Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

help plzzz boxe spate cielo

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
shaman

Data înscrierii: 30/Iun/2008
Locație: Studen

MesajTrimis: Lun Iun 30, 2008 3:31 am    Titlul subiectului: help plzzz boxe spate cielo Răspunde cu citat (quote)

am si eu o intrebare ...ce sa iau pt un kdc w312 AY 4X50...dintre http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/JBL/Sisteme/GT5-650C/
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Alpine/Type-S/SPS-17C2/
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Ground_Zero/Sisteme/GZIC_650/
sau daca aveti alte pareri ...dar sa fie pana in 250lei:D
ps pe spate la cielo diametru este 16.5 ,nu??

EnZ0
Priceput

Data înscrierii: 12/Feb/2008
Locație: Braila/Craiova

MesajTrimis: Lun Iun 30, 2008 12:01 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Din ce ai zis tu acolo , eu as alege JBL.
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
shaman

MesajTrimis: Lun Iun 30, 2008 2:57 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

mie mi sau patut oki si ground zero...dar..nu prea am auzit nimik de ele..
Razvy_Zeus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 10/Mai/2007

MesajTrimis: Lun Iun 30, 2008 4:10 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

dar de ce vrei tu sa pui sistem pe spate pe cielo cand cel mai indicat ar fi niste ovale ?
Sus
shaman

MesajTrimis: Lun Iun 30, 2008 11:23 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

de ce sa mi pun ovale....in primu rand trebuie sa tai...si am gaz...:)si in al doilea rand ..sunt mai bune..????adik au ceva in plus fata de astea normale.....
Andry
Priceput

Data înscrierii: 08/Mai/2008
Locație: Brasov

MesajTrimis: Lun Iun 30, 2008 11:26 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

au suprafata mai mare => misca mai mult aer => bass simtitor mai puternic decat cele de 16 cm.

Daca ai dori ceva kick-bass mai sanatos, iti recomand si eu ovalele ( in cazul in care nu ai woofer ) , acum ramane la latitudinea ta daca te apuci sa demontezi butelia de gaz si sa alimentezi flexul Smile

Waitin` for the Volvo, a new chapter!
Sus
shaman

MesajTrimis: Mar Iul 01, 2008 1:14 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

sincer...nu m as apuca acum de demontat...butelia...si m as rezuma la alea de 16.5....din cate m am mai uitat pe forum si ce se vb pe aici ...sunt..intr o dilema si nu prea stiu ce sa aleg..
in sensul ca daca sa mi iau sistem sau coaxiale pt spate....si daca cineva imi spune dif..parerea mea din ce am citit si vz..e ca coaxiale sunt pt inalte ..sistem pt un pik de bass...acu sa ma corectati daca gresesc

Audi_A6
Audiofil

Data înscrierii: 15/Aug/2006
Locație: bucuresti

MesajTrimis: Mie Iul 02, 2008 3:46 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

gresesti! sistemul e pt pozitionarea difuzoarelor componente in diferite locatii sau orientari, pe cand coaxialele au difuzoarele in acelasi suport de boxa.

pe spate poti decupa si pune boxe de 20 de cm, acum e alegerea ta.
Sus
Vladutz
Priceput

Data înscrierii: 11/Iul/2006

MesajTrimis: Mie Iul 02, 2008 10:43 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Sintetizand o pagina de posturi si recomandari, lucrurile stau cam asa.

- este total nejustificata montarea unui sistem de difuzoare pe spate
- iti recomand cu toata caldura un set de coaxiale de 16.5cm de buna calitate, care vor da rezultate bune in masina ta. Poti merge cu maxim succes fie pe Hifonics Zxi 63cx fie pe MTX THX 653. Daca esti din Bucuresti poti veni la garaj sa probam mai multe variante si sa o alegi pe cea care iti gadila in modul cel mai placut urechile.
Sus
EnZ0
Priceput

Data înscrierii: 12/Feb/2008
Locație: Braila/Craiova

MesajTrimis: Mie Iul 02, 2008 1:03 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Vladutz a scris:
Sintetizand o pagina de posturi si recomandari, lucrurile stau cam asa.

- este total nejustificata montarea unui sistem de difuzoare pe spate
- iti recomand cu toata caldura un set de coaxiale de 16.5cm de buna calitate, care vor da rezultate bune in masina ta. Poti merge cu maxim succes fie pe Hifonics Zxi 63cx fie pe MTX THX 653. Daca esti din Bucuresti poti veni la garaj sa probam mai multe variante si sa o alegi pe cea care iti gadila in modul cel mai placut urechile.

Explica si mie daca ai placere de ce este nejustificata montarea unui sistem de difuzoare pe spate?
pentru ca eu sunt total de alta parere.

Vladutz
Priceput

Data înscrierii: 11/Iul/2006

MesajTrimis: Mie Iul 02, 2008 5:09 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am si placere, si posibilitate! Smile

In opinia mea, si probabil a majoritatii participantilor la concursuri de car audio este inutila, nejustificata si uneori poate penaliza calitatea sunetului montarea oricarui gen de difuzor pe spate intr-o masina cu sistem audio de nivel competitional. Exista o teorie privind instalarea, intr-o anumita maniera, a difuzoarelor pe spate pentru a obtine efectul de "rear fill" insa nu face in nici un caz obiectul discutiei de fata.

In masini de zi cu zi, unde in principiu se doreste "claritate la volum mare" instalarea unui sistem de difuzoare pe spate este nejustificata la masinile cu instalare in usi (VW Golf, VW Passat, Opel Astra, etc.) prin faptul ca pozitionarea tweeterului in locasul de fabrica deranjeaza fiind foarte apropiata de urechea ocupantilor locurilor fata, producandu-se astfel o denaturare a scenei plus un disconfort fizic creat de volumul foarte mare de inalte. In masinile in care instalarea se va face pe polita spate, este mult mai eficienta montarea unor difuzoare rotunde de diametru cat mai mare sau a unor ovale, intrucat un sistem de difuzoare nu face decat sa vina cu un pret mai mare si cu "avantajul" capacitatii de a orienta dupa bunul plac tweeterele care in cazul de fata nu are obiect.

Sper ca am fost destul de explicit. Daca nu, stau in continuare la dispozitie pentru viitoare explicatii.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum