|
Autor |
Mesaj |
blackshaddow Pasionat
Data înscrierii: 19/Iul/2012 Mesaje: 58
|
Trimis: Mar Iul 30, 2013 6:38 pm Titlul subiectului: incinta sub SAL |
|
|
incinta patrata pentru un subwoofer SAL xpro 30100
am acest subwoofr intr-un tun de bas,se aude bine insa l-am probat intr-u incinta patrata cu urmatoarele dimensiuni 53/37/32 cm si se aude muuult mai bine
acum vreau sa ii construiesc eu o incinta la fel sau asemanatoare insa nu gasesc dimensiunile pentru acest subwoofer niciunde
as avea rugamintea catre colegii mai experimentati sa ma ajute cu o idee,daca e buna incinta sau daca sa o fac la alte dimensiuni care ar fi acele dimensiuni
multumesc anticipat |
|
Sus |
|
 |
LooSeR Priceput
Data înscrierii: 03/Mar/2007 Mesaje: 239
|
|
Sus |
|
 |
blackshaddow Pasionat
|
Trimis: Mie Iul 31, 2013 9:51 pm Titlul subiectului: |
|
|
multumesc colegu |
|
Sus |
|
 |
ozenel
Data înscrierii: 17/Noi/2011 Mesaje: 44
|
Trimis: Joi Aug 08, 2013 5:19 pm Titlul subiectului: |
|
|
completeaza-ti locatia.
daca mai esti in cautare de incinta, am eu una de 56 de litri de donat. aproape terminata - adica mai e de mochetat pe lateralele mici.
pentru 12" - 30cm |
|
Sus |
|
 |
blackshaddow Pasionat
|
Trimis: Vin Aug 09, 2013 10:46 am Titlul subiectului: |
|
|
ti-am trimis si mesaj privat nu sunt sigur daca l-ai primit poti s ama suni la 0746623208 vodafone sau 0741307022 orange si discutam detaliile
multumesc |
|
Sus |
|
 |
blackshaddow Pasionat
|
Trimis: Sâm Aug 10, 2013 3:44 pm Titlul subiectului: |
|
|
chiar nu ma poate ajuta nimeni cu niste calcule pentru incinta va rog? |
|
Sus |
|
 |
doggovy Priceput

Data înscrierii: 24/Apr/2007 Mesaje: 266 Locație: Timisoara
|
Trimis: Sâm Aug 10, 2013 11:32 pm Titlul subiectului: |
|
|
Incearca o incinta bas reflex cu un volum de 45L acordata la 42Hz. Portul il poti face dintr-o teava PVC de canalizare cu diametrul de 125mm si lungimea de 310mm.
Atentie!!! volumul de 45L este volum net, adica ...pentru aflarea volumului interior total va trebui sa adaugi la cei 45L si volumul ocupat de difuzor, volumul portului si volumul ranforsarilor incintei.
Uite un link cu parametri difuzorului daca vrei sa te joci putin in simulari (nu stiu cat de reali sunt acesti parametri)
https://www.sal.hu/termekdokumentumok/08001_03_02.pdf
PS: o incinta inchisa nu are rost sa incerci, nu o fie deloc un subwoofer. _________________ Beware tha Dogg |
|
Sus |
|
 |
blackshaddow Pasionat
|
Trimis: Dum Aug 11, 2013 9:14 am Titlul subiectului: |
|
|
multumesc inca odata colegul de mai sus mi-a postat acelas lucru insa nu ma pricep o boaba sa calculez dimensiunile privind acel grafic
dimensiunile daca mi le poate calcula cineva pentru aceasta incinta de 45 l as fi recunoscator
multumesc |
|
Sus |
|
 |
doggovy Priceput

Data înscrierii: 24/Apr/2007 Mesaje: 266 Locație: Timisoara
|
Trimis: Dum Aug 11, 2013 12:37 pm Titlul subiectului: |
|
|
Volumul interior total al incintei este format din:
1. Volumul net simulat...care este 45L
2. Volumul difuzorului...aprox. 2-3L
3. Volumul portului...care este volumul unui cilindru cu diametrul de 125mm si inaltimea de 310mm
4. Volumul ranforsarilor/rigidizarilor daca sunt necesare...aprox 3L
Adunand toate aceste volume vei afla volumul interior al incintei. Apoi stabilesti dimensiunile fetei pe care se monteaza difuzorul si cu portul astfel incat ele sa aibe loc pe acea suprafata...dupa care nu mai trebuie sa afli decat adancimea incintei.
Nu e nevoie decat de putina matematica elementara.
La volumele mentionate de mine iti iese un volum interior de cca 54L. Asta ar insemna o incinta cu dimensiuni interioare 54x35x31 [cm], adica cu cca 7L mai voluminoasa decat cea in care l-ai probat tu (cu conditia ca cea in care l-ai probat sa fie bas reflex)
Atentie!!! La adancimea incintei de 31cm nu o sa aibe loc portul, prin urmare trebuie cotit in incinta cu ajutorul unui cot tot din PVC folosit la canalizari. Lungimea finala a portului se va masura in axul lui.
PS: poti incerca un port flared (evazat) la capatul din afara sau la ambele capete.
PPS: La dimensiunile interioare trebuie sa adaugi grosimea materialului din care executi incinta pentru a afla dimeniunile exterioare. _________________ Beware tha Dogg |
|
Sus |
|
 |
blackshaddow Pasionat
|
Trimis: Dum Aug 11, 2013 1:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
multumesc de raspuns am sa tin cont de el in construirea incintei |
|