Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

impedanta diferita- subwoofere-ajutor

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere

Autor Mesaj
remus83
Priceput

Data înscrierii: 03/Mar/2008
Locație: Timisoara

MesajTrimis: Vin Noi 06, 2015 9:24 pm    Titlul subiectului: impedanta diferita- subwoofere-ajutor Răspunde cu citat (quote)

Salutari !

Problema ii in felul urmator : am 3 difuzoare( toate 3 acelasi model dar 2 din ele au impedanta 2x2 iar unul 2x4)

Ideea mea este sa le leg impreuna.

Leg in serie fiecare difuzor(cele de 2x2) si dupa aceea leg aceste 2 difuzoare in paralel. Iar dupaia il adaug si pe cel de 2x4 (pe care il pun in paralel)

Rezultatul ar fi 2x2 => 1ohm (paralel)

Intrebarea mea este : Se poate intampla ceva rau (sau se poate strica/arde) daca leg intre ele difuzoare cu impedanta diferita? (care pana la urma ar rezulta o impedanta de 1 ohm)

Question

Audiofil

Data înscrierii: 25/Oct/2014
Locație: Pitesti

MesajTrimis: Vin Noi 06, 2015 9:43 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu stiu daca am inteles corect dar nu e ok ce faci tu acolo. Vinde-l pe cel 2x4 si ia unul 2x2. Daca le folosesti in configuratia asta cel de 2x4 nu va primi aceeasi putere ca cele 2x2 avand rezistenta mai mare. Mie impedanta finala imi cam da 1 ohm... Bobinele la fiecare dif 2x2 inseriate rezulta 4 ohmi apoi difurile 2x2 cu bobinele inseriate legate in paralel rezulta 2 ohmi apoi legate cu cel 2x4 care are bobinele alimentate in paralel rezulta 1 sau 4 ohmi.

Cel mai bine faci o schema sa ne dam seama exact la ce te referi si sa poti primi raspunsuri mai bune.

remus83
Priceput

Data înscrierii: 03/Mar/2008
Locație: Timisoara

MesajTrimis: Vin Noi 06, 2015 11:06 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Scuze daca m-am exprimat gresit. Dar vad ca ai inteles,acelasi rezultat mi-o iesit . Impedanta finala = 1 ohm

Sper macar din schema sa se inteleaga .

difuzoare_bobina_duala_legare_serie_paralel.jpg
 Description:
 Filesize:  45.7 KB
 Viewed:  458 Time(s)

difuzoare_bobina_duala_legare_serie_paralel.jpg

Audiofil

Data înscrierii: 25/Oct/2014
Locație: Pitesti

MesajTrimis: Sâm Noi 07, 2015 1:11 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

E fix la ce m-am gĂąndit. Nu e ok sĂŁ le legi așa. Nu mĂŁ pricep sĂŁ-ți zic exact de ce dar din puținele mele cunoștințe Ăźn domeniul electric Ăźți pot spune cĂŁ sigur nu e ok.

Mai așteaptĂŁ și alte pĂŁreri.

Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum