Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Incinta pt Infinity Kappa 120.3se

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere

Autor Mesaj
marku_trd
Priceput

Data înscrierii: 18/Sep/2006
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun Sep 18, 2006 8:40 am    Titlul subiectului: Incinta pt Infinity Kappa 120.3se Răspunde cu citat (quote)

Ma aflu in faza de proiect pentru subwooferul meu si am oarece probleme pt ca nu reusesc sa ma decid asupra frecventei de acordare a cutiei bass-reflex.In prospectul difuzorului este prezentata o cutie de 56l si spune ca este acordata la 30Hz,dar daca o simulez exact in BassBox6, imi iese acordata la 34Hz.Fs-ul difuzorului este la 28,43Hz, deci as vrea sa acordez cat mai aproape de aceasta frecventa.Am simulat cu o cutie de 71l cu un tub de bass-reflex de 10cm diametru si o lungime de 30,4 cm si imi iese o frecventa de acordaj de fix 30 hz.Ce parere aveti de proiect?E bine asa?O alta intrebare ar fi pe unde as putea gasi prin Bucuresti MDF pentru cutie si un tub de bass-reflex mai bun, eventual din acelea evazate la capete, ca sa nu apara zgomot,ca parca nu as pune pur si simplu un tub PVC.
Multumesc pentru sfaturi.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Silviu
Priceput

Data înscrierii: 17/Iul/2006

MesajTrimis: Lun Sep 18, 2006 10:24 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Zi-mi te rog daca viteza aerului din port depaseste 25-30 m/s. Daca da. exista posibilitatea sa ai zgomot de port la un momentdat.
In general este recomandat pentru a eficientiza incinta ca ea sa fie acordata cam cu 5hz peste fs. Merge si foarte apropiata de fs sau egala dar nu mai mica pentru ca eficienta scade mult prea mult.
In rest proiectul este bun. Cutia pare destul de mare (bigger IS better).

marku_trd
Priceput

MesajTrimis: Lun Sep 18, 2006 10:36 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Maximul vad ca e la 23m/s la o frecventa de 26Hz, deci sa speram ca nu vor fi probleme.Ar trebui un filtru highpass pus pe la 28Hz, nu-i asa?Asta in ideea ca acordez la 30Hz.Sau daca nu la 28, la cat?
Merci.
Sus
Silviu
Priceput

Data înscrierii: 17/Iul/2006

MesajTrimis: Lun Sep 18, 2006 10:48 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Da, nu o sa ai probleme cu zgomotul de port.
Pentru a sti unde sa pui filtrul trebuie sa te uiti la graficul in care ti se arata excursia difuzorului. Limita filtrului trebuie pusa acolo unde se depaseste xmax-ul difuzorului (cel mai bine cu +2Hz).

marku_trd
Priceput

MesajTrimis: Lun Sep 18, 2006 10:53 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ok, am inteles.Filtrul va trebui sa il fac eu, deoarece amplificatorul va fi probabil un Magnat http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare/MAGNAT/Phantom/Phantom_2000/ ,care nu are filtru subsonic.Nu e o problema asta in sine.Vreo sugestie pe unde as putea gasi MDF prin Bucuresti ai? Eventual unde sa imi si taie placile la dimensiunile date,pt ca desi am ferastrau pendular, nu prea reusesc sa tai drept Rolling Eyes
Merci mult de sfaturi.
Sus
o_kh3
Priceput

Data înscrierii: 29/Iun/2006

MesajTrimis: Mie Sep 20, 2006 6:25 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

incearca la ARABESQUE in drumul tabere...140ron 5 m2!!!!
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum