| |
| Autor |
Mesaj |
shtefu
Data înscrierii: 15/Noi/2006 Mesaje: 12
|
Trimis: Mie Noi 15, 2006 1:07 am Titlul subiectului: help please, materiale pt o cutie de rezonanta |
|
|
| am si eu un sub jbl CS 1204T , si vreau sa ii fac o cutie de rezonanta sub forma de trapez,se aude ecoul ala prea enervant, va rog sa i-mi spuneti si mie ce materiale i-mi trebuie, si cam ce dimensiuni trebuie sa o fac, si cam la cati bani ajunge, vreau sa o fac inchisa, fara bass reflex ca am auzit ca suna mai bine asa... sau poate imi recomandati voi cum s-ar auzi cel mai bine, am o skoda 1, si ecoul ala din tub imi rupe capul, vreau ceva mai clar, mai fin. va multumesc. |
|
| Sus |
|
 |
o&g Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006 Mesaje: 2761 Locație: alba-iulia
|
Trimis: Mie Noi 15, 2006 8:13 am Titlul subiectului: |
|
|
atentie la reglaje...mie nu mi sa parut ca cs1202t sa aibe ecou sau era de la bere ?
ca material MDF sau PAL de 18mm.
volumul tre sa fie de 64litrii,dar nu mai stiu dimensiunile portului (cauta pe forum ca cred ca scrie pe undeva....) |
|
| Sus |
|
 |
shtefu
|
Trimis: Mie Noi 15, 2006 5:45 pm Titlul subiectului: |
|
|
| ms mult pt rasp, dar am vz ca incintele pe care la au ei is de 28 de litri, dar nu stiu exact dimensiunile |
|
| Sus |
|
 |
o&g Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006 Mesaje: 2761 Locație: alba-iulia
|
Trimis: Mie Noi 15, 2006 5:48 pm Titlul subiectului: |
|
|
de 28 litrii sunt incintele inschise.
volumul se calculeaza cu formula:
Volumul = Lungime x latime x inaltime |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006 Mesaje: 2144 Locație: sibiu
|
Trimis: Mie Noi 15, 2006 5:51 pm Titlul subiectului: |
|
|
| care ei? JBL? tu te referi la incinte sealed? chiar daca are QTS-ul mai mare de 0,4, GT4-12 nu se descurca foarte bine in incinte sealed. cauta sa-i faci una de forma dorita dar vented. |
|
| Sus |
|
 |
shtefu
|
Trimis: Mie Noi 15, 2006 6:01 pm Titlul subiectului: |
|
|
| asa mi-a recomandat un prieten, el se ocupa cu de astea, dar eu sunt nou in domeniu, mi-am luat un kkt de ala de tub de la jbl, CS 1204T, si vreau sa il pun intr-o cutie, nu stiu ce model trebuie sa fac si nici ce marime, nu mai suport ecoul ala care se face, vreau un bass clar si fin. va rog eu daca putetzi sa imi ziceti si mie cum trebuie sa fac. nu prea ma pricep la calcularea cutiei in functie de parametri diff-ului. |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

|
Trimis: Mie Noi 15, 2006 7:01 pm Titlul subiectului: |
|
|
| ok. am inteles. prietenul tau probabil s-a gandit la o incinta sealed. nu gandeste rau, in sealed vei avea un sunet mai liniar decat in vented, dar vei pierde din SPL si din frecventele foarte joase. ai ajunge la -3dB pe la 45 Hz. probabil va suna mai prompt dar la frecvente mai inalte decat in alte incinte. cel mai bine, incearca sa asculti un GT4-12 in incinta sealed facuta de producator. e un sub foarte popular. tare frica mie ca dupa ce l-ai avut in tub, sa fi si mai nemultumit dupa ce-l pui in sealed. |
|
| Sus |
|
 |
TWISTER Pasionat

Data înscrierii: 02/Sep/2006 Mesaje: 127
|
Trimis: Joi Noi 16, 2006 12:54 am Titlul subiectului: |
|
|
GT4-12 e catastrofa in incinta sealed, daca auzi ecouri, ori e ceva in neregula in pozitionarea subwoofer-ului ori ...problema e in alta parte... la ecouri... halatul...
Glumesc, mai mult ca sigur tub-ul a fost conectat pozitionat si gresit. Prietenul tau daca spune ca GT4-12 se aude bine in incinta inchisa inseamna ca nu e tocmai in tema cu subiectul car audio. |
|
| Sus |
|
 |
Audi_A6 Audiofil
Data înscrierii: 15/Aug/2006 Mesaje: 952 Locație: bucuresti
|
Trimis: Joi Noi 23, 2006 12:29 am Titlul subiectului: SAL |
|
|
si eu am avut acel tip de sub... e bestial, doar ca trebuie reglat foarte bine din amp. adica frecfentele dupa 60 Hz sa fie taiate din amp.
Am incercat si saled, astupandu-i bass-ul reflex, se aude si mai frumos, dar mai slab.. oricum totul e din amp, taie frecventa peste 60HZ sau chiar 50HZ. bafta! |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

|
Trimis: Joi Noi 23, 2006 12:43 am Titlul subiectului: Re: SAL |
|
|
| ei...ce ai facut tu astupand ventul, numa sealed nu se cheama. 144L sau cat are tubul e cam mult pentru GT4-12 |
|
| Sus |
|
 |
Silviu Priceput
Data înscrierii: 17/Iul/2006 Mesaje: 625
|
Trimis: Joi Noi 23, 2006 1:11 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ultima modificare efectuată de către Silviu la Vin Dec 15, 2006 6:59 pm, modificat de 1 dată în total |
|
| Sus |
|
 |
ELNA Priceput
Data înscrierii: 06/Aug/2006 Mesaje: 411
|
Trimis: Vin Dec 15, 2006 2:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
ba mai terminati cu GROUP DELAY ! nici nu stiti bine ce anume este ala in masina este cam irelevant asta in cazul in care nu sunt valori astronomice
ecoul poate sa fie de la maina si poate sa ajunga la un delay de 500ms .
ce masina ai ? |
|
| Sus |
|
 |
|