
| Description: |
|
| Filesize: |
17.12 KB |
| Viewed: |
1302 Time(s) |

|
|
|
| Sus |
|
 |
Bogdan*
|
Trimis: Sâm Aug 11, 2007 5:07 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am reusit sa instalez astazi boxele si dupa 4 ore de munca sincer n-as mai repeta experienta. Problema cu tweetere`le e de fapt f simpla, legati tweeteru de firul unde e filtru dupa culoare, daca nu aveti polaritatea, apoi legati capatul celalalt al firului cu filtru la boxe. Daca imi aduc bine aminte firul rosu cu o dunga neagra e - iar cel rosu simplu e + , le legati la boxe apoi legati firele de la player la boxe si gata merge totu bine si frumos
|
|
| Sus |
|
 |
TheDragon Pasionat
|
Trimis: Sâm Aug 11, 2007 6:09 pm Titlul subiectului: |
|
|
| si cum se aud ? :> :> :> hai laudate !
|
|
| Sus |
|
 |
Bogdan*
|
Trimis: Sâm Aug 11, 2007 7:16 pm Titlul subiectului: |
|
|
Se aud foarte bine, mai ales pt cat costa si faptu ca sunt de 13, nu cred ca este sistem mai bun in 1,5 mil. eu sunt multumit de ele. E difirenta mare fata de coaxiale, bine ca nu mi-am luat din alea
|
|
| Sus |
|
 |
|