Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Imbunatatire sunet BMW e46 sedan

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii

Autor Mesaj
Dan_x

Data înscrierii: 08/Oct/2012

MesajTrimis: Vin Oct 12, 2012 12:08 pm    Titlul subiectului: Imbunatatire sunet BMW e46 sedan Răspunde cu citat (quote)

Salut

Am citit si alte topicuri privind sonorizarea la e46 dar nu am gasit raspuns la intrebarile pe care le am.
Sper sa aveti rabdare sa cititi pana la capat si poate cineva are raspunsuri la nelamuririle mele.

Masina : BMW e46 sedan (serie 3 2004) cu sistem stock de sunet (non HK, non HIFI) - Radio CD BMW business, 6 difuzoare - 2 in usile fata, 2 tweetere la oglinzi si 2 pe polita spate, sac schi.

Sistemul are deficiente serioase pe partea de midbass. Am pus un subwoofer activ in portbagaj - modelul Focal Solution 25A1, care primeste semnal high-level de la boxele spate (cablurile au fost instalate de cei de la be-loud si daca nu ma insel exista si un adaptor high-low pe acolo) si am scos sacul de schi sa poata sa intre sunetul in habitaclu.
http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/Focal/Solution_25_A1

Rezultatul : am rezolvat cu bass-ul (cel putin la nivelul la care ma interesa e ok) insa acum constat ca midbass-ul este foarte slab. Nu sunt foarte cunoscator dar as spune ca lipsesc sau sunt foarte prost redate frecventele de 100 - 500 Hz.

Boxele sunt stock (Haes - unguresti) dar nu am specificatiile lor asa ca nu stiu ce limitari au. Stiu doar ca sunt identice fata - spate 16 cm, 4 ohmi.

Midbass-ul este redat relativ prost de boxele spate dar aproape deloc de cele fata.
Practic aleg intre a avea soundstage-ul in spate cu sunet relativ prost sau in fata cu sunet oribil. Player-ul are doar 4 setari : bass, treble, fader si balance.

Subul are LPF-ul pus pe la 120 Hz ... daca il pun mai sus (adica 150 Hz ca atat e maximul) distorsioneaza, am impresia ca desi poate sa redea frecvente mai inalte nu le reda bine.

Intrebarea ar fi :de ce boxele fata desi identice cu cele spate "canta" mult mai prost.
1 - faptul ca nu au incinta (in spatele lor usa are o tabla),
2 - ca sunt prinse pe fata de usa
3 - ar putea fi si o setare de la player - am citit pe un forum strain o idee cum ca playere-le stock modifica gain-ul (sper ca de ala e vorba) pe anumite canale la anumite frecvente sa nu distorsioneze. Ca atare boxele fata nu primesc acelasi semnal ca cele spate.

As incerca cateva variante :
1 - alimentarea subului de la semnalul fata si conectarea boxelor fata la el (subul are pe langa amplificarea lui o amplificare 2 x 50 speciala pentru boxe), eventual cu HPF-ul pus undeva spre 160 Hz. - dar nu stiu daca playerul reda toate frecventele pe canalul fata.
2 - insonorizare usa fata - desi nu stiu cum se insonorizeaza fata de usa iar sa insonorizez usa nu stiu daca are sens atat timp cat difuzorul nu e prins de ea.
3 - schimbare boxe fata - am inteles ca intra numai variante slim - ceva de 16 cm cu pana 50 mm adancime - nu stiu daca nu va suna mai prost neavand incinta.

Chestia e ca nu prea pot sa testez variantele de mai sus fara costuri/modificari. De asta intreb, poate s-au mai lovit unii de situatia asta si au gasit solutii.

Exista ceva rezolvari la situatia de mai sus ?
Mersi
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum