|
|
| |
| Autor |
Mesaj |
sakiith
Data înscrierii: 21/Iun/2013 Mesaje: 22
|
Trimis: Vin Iun 21, 2013 12:52 am Titlul subiectului: incinta subwoofer |
|
|
Va salut, sunt nou pe forum, raul ma numesc si ai avea si eu o intrebare.
Am si eu 2 subwoofere , mai exact un hifonics titan 400w si un kicker de 600w.
Ăntrebarea este :
Pot sa le fac o incinta dubla ... cumva Ăźnchisa la mijloc (separate difuzoarele) sau ceva posibilitate am sa le folosesc pe ambele in aceeași mașina?
Legate pe 2 statii diferite etc....
Apreciez ajutorul acordat si va mulțumesc anticipat. |
|
| Sus |
|
 |
baubau Audiofil

Data înscrierii: 12/Noi/2006 Mesaje: 1155 Locație: timisoara
|
Trimis: Vin Iun 21, 2013 11:39 am Titlul subiectului: |
|
|
folosid 2 difuzoare e posibil sa faci mai mult rau decat bine, ele pe anumite frecvente se pot anula (mai exact sa nu ai bas aproape delor) , mai bine elege unul din difuzoare , fa-i o incinta corespunzatoare si scapi de eventualele probleme! _________________ a,e,i,o,u.........invatam sa spunem nu!!!!!!
execut incinte custom,id mess: baubau_bogdan |
|
| Sus |
|
 |
sakiith
|
Trimis: Vin Iun 21, 2013 12:14 pm Titlul subiectului: |
|
|
Sa inteleg ca nu e deloc ok... pai am incinte la ambele difuzoare insa credeam ca le pot folosi pe ambele m-am gandit la problema de frecventa insa nu ma pricep am doar asa cateva idei.
In acest caz ma voi despartii de hifonics-ul meu  |
|
| Sus |
|
 |
Divi
Data înscrierii: 21/Aug/2012 Mesaje: 37
|
Trimis: Vin Iun 21, 2013 1:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
E contraindicat sa bagi ambele difuzoare in aceiasi incinta, dar daca le faci incinte separate, s-ar putea sa obtii un sistem eficient, le acordezi diferit, in functie de cum se preteaza difuzoarele, si bineinteles le faci alimentarea dela amplificatoare diferite, reglate si ele corespunzator. Deocamdata fa cate o incinta pentru fiecare difuzor in parte, si probeaza sunetul in masina in toate cele 3 cazuri, Hifonix-ul singur, Kiker-ul singur, si ambele simultan. Vezi cum se aude mai bine. Eu asa as face, pe urma daca nu esti multumit de sunet, n-ai decat sa pastrezi subwooferul care se aude cel mai bine iar pe celalalt sa il folosesti in alta masina, in casa, sau sa-l comercializezi
Numai bine. |
|
| Sus |
|
 |
sakiith
|
Trimis: Vin Iun 21, 2013 3:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
| In orice caz ma gandeam sa fac o singura incinta dar la mijloc sa fie separate .Adica nu sa pun 2 incinte ca nu ar incapea in portbagaj , dar sa merg pe o lada mai mare , pe jumate din ea sa fie kicker cu statia ei , pe jumatatea cealalta hifo cu statia ei , la mijloc sa fie intrerupte. Cu 2 aerisiri diferite. |
|
| Sus |
|
 |
Divi
Data înscrierii: 21/Aug/2012 Mesaje: 37
|
Trimis: Vin Iun 21, 2013 3:21 pm Titlul subiectului: |
|
|
merge si asa, dar nu iti ofera multe optiuni, daca faci doua incinte separate le poti monta perete in perete, si obtii exact incinta de care ziceai. Cauta parametrii difuzoarelor, vezi daca se preteaza pt br sau comprimat etc. Incintele comprimate sunt in general mai mici. Oricum vei avea volume diferite la cele doua incinte.
Sau, poti vinde unul dintre difuri, si sa iti iei un difuzor identil cu cel pe care il pastrezi, astfel iti vei putea face o singura incinta cu doua difuzoare legate in paralel, la acelasi amplificator. |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|