Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Hollywood vs Hifonics vs Alpine vs Pioneer vs Digital Design

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii

Autor Mesaj
paicu.radu

Data înscrierii: 27/Dec/2014

MesajTrimis: Lun Ian 12, 2015 3:02 pm    Titlul subiectului: Hollywood vs Hifonics vs Alpine vs Pioneer vs Digital Design Răspunde cu citat (quote)

Rog userii experimentati de pe forum sa ma ghideze in alegerea unui sub. Incinta va fi bass-reflex. Amplificatorul este JBL 1201.1 1197W RMS @ 2ohm. Cele la care m-am oprit momentan sunt:

Hollywood HX3-1284
Hifonics BX-12D4
Hollywood EDGE 1214-D4
Alpine SWR-1243D
Pioneer TS-W2501D4
Pioneer TS-W3002D4
Digital Designs 612
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Razvy_Zeus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 10/Mai/2007

MesajTrimis: Joi Ian 15, 2015 3:50 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Salut,

O varianta foarte ok pe care noi o recomandam este : http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere-auto/Alpine/SWR/SWR12D4/
Sus
VanIIa
Audiofil

Data înscrierii: 25/Oct/2014
Locație: Pitesti

MesajTrimis: Joi Ian 15, 2015 6:37 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Cu DD-ul faci treaba dar daca ai buget poti incerca si un B2.
paicu.radu

MesajTrimis: Joi Ian 15, 2015 8:32 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

In primul rand vreau sa multumesc celor ce mi-au raspuns.
Referitor la Alpine-ul SWR12D4, am gasit pe forumurile straine foarte multe persoane care se plang de acest model, care se pare ca are un defect de fabricatie. Acesta este si motivul pentru care nu l-am inclus pe lista.
Ex:https://www.youtube.com/watch?v=oSR0ffCJOHk

Inca mai astept opinii inainte de a lua o decizie...
Sus
Razvy_Zeus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Joi Ian 15, 2015 8:53 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

O alta varianta pe care te poti uita este :

http://www.ground-zero-audio.com/en/products/subwooferchassis/gzrw-30xspl-d1.html

Pret = 660 lei
Sus
paicu.radu

MesajTrimis: Joi Ian 15, 2015 11:16 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Imi poti da un link unde se vinde in RO? Nu reusesc sa gasesc varianta asta cu 2x1ohm. Multumesc
Sus
Bogdi24
Priceput

Data înscrierii: 03/Ian/2011
Locație: Timisoara

MesajTrimis: Vin Ian 16, 2015 3:45 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

VanIIa ai incercat tu 612 la putere mai mare?

O optiune ar fi B2 HN12 ,niste difuzoare foarte fain optimizate si care nu cer spatiu mult .

Modelul de la Alpine este un difuzor bun all-around.Poate suna suficient de tare si de corect intro incinta bine dimensionata.Eu am folosit 4 generatii de Type-R ,toate cu rezultate bune si foarte bune ,pe orice plan.

Cel de la Ground Zero tinde a fi peaky daca ma uit peste parametrii.Daca nu cauti superliniaritate acela deasemenea poate fi un difuzor foarte ok.

Insa e pacat sa te limitezi la un bassreflex cand poti scoate mult mai mult dintrun difuzor precum Type-R cu un Chamber Coupled port sau Back Loaded Horn.Posibilitatile sunt mult mai multe decat bassr-eflexul si cateodata cu rezultate mai bune chiar si in termeni de power-handling.
Sus
paicu.radu

MesajTrimis: Vin Ian 16, 2015 9:45 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Multumesc pentru raspunsuri.
B2 HN12 iese din pacate din limita de pret...tocmai am inlocuit si vechiul HU Alpine 9873 cu un Kenwood BT53U.
Nu am inteles ce ai vrut sa spui prin "VanIIa ai incercat tu 612 la putere mai mare?" ? Detaliaza te rog, daca vrei.
Sus
VanIIa
Audiofil

Data înscrierii: 25/Oct/2014
Locație: Pitesti

MesajTrimis: Vin Ian 16, 2015 12:04 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

@Bogdi24 - Cum adica putere mai mare? Vrei sa zici ca JBL-ul ala e capabil sa distruga difuzorul dpdv mecanic prin over power? Smile)))))) Seria 500 au tinut destul de bine la putere curata, nu vad de ce 600 n-ar face-o la fel de bine?

paicu.radu a scris:
tocmai am inlocuit si vechiul HU Alpine 9873 cu un Kenwood BT53U

Foarte buna alegerea!

Razvy_Zeus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Vin Ian 16, 2015 12:40 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

paicu.radu a scris:
Imi poti da un link unde se vinde in RO? Nu reusesc sa gasesc varianta asta cu 2x1ohm. Multumesc

Il poti cumpara de la noi. Inca nu am actualizat gama la GZ dar poti sa ne trimiti comanda direct pe e-mail - contact@be-loud.ro
Sus
paicu.radu

MesajTrimis: Vin Ian 16, 2015 12:46 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

@VanIIla Multumesc.
@Bogdi24 Sunt curios si eu de raspuns.

Momentan oscilez intre GZRW 30XSPL-D1, DD612 si Alpine SWR-1243D...pareri argumentate despre cele 3?
Sus
Bogdi24
Priceput

MesajTrimis: Vin Ian 16, 2015 9:27 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

VanIIa a scris:
@Bogdi24 - Cum adica putere mai mare? Vrei sa zici ca JBL-ul ala e capabil sa distruga difuzorul dpdv mecanic prin over power? Smile)))))) Seria 500 au tinut destul de bine la putere curata, nu vad de ce 600 n-ar face-o la fel de bine?

Vrei sa punem pariu ca poti sa distrugi mecanic difuzorul ala de la DD cu doar 600 de w? Wink

Eu te-am intrebat daca ai ascultat modelul ala pe putere mai mare decat rated-ul lui Razz .Daca Seria 500 tine bine la putere curata inseamna ca si 600 va tine Razz .

Acum te mai intreb ceva,ai ascultat vreodata un DD?Care si in ce sistem?

Chiar am avut un SWR-1243 si pot sa spun ca a cantat pe 1kw(Alpine MRX-M1100 cu 1200 w pe birdsheet) de la Timisoara la Sibiu non-stop ,timp de 4 ore fara nici un semn de oboseala.

Eu vorbesc din ce am auzit personal nu din video-uri pe youtube si pareri ale unora care ridica un brand in slavi pentru ca din asta isi castiga bani .
Sus
paicu.radu

MesajTrimis: Sâm Ian 17, 2015 11:57 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Asteptam replica lui VanIIla Smile
Chiar sunt curios ce concluzii o sa tragem in urma " dezbaterii ".
Sus
Bogdi24
Priceput

MesajTrimis: Dum Ian 18, 2015 1:22 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu e o dezbatere.

Concluzia nu o vei avea nici aici pe forum, nici in ceea ce iti voi spune eu sau alt user.O vei trage tu,din experienta personala.

Indiferent ce difuzor vei alege,rolul major in sunetul lui il va juca incinta,impreuna cu o putere adecvata si o amenajare a spatiului de ascultare (fie el masina ,living-room-ul tau,studioul etc ) .

O incinta prost executata poate suna prost in comparatie cu una bine executata si calculata in detaliu.

Ba chiar ca si o aditie la replica lui ionutzu aka VanIIa ,o incinta prost executata poate descarca difuzorul ,impreuna cu un subsonic prost setat duce la o cursa excesiva a suspensiei .Efectele unui XMAX peste limitele mecanice il cunoastem cu toti Smile .Bobina lovita,spidere rupte,suspenie deteriorata chiar si rupturi de con.

Asa ca si fapt divers : Eu am vazut difuzor DD 9515 (difuzor high-end DD) care a cedat mecanic cu doar 2.5kw (putere infima pentru difuzorul ala avand in vedere ca el poate "inghite" mult mai mult)
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum