Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

HELP! Dilema alegere amplificator mono.

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Amplificatoare auto

Autor Mesaj
VRS_80
Pasionat

Data înscrierii: 28/Ian/2010
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar Dec 28, 2010 8:28 pm    Titlul subiectului: HELP! Dilema alegere amplificator mono. Răspunde cu citat (quote)

Am nevoie de un amplificator mono pt. urmatorul sub. JL http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/JL_Audio/13W6V2-D4/ care il am intr-o incinta inchisa pt. ca am un sistem orientat mai mult pe SQ.Deoarece am vandut vechiul amp de clasa D acum caut ceva de clasa AB si anume am de ales intre Audison lrx 1.1k, http://caraudiosecurity.com/shop/product/products_id/5848.html si DLS A6 http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare_auto/DLS/ULTIMATE_A6/.Produsele nu le iau noi asa ca nu conteaza pretul.Iar la SH preturile sunt apropiate.Am nevoie de sfaturi de la cei care au ascultat amplificatoarele ca specificatiile stiu sa le citesc si eu iar un amp. de sq nu se cumpara dupa specificatii.Multumesc!
PS:am uitat sa precizez, sub-ul il voi folosi in 2 ohm.

ssrli
Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007
Locație: Cj-N

MesajTrimis: Mar Dec 28, 2010 11:36 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Treaba e ca si o diferenta mica in specificatii nu o sa o simti la ureche.

Ia-l pe ala care-l gasesti mai usor, se potriveste mai bine in instalarea ta (putere, orientare cabluri, dimensiuni) si e mai fiabil.

Citeste aici...si vezi ce parere au despre diferentele intre amplificatoare niste nume cu adevarat mari din car audio...
http://www.tom-morrow-land.com/tests/ampchall/index.htm

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
VRS_80
Pasionat

MesajTrimis: Mie Dec 29, 2010 1:27 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am stat si am citit tot articolul si sper ca nu am pierdut timpul degeaba.Nu pot sa exclam decat "mit busted!".Deci omul a reusit printr-un test ca toate amplificatoarele se aud la fel pana intra in clipping Shocked .Deci pt. SQ nu sunt aproape deloc importante sculele ci decat instalarea.Sincer ma indoiesc.Si rau.Mai zic ca am testat si eu mai multe amp. si am obs. diferente clare de sunet cu aceleasi reglaje si pe aceeasi masina si nu ma dau mare audiofil si mai zic ca foarte probabil cele cateva mii de testeri sa fie afoni rau, cam ca toti americanii.Adevarat ca si celelalte criterii enumerate de tine, in mare, au o importanta dar parca(ba nu,sigur Very Happy )e ceva in timbrul fiecarui ampliicator care le diferentiaza(adevarat ca e mai greu la cele de sub).
Zi-mi ceva mai concret decat atat ca, din ce stiu, ai destula experienta.Nu ti-a picat nici unul din astea in mana ?

VRS_80
Pasionat

MesajTrimis: Mie Dec 29, 2010 1:10 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Da..cred ca ai mare dreptate..cu:
"Ia-l pe ala care-l gasesti mai usor, se potriveste mai bine in instalarea ta (putere, orientare cabluri, dimensiuni) si e mai fiabil."
Asta ma va ajuta destul de mult in decizia care o voi lua.

Ultima modificare efectuată de către VRS_80 la Lun Ian 03, 2011 6:12 pm, modificat de 1 dată în total
Sus
ssrli
Audiofil

MesajTrimis: Mie Dec 29, 2010 2:22 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

VRS_80 a scris:
Am stat si am citit tot articolul si sper ca nu am pierdut timpul degeaba.Nu pot sa exclam decat "mit busted!".Deci omul a reusit printr-un test ca toate amplificatoarele se aud la fel pana intra in clipping Shocked .Deci pt. SQ nu sunt aproape deloc importante sculele ci decat instalarea.Sincer ma indoiesc.Si rau.Mai zic ca am testat si eu mai multe amp. si am obs. diferente clare de sunet cu aceleasi reglaje si pe aceeasi masina si nu ma dau mare audiofil si mai zic ca foarte probabil cele cateva mii de testeri sa fie afoni rau, cam ca toti americanii.Adevarat ca si celelalte criterii enumerate de tine, in mare, au o importanta dar parca(ba nu,sigur Very Happy )e ceva in timbrul fiecarui ampliicator care le diferentiaza(adevarat ca e mai greu la cele de sub).
Zi-mi ceva mai concret decat atat ca, din ce stiu, ai destula experienta.Nu ti-a picat nici unul din astea in mana ?

Intrebarea e ce fel de reglaje ? Ca de cele mai multe ori puterea te induce in eroare foarte usor.

Da, instalarea conteaza cel mai mult, undeva la 5% produs, 90% instalare, 5% bere...cam asa se pune intr-o masina Smile

Eu unul as merge pe Audison, daca are putere destula. Intre 500 si 1000w e perfect pentru 13w6v2.

Sus
VRS_80
Pasionat

MesajTrimis: Mie Dec 29, 2010 7:47 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Treaba cu instalarea o cunosc si e testata pe propria piele Very Happy .
Problema e cu puterea...intradevar, dar nu la partea cu regalaje.Acolo ma descurc.E bine sa fie mai multa si sa ma joc din reglaje decat insuficienta si amp. sa intre in clipping, sau sa-l miste anemic.E pacat de difuzor Sad .Tocmai asta mi-e frica la audison...puterea declarata mi se pare umflata.Si asta numai daca ma uit la partea cu sigurantele fuzibile de pe el(cu toate ca nu e concludent e totusi un reper pt cat de potent e un amp.)Mai sunt si altele precum dimensiunea prea mica dar asta nu e relevant.Asta e marea necunoscuta la audison si din cauza asta mai stau pe ganduri.Puterea lui mi se pare mincinoasa.... Question

ssrli
Audiofil

MesajTrimis: Joi Dec 30, 2010 10:23 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Sigurantele cad din discutie
Dimensiuni:
DLS 410 x 240 x 73 mm

Audison 438 x 198 x 56 mm
Nu e chiar asa mare diferenta...majoritatea Audisoanelor sunt compacte.

Eu unul cred ca face puterea respectiva, la LRX 1.400 n-au mintit, nu cred ca mint la variantele noi.

E alegerea ta in momentul de fata, daca iti e cam indiferent care il alegi, da cu banul Laughing
Puterile sunt cam acolo, 100w in plus sau in minus sunt neglijabili.

Sus
blacired
Priceput

Data înscrierii: 14/Noi/2009

MesajTrimis: Joi Dec 30, 2010 11:17 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

O mica obs. Cool Nu uitati coeficientul termic cind este vorba de suprafata unui amplificator(bineinteles daca nu se foloseste cooler pentru racirea ei).
Si inca una. Sigurantele previzualizeaza consumul la maxim(si ceva) a sursei interne al amplifului adica sugereaza randamentul intre consum si debit.
Valorile nu sunt intotdeauna relevante. Rolling Eyes
Sus
VRS_80
Pasionat

MesajTrimis: Joi Dec 30, 2010 11:18 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

De ce ies din disutie sigurantele?La sigurantele care le are(audison lrx 1.1k) si puterea declarata ar trebui sa aiba o eficienta de 100%. Exclamation La un amplificator de clasa AB?
VRS_80
Pasionat

MesajTrimis: Joi Ian 06, 2011 1:16 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Si castigatorul a fost ales in persoana lui....DLS Ultimate A6 Very Happy ...nou.
Urmeaza instalarea si reglajele.O sa revin cu impresii dupa.

Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Amplificatoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum