|
Autor |
Mesaj |
L!V!U
Data înscrierii: 10/Iun/2012 Mesaje: 3
|
Trimis: Dum Iun 10, 2012 7:57 pm Titlul subiectului: INCINTA SUBWOOFER PIONEER. |
|
|
Salutare,sunt nou pe acest forum,vreau sa construiesc o incinta ptr. acest subwoofer: http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/Pioneer/TS-W309S4/ .Vreau sa fie o incinta bas reflex,avand in vedere ca nu am mai facut niciodata o incinta,si nici nu ma pricep la sistemele audio,va rog sa fiti cat mai expliciti cu mine.As mai vrea sa stiu daca este si un subwoofer bun,adica bun in sensul ca nu vreau sa fie vreo pocnitoare.Vreau sa-mi fac un sistem audio ptr.masina parintilor mei,care o voi conduce si eu in viitorul apropiat,"sistemul" meu audio va fi cam asa:acest sub,plus un amplif.la mana a 2-a,plus in casetofon pe la vreo 250lei,max 300lei ptr.ca ce am eu acuma este cam vechi,apropo merge sa pun subwooferul si amplificatorul la acest casetofon? http://www.********.ro/help/car-audio/poblema-casetofon-pioneer-8043.html (acest model am acuma).
VA MULTUMESC PTR.TOT AJUTORUL.PACE!!!
|
|
Sus |
|
 |
zuzu11 Pasionat
Data înscrierii: 06/Mai/2012 Mesaje: 84 Locație: Timisoara
|
Trimis: Mar Iun 12, 2012 11:42 am Titlul subiectului: |
|
|
Din ce localitate esti?
Si eu am un subwoofer asemanator, TS-W309D4.
Si eu vreau sa imi confectionez o incinta,bass reflex dar am ales sa merg pe specificatiile tehnice ale producatorului. Da-mi un PM cu id-ul tau de mess, sa putem discuta.
|
|
Sus |
|
 |
Goldy Pasionat

Data înscrierii: 08/Iun/2008 Mesaje: 184 Locație: Oradea
|
Trimis: Joi Iun 28, 2012 3:17 am Titlul subiectului: |
|
|
Cum sati cu proiectele de pioneer? Chiar am primit azi de proiectat o incinta pentru un astfel de sub insa specificatiile producatorului nu sunt prea stralucite... ma intereseaza ce parere aveti voi cu incinta recomandat de producator...
|
|
Sus |
|
 |
toboalpha Audiofil

Data înscrierii: 12/Iul/2010 Mesaje: 942 Locație: sibiu cluj
|
Trimis: Joi Iun 28, 2012 7:38 am Titlul subiectului: |
|
|
recomand baubau sau ssrli ii gasiti pe aici pe forum daca nu dau eu contact
stima
_________________ BasuL si cu Toba MarE
Alpine 9855r/SPL Dynamics xtr 300d4-ICE-1500D/Focal.ps165 |
|
Sus |
|
 |
zuzu11 Pasionat
Data înscrierii: 06/Mai/2012 Mesaje: 84 Locație: Timisoara
|
Trimis: Joi Iun 28, 2012 2:28 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am terminat incinta dupa specificatiile producatorului. Am folosit tot ce scria acolo, singura abatere a fost mdf, in loc de 19, am folosit de 18 mm.
Am si captusit interiorul cu burete cofrat, de 4 cm. Nu am reusit sa las distanta unui diametru exterior (76mm) al tubului bas reflex, intre el si difuzor, si nici intre el si peretii incintei, dupa cum sfatuiesc unele persoane, nu stiu daca au dreptate, daca trebuie sau nu aceasta distanta pastrata, eu am folosit insa exact dimensiunile specificate de pionner, pentru incinta bass reflex, de asemenea nici pioneer nu da informatii despre amplasarea tubului bass reflex, distante de amplasare fata de alte cele, dar ce e sigur este ca se aude puternic si placut in aceasta incinta, nici urma de vajair/fluierat la tubul bass reflex, sau alte sunete neplacute.
Am folosit si mocheta profi pentru boxe, iar intre difuzor si suprafata pe care vine montat, am luat garnitura de etansare de care se foloseste la usi/geamuri, etc.
|
|
Sus |
|
 |
doggovy Priceput

Data înscrierii: 24/Apr/2007 Mesaje: 266 Locație: Timisoara
|
Trimis: Joi Iun 28, 2012 7:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
zuzu11, daca ai fi citit ce ti-am scris eu in unul din topicurile tale ai fi vazut ca ti-am facut o invitatie la o auditie in care sa-ti faci o impresie de cum suna difuzorul tau in 2 incinte diferite, una BR si una inchisa. Nu ai dat curs invitatiei mele, ti-ai facut incinta dupa specificatiile producatorului inainte sa faci cateva probe...nu-i nimic...fiecare e liber sa arunce cu banii unde doreste
PS: varianta data de producator este una cu multe compromisuri, ma bucur ca totusi esti incantat...inca.
_________________ Beware tha Dogg |
|
Sus |
|
 |
Goldy Pasionat

|
Trimis: Vin Iun 29, 2012 11:10 pm Titlul subiectului: |
|
|
dupa cum am calculat o incinta cu 70l net si acordaj la 34Hz ar fi cel ideal pentru acest difuzor, insa dezavantajul lui fiind intarzierea de 24ms care apare in jurul frecventei de acordaj.voi ce parere aveti, intarzierea va fi prea mare ca sa fie auzit la frecvente foarte joase pentru o persoana care nu are ureche prea muzicala?
vreau sa mentionez faptul ca la frecventele de la 40-70hz am un gain de +5-7 dB... deci pentru ceaace doreste clientul este bun,face ca sal maseze spatele si sa misca masina un pic
|
|
Sus |
|
 |
doggovy Priceput

