|
|
|
Autor |
Mesaj |
Mosh Ene
Data înscrierii: 28/Ian/2008 Mesaje: 4
|
Trimis: Lun Ian 28, 2008 12:24 pm Titlul subiectului: Help - In loc de minisistem, poate merge altceva... |
|
|
In primul rind salutare la toata lumea.
Ok, sa va spun care este "piticul" meu care imi tot streseaza creierul de la un anumit timp. Cum la o casa noua merge un hardware nou si cum sunt cit de cit pasionat de muzica, ma gindeam sa-mi "ornez" mobila din sufragerie cu o scula noua. Cum nu prea am chef sa mai vad o "combina audio" cum ii spune in limbaj popular, sau minisistem, o chestie mai mult sau mai putin monstruoasa cu zeci de beculete si briz-briz-uri clipocind pe ea si afisind cu mindrie nu mai putin de 400W muzicali (de exemplu), m-am gindit sa fac o investitie (nu prea mare, deh, bugetul cam subred) in ceva "scule" un pic mai profi (cred). De aceea am nevoie de ajutorul vostru, sa-mi spuneti daca alegerea facuta de mine este ok, si daca pot sa contez pe ea. Nu doresc sa-mi dau vecinii afara din casa, nu sunt un audiofil impatimit, pentru mine au fost indeajuns si boxele Tsunami pe 2 cai de 2000W PMPO pe care le-am avut odata la calculator. Asta ca sa va faceti o idee cit de "cunoscator" sunt. Deci si prin urmare cam asa ar arata configuratia mult visata:
Niste boxe Magnat 220 (2 mai precis):
http://www.be-loud.ro/produse/Boxe_interior/Magnat/Monitor_220/
Un amplificator Denon
http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare_HiFi/Denon/PMA-500AE/
Si un DVD player Denon DVD-1740. Mai o muzichie pe CD, mai o vizionare de film pe DVD/DivX.
...Vad nu il mai gasesc pe site, asa ca nu dau cu link-uri catre site-uri externe.
Deci si prin urmare, dragi prieteni, credeti ca este de ajuns pentru cineva care, ahem , a fost multumit de sistemul lui audio de 2000W? Rugaminte, nu aruncati cu pietre, momentan cumputeru' scoate sunete melodioase venite printr-un Altec Lansing ATP3. Deci o imbunatatire... cred... |
|
Sus |
|
 |
liviu Priceput
Data înscrierii: 08/Noi/2006 Mesaje: 791 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Lun Ian 28, 2008 1:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
220 chiar suna bine. despre ampliful denon, doar de lauda.
problema e ca la pretul amplifului te apropii vertiginos de un receiver av 5.1.
dupa umila mea parere mai bine ai merge pe un:
http://www.be-loud.ro/produse/Receivere_AV/Pioneer/VSX-416-K/
la care sa iti pui pentru muzica:
http://www.be-loud.ro/produse/Boxe_interior/Magnat/Monitor_880/
dupa asta poti sa imbunatatesti sistemul, sa iti cumperi si restul de difuzoare si sa faci un 5.1 veritabil. daca nu e cash-caval poti sa mergi si pe 220 si cand mai ai un banut sa le pui pe spate p-astea si sa iti iei pentru fata altceva.
bafta! _________________ Pioneer 5800MP,DLS R5A+DLS 425,sub GZRW 12XD-AL,amp. DLS CA41,amp. GZ 2.500TX,cond 1F,insonorizare |
|
Sus |
|
 |
Mosh Ene
|
Trimis: Lun Ian 28, 2008 2:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
Hmmm, interesant. E chiar mai ieftin daca aleg receiverul AV Pioneer si Magnaturile 220, plus ca am si un tuner radio. Mai adaug un DVD Pioneer DV-393-K si ies mai bine. Dar acum o intrebare. Vad ca la iesire scoate 100W. Nu o sa-mi arda boxele, ele avind 90W?
Later edit: Nu ma pot abtine sa nu pun o intrebare posibil idioata. De ce mai avem amplificatoare HiFi cind avem receivere AV la fel de performante? Deja un receiver are si amplificator si tuner. Deci doua in unu la un pret mai accesibil decit daca ai cumpara un amplificator plus tuner separat?
Aici as putea sa raspund tot eu? E cumva pentru audiofili inraiti? |
|
Sus |
|
 |
liviu Priceput
Data înscrierii: 08/Noi/2006 Mesaje: 791 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Lun Ian 28, 2008 3:11 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu ai de ce sa arzi boxele, daca le tii la un volum moderat. Cat despre batalia receiver av vs. amplif stereo, am o singura explicatie:
din dorinta de a avea cat mai multe utilizari ale unui singur aparat s-a ajuns la aceasta minunata inventie. trebuie sa te gandesti ca ai in el inclusiv parte de video (audio-video) cat si un tuner rds. parerea mea e ca e bine sa le ai pe toate la indemana. cat despre calitate, eu zic ca e posibil sa apara diferente, nu poti compara un amplif hi-fi pe lampi cu un receiver av de 9 mil...cu toate ca exista si receivere av de sute de milioane, oare alea se aud rau??  _________________ Pioneer 5800MP,DLS R5A+DLS 425,sub GZRW 12XD-AL,amp. DLS CA41,amp. GZ 2.500TX,cond 1F,insonorizare |
|
Sus |
|
 |
Mosh Ene
|
Trimis: Lun Ian 28, 2008 5:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc mult pentru informatii. Macar stiu acum cam ce sa iau, stiu dupa ce ar trebui sa ma uit cind voi face pasul decisiv si voi da o buna parte din salariu. Incep sa imi fac lista cu ce imi trebuie, comparatii, preturi, etc. Bani sa fie ca in rest...
Inca o data multumesc pentru informatii. |
|
Sus |
|
 |
silviu.rosu
Data înscrierii: 29/Ian/2008 Mesaje: 5 Locație: Iasi
|
Trimis: Mie Ian 30, 2008 9:54 am Titlul subiectului: o intrebare legata de receiverul av |
|
|
Legat de receiverele astea AV, am o intrebare. La ce foloseste intrarea si iesirea video HDMI la un receiver? Doar nu proceseaza imaginea. Nu se poate duce imaginea direct in TV si doar audio in receiver.
Scuze de intrebarea asta banala dar eu chiar nu inteleg faza asta. |
|
Sus |
|
 |
Mosh Ene
|
Trimis: Mie Ian 30, 2008 9:01 pm Titlul subiectului: |
|
|
Permite-mi sa-ti raspund eu, desi nu sunt cel mai in masura. Un cablu HDMI transmite muzica in format digital (scuzati exprimarea), fata de un cablu RCA care transmite analog. Asta inseamna 0 pierderi de calitate. DVD-ul (sau CD-ul cu muzica) e citit digital, conversia se face in analog, este trimis apoi catre amplif, deci o oaresce pierdere de calitate. Coversie digital-analog. Asa ca, prin intermediul HDMI-ului pierderea este nula, nu mai spun ca eventualele interferente sunt eliminate din start. |
|
Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You cannot attach files in this forum You cannot download files in this forum
|
|