| |
| Autor |
Mesaj |
shaman
Data înscrierii: 30/Iun/2008 Mesaje: 19 Locație: Studen
|
|
| Sus |
|
 |
EnZ0 Priceput
Data înscrierii: 12/Feb/2008 Mesaje: 264 Locație: Braila/Craiova
|
Trimis: Lun Iun 30, 2008 12:01 pm Titlul subiectului: |
|
|
Din ce ai zis tu acolo , eu as alege JBL. _________________ Volvo 480 ES , BLACK EDITION, full option, alcantra leather.
Daewoo Tico - in construction - |
|
| Sus |
|
 |
shaman
|
Trimis: Lun Iun 30, 2008 2:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
mie mi sau patut oki si ground zero...dar..nu prea am auzit nimik de ele.. _________________ Je Shamy |
|
| Sus |
|
 |
Razvy_Zeus Consultant Be loud!

Data înscrierii: 10/Mai/2007 Mesaje: 662
|
Trimis: Lun Iun 30, 2008 4:10 pm Titlul subiectului: |
|
|
| dar de ce vrei tu sa pui sistem pe spate pe cielo cand cel mai indicat ar fi niste ovale ? |
|
| Sus |
|
 |
shaman
|
Trimis: Lun Iun 30, 2008 11:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
de ce sa mi pun ovale....in primu rand trebuie sa tai...si am gaz...:)si in al doilea rand ..sunt mai bune..????adik au ceva in plus fata de astea normale..... _________________ Je Shamy |
|
| Sus |
|
 |
Andry Priceput

Data înscrierii: 08/Mai/2008 Mesaje: 426 Locație: Brasov
|
Trimis: Lun Iun 30, 2008 11:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
au suprafata mai mare => misca mai mult aer => bass simtitor mai puternic decat cele de 16 cm.
Daca ai dori ceva kick-bass mai sanatos, iti recomand si eu ovalele ( in cazul in care nu ai woofer ) , acum ramane la latitudinea ta daca te apuci sa demontezi butelia de gaz si sa alimentezi flexul  _________________ RIP Peugeot...
Waitin` for the Volvo, a new chapter! |
|
| Sus |
|
 |
shaman
|
Trimis: Mar Iul 01, 2008 1:14 am Titlul subiectului: |
|
|
sincer...nu m as apuca acum de demontat...butelia...si m as rezuma la alea de 16.5....din cate m am mai uitat pe forum si ce se vb pe aici ...sunt..intr o dilema si nu prea stiu ce sa aleg..
in sensul ca daca sa mi iau sistem sau coaxiale pt spate....si daca cineva imi spune dif..parerea mea din ce am citit si vz..e ca coaxiale sunt pt inalte ..sistem pt un pik de bass...acu sa ma corectati daca gresesc _________________ Je Shamy |
|
| Sus |
|
 |
Audi_A6 Audiofil
Data înscrierii: 15/Aug/2006 Mesaje: 952 Locație: bucuresti
|
Trimis: Mie Iul 02, 2008 3:46 am Titlul subiectului: |
|
|
gresesti! sistemul e pt pozitionarea difuzoarelor componente in diferite locatii sau orientari, pe cand coaxialele au difuzoarele in acelasi suport de boxa.
pe spate poti decupa si pune boxe de 20 de cm, acum e alegerea ta. |
|
| Sus |
|
 |
Vladutz Priceput
Data înscrierii: 11/Iul/2006 Mesaje: 493
|
Trimis: Mie Iul 02, 2008 10:43 am Titlul subiectului: |
|
|
Sintetizand o pagina de posturi si recomandari, lucrurile stau cam asa.
- este total nejustificata montarea unui sistem de difuzoare pe spate
- iti recomand cu toata caldura un set de coaxiale de 16.5cm de buna calitate, care vor da rezultate bune in masina ta. Poti merge cu maxim succes fie pe Hifonics Zxi 63cx fie pe MTX THX 653. Daca esti din Bucuresti poti veni la garaj sa probam mai multe variante si sa o alegi pe cea care iti gadila in modul cel mai placut urechile. |
|
| Sus |
|
 |
EnZ0 Priceput
Data înscrierii: 12/Feb/2008 Mesaje: 264 Locație: Braila/Craiova
|
Trimis: Mie Iul 02, 2008 1:03 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Vladutz a scris: | Sintetizand o pagina de posturi si recomandari, lucrurile stau cam asa.
- este total nejustificata montarea unui sistem de difuzoare pe spate
- iti recomand cu toata caldura un set de coaxiale de 16.5cm de buna calitate, care vor da rezultate bune in masina ta. Poti merge cu maxim succes fie pe Hifonics Zxi 63cx fie pe MTX THX 653. Daca esti din Bucuresti poti veni la garaj sa probam mai multe variante si sa o alegi pe cea care iti gadila in modul cel mai placut urechile. |
Explica si mie daca ai placere de ce este nejustificata montarea unui sistem de difuzoare pe spate?
pentru ca eu sunt total de alta parere. _________________ Volvo 480 ES , BLACK EDITION, full option, alcantra leather.
Daewoo Tico - in construction - |
|
| Sus |
|
 |
Vladutz Priceput
Data înscrierii: 11/Iul/2006 Mesaje: 493
|
Trimis: Mie Iul 02, 2008 5:09 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am si placere, si posibilitate!
In opinia mea, si probabil a majoritatii participantilor la concursuri de car audio este inutila, nejustificata si uneori poate penaliza calitatea sunetului montarea oricarui gen de difuzor pe spate intr-o masina cu sistem audio de nivel competitional. Exista o teorie privind instalarea, intr-o anumita maniera, a difuzoarelor pe spate pentru a obtine efectul de "rear fill" insa nu face in nici un caz obiectul discutiei de fata.
In masini de zi cu zi, unde in principiu se doreste "claritate la volum mare" instalarea unui sistem de difuzoare pe spate este nejustificata la masinile cu instalare in usi (VW Golf, VW Passat, Opel Astra, etc.) prin faptul ca pozitionarea tweeterului in locasul de fabrica deranjeaza fiind foarte apropiata de urechea ocupantilor locurilor fata, producandu-se astfel o denaturare a scenei plus un disconfort fizic creat de volumul foarte mare de inalte. In masinile in care instalarea se va face pe polita spate, este mult mai eficienta montarea unor difuzoare rotunde de diametru cat mai mare sau a unor ovale, intrucat un sistem de difuzoare nu face decat sa vina cu un pret mai mare si cu "avantajul" capacitatii de a orienta dupa bunul plac tweeterele care in cazul de fata nu are obiect.
Sper ca am fost destul de explicit. Daca nu, stau in continuare la dispozitie pentru viitoare explicatii. |
|
| Sus |
|
 |
|