Data înscrierii: 24/Apr/2007 Mesaje: 266 Locație: Timisoara
|
Trimis: Sâm Iun 30, 2012 8:38 am Titlul subiectului: |
|
|
Goldy a scris: | dupa cum am calculat o incinta cu 70l net si acordaj la 34Hz ar fi cel ideal pentru acest difuzor, insa dezavantajul lui fiind intarzierea de 24ms care apare in jurul frecventei de acordaj |
nu cred ca poate cineva sa sesizeze intarzierea asta avand in vedere ca la frecventa asta melodiile au ori un bas lung ori deloc
daca deelay-ul ar fi pe la 80 Hz unde de obicei basul e scurt (kick) acolo probabil ca ar exista o diferenta.
e putin mai complicat cu deelay-ul in zonele in care e perceptibil, cu cat incinta e mai departe de pozitia de ascultare, cu atat e mai perceptibila intarzierea.
_________________ Beware tha Dogg |
|
Sus |
|
 |
Goldy Pasionat

|
Trimis: Sâm Iun 30, 2012 8:43 am Titlul subiectului: |
|
|
In regiunea de kick nu mai are delay mare... stiu ca nu este o incinta de SQ... nici nu vreau sa fie vreau sa arate bine insa pana acuma nu am lucrat cu difuzoare Pioneer. Are cineva experiente cu ele?
Avand in vedere ca au o sensibilitate de 94dB/1w/1meter eu zic ca se va aude foarte tare si cu 500W de la un amplif Alpine.
Imi puteti spune o opinie despre aceste difuzoare? Isi merita banii?
|
|
Sus |
|
 |
Mihai Cimpoeru Pasionat

Data înscrierii: 03/Mar/2011 Mesaje: 140
|
Trimis: Sâm Iun 30, 2012 10:37 am Titlul subiectului: |
|
|
Eu as cauta altceva .
In basreflex nu mi-a placut iar in cutie inchisa ai nevoie de ceva procesare ca sa il faci sa sune placut .
In schimb tine bine la putere .
|
|
Sus |
|
 |
Goldy Pasionat

|
Trimis: Lun Iul 02, 2012 3:24 am Titlul subiectului: |
|
|
RE SR12d2 ar fi mai ok ca varianta? Are sensibilitate mai mica de 87db/1w/m deci nu va aude la fel de tare...
|
|
Sus |
|
 |
julyo13 Audiofil

Data înscrierii: 09/Mar/2011 Mesaje: 875 Locație: Vatra Dornei
|
Trimis: Lun Iul 02, 2012 12:34 pm Titlul subiectului: |
|
|
Mergi pe RE..e mult mai puternic si poti fi sigur ca depaseste linistit valoarea rms declarata..Bafta
_________________ ATOMIC 1000.1 D+2 ROCKFORD FOSGATE HE 12'' |
|
Sus |
|
 |
Mihai Cimpoeru Pasionat

Data înscrierii: 03/Mar/2011 Mesaje: 140
|
Trimis: Lun Iul 02, 2012 1:47 pm Titlul subiectului: |
|
|
Si TS-W309D4 depaseste puterea declarata , dar asta nu inseamna ca suna bine.
|
|
Sus |
|
 |
alex1983
Data înscrierii: 17/Noi/2011 Mesaje: 2 Locație: Italia
|
Trimis: Sâm Iul 28, 2012 5:12 pm Titlul subiectului: incinta |
|
|
ma ajuta si pe mine cineva sa calculez volum.ul unei cutii pt subwoofer?
o formula ceva?
Description: |
|
 Download |
Filename: |
Senza nome 17.pdf |
Filesize: |
19.94 KB |
Downloaded: |
322 Time(s) |
|
|
Sus |
|
 |
shoby Pasionat
Data înscrierii: 19/Aug/2008 Mesaje: 99 Locație: orastie
|
Trimis: Sâm Iul 28, 2012 10:56 pm Titlul subiectului: |
|
|
eu am un subwoofer Pioneer de acest fel montat pe masina. parerea mea ca suna foarte bine la banii astia! incinta pt el mi-am facut-o personal dupa specificatiile producatorului( bass-reflex). se aude bine si nu prea! ar fi nevoie de o incinta de un volum putin mai mare si un alt acordaj ca sa dea tot ce poate subwooferul.
te sfatuiesc sa iei legatura cu bau bau bogdan, care chiar se pricepe la incinte si iti va spune ceva dimensiuni sau chiar iti va construi el incinta de care ai nevoie pt acest subwoofer!
bafta!
|
|
Sus |
|
 |
|