Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

impedanta difuzoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
visina_ionut

Data înscrierii: 01/Feb/2008
Locație: cluj

MesajTrimis: Mie Feb 15, 2012 3:44 pm    Titlul subiectului: impedanta difuzoare Răspunde cu citat (quote)

salut! am un amplificator pe 2 canale pioneer gt5300 care acum este montat in punte pe un subwofer. vreau sa renunt la sub si sa amplific cele 4 difuzoare ale masini. dar amplificatorul are 2 canale a 4 ohmi si eu vreau sa amplific 4 difuzoare, deci 2 pe un canal si stiu ca nu mai corespunde impedanta... se poate? care sunt consecintele?
Mihai Cimpoeru
Pasionat

Data înscrierii: 03/Mar/2011

MesajTrimis: Mie Feb 15, 2012 5:28 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Merge si in 2 ohmi pe canal .
O sa ai 2x190w la 2 ohm din ce spune producatorul .
4 ohmi in punte este echivalentul a 2 ohm pe canal .
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
visina_ionut

MesajTrimis: Mie Feb 15, 2012 5:37 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

deci o sa pun difuzoarele din fata pe un canal iar difuzoarele din spate pe celalalt canal. si o sa functioneze la 2 ohmi. nu o sa distorsioneze si nu o sa se arda nimic?
Mihai Cimpoeru
Pasionat

Data înscrierii: 03/Mar/2011

MesajTrimis: Mie Feb 15, 2012 11:34 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pune difuzoarele de pe partea stanga in paralel pe un canal si cele de pe dreapta in paralel pe celalalt canal .

De ars nu se arde nimic atata timp cat cunosti limitele difuzoarelor/ amplificatorului .

De distorsiuni la fel . Daca puterea este prea mare pentru difuzoare ( ceea ce tind sa cred ca o sa se intample la 95w pe difuzor ) o sa inceapa sa distorsioneze mecanic difuzoarele . Asta depinde foarte mult de difuzoare si de portiera in care e montata .
Daca puterea este prea mica si tu incerci sa storci mai mult din amplificator el o sa distorsioneze .

Inainte cand aveai amplificatorul pe subwoofer nu auzeai cand distorsiona ( subwoofer-ul fiind in portbagaj si pe bas distorsiunile sesizandu-se mai greu ) acum o sa iti dai seama cand nu mai poate si incepe sa distorsioneze .
Sus
visina_ionut

MesajTrimis: Joi Feb 16, 2012 3:58 am    Titlul subiectului: multumesc pt informatii Răspunde cu citat (quote)

acum ramane sa ma hotarasc la ce difuzoare sa achizitionez
Audi_A6
Audiofil

Data înscrierii: 15/Aug/2006
Locație: bucuresti

MesajTrimis: Sâm Feb 18, 2012 12:07 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

tine minte ca difuzoarele trebuie sa fie identice toate 4! iar acum, da poti sa te hotarasti la difuzoare: sistem sau coaxiale:) cu impedanta doar de 4 ohm, nu pe cele care au 2 ohm (jbl, infiniti)
Sus
visina_ionut

MesajTrimis: Sâm Feb 18, 2012 3:59 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

si acum intrebarea este: sistem sau coaxiale? eu m-am gandit la:
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Coustic/CS652/
sau
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/MTX_Audio/Roadthunder/RTC-653/
sper sa le montez intr-un seat cordoba fara inele adaptoare dar mai intai sa ma hotarasc intre cele 2

Pigoo
Utilizator pe cale de disparitie
Utilizator pe cale de disparitie

Data înscrierii: 08/Oct/2008
Locație: Constanta

MesajTrimis: Sâm Feb 18, 2012 5:14 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ce buget ai pt difuzoare?
si ce dimensiune poti monta?
Sus
visina_ionut

MesajTrimis: Sâm Feb 18, 2012 5:43 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

16.5 cm iar adancimea nu o stiu. inca nu le-am scos pe cele din fabrica.
bugetul e undeva la 500 ron. dar citind pe forum vad ca ar fi mai bine sa pun doar pe fata un sistem de calitate si pe spate sa le las pe cele stock. daca asa e mai bine, atunci ce sistem recomandati tinand cont ca nu pot insonoriza usa, amplificatorul este pioneer gt 5300t iar personal as vrea o claritate mai buna decat un volum mare (de aceea renunt si la subwoofer)

Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum