Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CãutareCãutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

impedanþã magnat monitor?

Creazã un subiect nou   Rãspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Boxe pentru acasa

Autor Mesaj
Crina

Data înscrierii: 21/Ian/2008

MesajTrimis: Lun Ian 21, 2008 1:00 pm    Titlul subiectului: impedanþã magnat monitor? Rãspunde cu citat (quote)

Am un amplificator pe care scrie minim 8 ohmi. Întrebarea este: care este impedanþa boxelor Magnat Monitor 220? Ce înseamnã 4-8 ohmi? 4 sau 8? Se pot conecta în vreun fel pe 4 sau pe 8 ohmi? N-aº vrea sã le cumpãr ºi sã am surpriza cã nu le pot folosi...
ªtiu cã impedanþa nu este fixã, ºi variazã în jurul unor valori în funcþie de nu sunt sigurã ce, dar chiar atât de mult? Care este valoarea nominalã a acesteia (sau cum se numeºte ea, cã nu mã pricep prea bine, ºtiu doar ceva fizicã dar nu prea multã Very Happy )?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
liviu
Priceput

Data înscrierii: 08/Noi/2006
Locaþie: Bucuresti

MesajTrimis: Lun Ian 21, 2008 1:08 pm    Titlul subiectului: Rãspunde cu citat (quote)

poti sa le amplifici cu orice intre 4 si 8 ohmi. poate sa fie si de 7, nu o sa fie nicio problema. avand in vedere ca pe amplif scrie minim 8, cred ca te incadrezi.
Crina

MesajTrimis: Lun Ian 21, 2008 1:19 pm    Titlul subiectului: Rãspunde cu citat (quote)

Mulþumesc pentru rãspunsul rapid. Nu vreau sã fiu cârcotaºã, dar exact acest gen de rãspuns l-am mai primit. Aº vrea unul puþin mai detaliat, din câte ºtiu eu dacã pe amplificator scrie minim 8 ºi boxa are impedanþa sub 8 ar putea fi o problemã. Pentru boxe sunt convinsã cã nu este o problemã amplificatorul, întrebarea este dacã pentru amplificator nu va fi o problemã.
Sus
marku_trd
Priceput

Data înscrierii: 18/Sep/2006

MesajTrimis: Lun Ian 21, 2008 1:24 pm    Titlul subiectului: Rãspunde cu citat (quote)

Cred ca cel mai bine ar trebui vorbit la telefon si vazut exact ce impedanta au.Parerea mea este ca pot fi comandate de 4 ohm sau de 8 ohm.Asa ar fi logic.Tie iti trebuie neaparat de 8 ohm, altfel risti sa arzi amplificatorul.Intereseaza-te bine inainte sa cumperi.
Bafta!

Octavia II
Sus
ursachemihai
Priceput

Data înscrierii: 06/Sep/2007
Locaþie: Piatra Neamt

MesajTrimis: Lun Ian 21, 2008 1:48 pm    Titlul subiectului: Rãspunde cu citat (quote)

teoretic boxele pot fi puse pe orice amplificator care are impedanta de iesire pana in 8 ohm...deci nu ar fi o problema mare in cazul de fata...
Producatorul a specificat 4-8 ohm tocmai din acest motiv.
sigur ca cel mai bine ar fi sa nu se foloseasca boxe cu impedante mai mici decit cea a amplificatorului pentru a nu-l forta.

Crina

MesajTrimis: Lun Ian 21, 2008 2:51 pm    Titlul subiectului: Rãspunde cu citat (quote)

teoretic... nu are nimeni boxele astea ºi un aparat de mãsurã?
Sus
ursachemihai
Priceput

Data înscrierii: 06/Sep/2007
Locaþie: Piatra Neamt

MesajTrimis: Lun Ian 21, 2008 5:02 pm    Titlul subiectului: Rãspunde cu citat (quote)

masuratoarea este relativa...nu o sa-ti iasa nici 4 nici 8...
o masuratoare exacta nu se poate face...
Impedanta unei boxe nu este constanta pe tot spectrul audio
de asemenea ,citeodata impedanta in anumite puncte poate sa scada destul de mult, pina la 2 sau chiar un ohm, pentru scurte perioade de timp.
Eu am Monitor 880 ...si la fel sunt recomandate impedante de 4 pina la 8 ohm. Punele linistita pe amplif....ca nu-l arzi...! eventual urmareste cit de tare se incalzeste, in cat timp.!
Bafta!

marku_trd
Priceput

Data înscrierii: 18/Sep/2006

MesajTrimis: Lun Ian 21, 2008 7:29 pm    Titlul subiectului: Rãspunde cu citat (quote)

Mai oameni buni, nu mai vorbiti de "impedanta amplifului".Nu exista asa ceva!!Exista in schimb impedanta suportata de amplificator.Nu merge sa faca proba si sa vada daca iese fum din amp sau nu.Chiar si daca pune boxe de 1 ohm, nu va iesi fum pana nu va da volumul tare.Boxele trebuie sa fie de 8 ohm si gata!
Octavia II
Sus
Crina

MesajTrimis: Mar Ian 22, 2008 4:04 pm    Titlul subiectului: Rãspunde cu citat (quote)

ursachemihai a scris:
masuratoarea este relativa...nu o sa-ti iasa nici 4 nici 8...
o masuratoare exacta nu se poate face...
Impedanta unei boxe nu este constanta pe tot spectrul audio
de asemenea ,citeodata impedanta in anumite puncte poate sa scada destul de mult, pina la 2 sau chiar un ohm, pentru scurte perioade de timp.
Eu am Monitor 880 ...si la fel sunt recomandate impedante de 4 pina la 8 ohm. Punele linistita pe amplif....ca nu-l arzi...! eventual urmareste cit de tare se incalzeste, in cat timp.!
Bafta!

Asta ºtiu, ideea era ce valoare îþi dã la mãsurãtoare.
Nu înþeleg cum adicã sunt recomandate impedanþe pentru niºte boxe...
Nu mã intereseazã între ce valori se "plimbã" impedanþa în timpul utilizãrii lor, ci care e impedanþa nominalã, sau com s-o numi ea, adicã aia care þi-o indicã aparatul de mãsurã în timpul unui contact intim ºi direct cu boxa, fãrã sã fie vreun amplificator prin preajmã... Laughing
btw, nu mai e cazul, am primit un rãspuns prompt ºi edificator de la be-loud: 8 ohmi.
Problem solved, 10x be-loud!
Sus
Afiºeazã mesajele pentru a le previzualiza:   
Creazã un subiect nou   Rãspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Boxe pentru acasa Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteþi crea un subiect nou în acest forum
Nu puteþi rãspunde în subiectele acestui forum
Nu puteþi modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteþi ºterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteþi vota în chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum