| |
| Autor |
Mesaj |
Shokaliptiku Audiofil

Data înscrierii: 08/Aug/2006 Mesaje: 2945 Locație: galati
|
Trimis: Dum Ian 28, 2007 8:35 pm Titlul subiectului: importanta HU |
|
|
sal all !
o intrebare ma macina de ceva timp ... pt ca miam vandut alpineul 9845 si de 3 4 zile nu mai am la ce asculta muzica !
as merge pe un pioneer ( pt cas ceva mai ieftine ) dar alpineul pe care lam avut nu mai facut o impresie deloc rea ... ba din contra ( as merge si pe un alpine ) ! lam vandut din nevoie de cel putin 2 preout ( nu am vrut sub nici o forma sa folosesc adaptor/adaptoare ) !
intrebarea mea ar fi :
cat de important este HU atunci knd nul folosim pt amplificare ( deci nu folosim acei 4X"45" sau 4X"50W" ) .. si folosim doar preouturile acestuia !
inafara de faptul ca semnalul care intra in amplificatoare treb sa fie cat mai curat .. fara distorsiuni .. pt ca statia sa le amplifice si sa le trasmita mai departe ... ar mai fi si alte motive pt alegerea unui HU scump !? |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006 Mesaje: 2144 Locație: sibiu
|
Trimis: Lun Ian 29, 2007 12:03 am Titlul subiectului: Re: importanta HU |
|
|
| da. voltajul la iesirea pre-out. 2V, 2,2V, 4V, 6V. |
|
| Sus |
|
 |
Shokaliptiku Audiofil

|
Trimis: Lun Ian 29, 2007 12:06 am Titlul subiectului: |
|
|
cu cat is mai multi V .. cu atat claritatea va fi mai mare !
sa inteleg ca ar treb sami caut un HU cu 2 sau 3 iesiri ( depinde de planurile pe care le am ) si de voltajul preouturilor ?! nik altceva ! |
|
| Sus |
|
 |
mihai Site Admin
Data înscrierii: 27/Iun/2006 Mesaje: 1952
|
Trimis: Lun Ian 29, 2007 3:01 am Titlul subiectului: |
|
|
Pai cea mai importanta componenta a unui HU este convertorul digital -analog... DAC-ul este inima unui player. Calitatea sunetului este decisa de calitatea DAC-ului.
Tensiunea pe preout nu este extraordinar de importanta decat de la un anumit nivel al pretentiilor in sus. Avand semnal mai puternic de la HU, un amplificator poate fi reglat mult mai jos si in felul asta distorsiunile si zgomotele sunt reduse. Un amp cu THD+N (total harmonic distorsion + noise) de 1% cum este JBL-ul GTO 75.2 pe care il ai tu (sau il aveai) adauga semnalului original si ceva zgomote si distorsiuni, maxim 1% din ce scoate. Nivelul acestora tine de pozitia pe care tii gain-ul amplificatorului. Cu cat e mai sus, cu atat ai mai mult zgomot. Daca amplifici un woofer conteaza prea putin dar pe difuzoare se simte cateodata. Cu semnal de 2V vei tine amp-ul pe level=2V si cu preout de 4V vei tine level-ul mai jos, pe 4V si vei avea de 2 ori mai putine probleme din cauza amplificatorului (cam asa ar fi teoria).
Revenind, la un player care nu va fi folosit sa amplifice difuzoarele, pe langa numarul de preout-uri si tensiunea acestora, mai conteaza reglajele cat mai complexe si posibilitatea de a opri amplificatorul intern (eu am asta pe Clarion 658) sau chiar lipsa acestuia (playerele de TOP nu au amp inclus). |
|
| Sus |
|
 |
Shokaliptiku Audiofil

|
Trimis: Lun Ian 29, 2007 7:13 am Titlul subiectului: |
|
|
bun ... multumesc frumos de informatii , mihai , asus ...
pt sub voi avea 75.2
pt difuri cred ca voi avea magnat pantera 2 ( ofera destul de multe reglaje )
1. imi puteti recomanda un HU pana in 6 mil ;
2. pana unde sar merita diferentza peste aceasta suma...pt un HU mult superior sau din contra ... ! ( e dimineatza ...sper sa ma fi exprimat corect ! )
multumesc incodata si numa bine ! |
|
| Sus |
|
 |
Audi_A6 Audiofil
Data înscrierii: 15/Aug/2006 Mesaje: 952 Locație: bucuresti
|
|
| Sus |
|
 |