|
|
| |
| Autor |
Mesaj |
niq Audiofil

Data înscrierii: 30/Ian/2007 Mesaje: 907 Locație: in masina, inconjurat de boxe...
|
Trimis: Sâm Dec 01, 2007 9:40 am Titlul subiectului: incinta |
|
|
din lipsa atat de fonduri, cat si de bass, cat si de decibeli, m-am gandit sa-mi fac o incinta pentru un subwoofer.
subwooferul nu stiu inca ce o sa fie, oricum ceva de 12" sau 15".
acuma intrebarea mea: vreau o incinta bass reflex. daca o fac ceva mai mare decat cea recomandata ce se intampla? pierd decibeli? castig decibeli? frecventza probabil o sa fie mai buna, nu? nu ma intereseaza cat spatiu o sa-mi ocupe in portbagaj. vreau doar sa duduie, k am ramas doar in boxele din usi, si parca n-am un picior  _________________ vand nokia 6500 classic negru si Samsung Star alb... si nokia 1208 negru... si acvariu  |
|
| Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007 Mesaje: 2751 Locație: Cj-N
|
Trimis: Sâm Dec 01, 2007 7:38 pm Titlul subiectului: |
|
|
fa-o mult mai mare si pierzi din punct de vedere mecanic.
mult mai mica si pierzi extensie in frecventa. _________________ Scoruri, nu povesti...
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
| Sus |
|
 |
niq Audiofil

Data înscrierii: 30/Ian/2007 Mesaje: 907 Locație: in masina, inconjurat de boxe...
|
Trimis: Dum Dec 02, 2007 9:44 am Titlul subiectului: |
|
|
ce inseamna "pierzi din punct de vedere mecanic" ? se uzeaza mai repede difuzorul sau ce? si....ce castig? ca la partea cu frecventza am inteles k e mai bine, dar la decibeli? _________________ vand nokia 6500 classic negru si Samsung Star alb... si nokia 1208 negru... si acvariu  |
|
| Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

|
Trimis: Dum Dec 02, 2007 12:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
controlul asupra conului se pierde o data cu cresterea volumului. deci, nu se uzeaza mai repede. risti sa il strici mecanic :bobina da in partea de jos a motorului la pasajele cu frecvente mai reduse sau al puteri mai mari.
probabil ca e putin mai "galagios" cand folosesti o cutie mai mare. _________________ Scoruri, nu povesti...
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
| Sus |
|
 |
niq Audiofil

|
Trimis: Lun Dec 03, 2007 12:13 am Titlul subiectului: |
|
|
pai tocmai asta e: k n-o sa-i dau putere mare... cel mult puterea maxima RMS a lui....daca!
si vreau sa castig decibeli... spre exemplu la un dif de 300 W rms, eu sa-i dau 250... da' intr-o cutie mai mare sa se auda cum s-ar auzi unul intr-o cutie normala alimentat cu 300...
are sens ce zic?  _________________ vand nokia 6500 classic negru si Samsung Star alb... si nokia 1208 negru... si acvariu  |
|
| Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

|
Trimis: Lun Dec 03, 2007 12:51 am Titlul subiectului: |
|
|
are sens. si atat timp cat stai cu urechile ciulite cand asculti tare si la primul semn (zgomot) anormal dai mai incet, nu ar trebui sa ai probleme.
sa mai tulbur putin apele.
poti ajunge sa fii limitat mecanic la puteri mult sub rms
nu stiu cat de mult ai putea castiga cu o incinta mult mai mare. problema 2 apare destul de repejor si se numeste compresie de putere, pe baza mecanica. ce se intampla ? motorul subwooferului nu e liniar (adica nu are aceeasi forta indiferent de cursa sau, sa zic mai bine, pozitia bobinei in camp). scaderea fortei = scaderea abilitatii de a transforma semnalul electric in miscare (si implicit sunet) = cresti puterea, dar nu castigi nimic decat miscare in plus.
dar pentru a ajunge la diferente si limitari mecanice dramatice, e nevoie de diferente dramatice intre incinta folosita si cea "optima".
recomandarea mea : incearca sa vezi care e volumul maxim pe care il poti folosi si daca nu pare anormal de mare comparat cu cel "optim" (folositi bun simt va rog) e ok pentru a-l folosi.
si repet :
daca faci asa, sa stai foarte atent in momentul in care asculti tare, cel putin pana cand cunosti cat de mult poti abuza de difuzor _________________ Scoruri, nu povesti...
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
| Sus |
|
 |
AnDrU Priceput

Data înscrierii: 31/Aug/2006 Mesaje: 377 Locație: Cluj-Napoca
|
Trimis: Joi Dec 06, 2007 9:47 am Titlul subiectului: |
|
|
nu stiu daca merita sa pierzi mai mult spatiu in portbagaj pentru decibelul ala in plus (ca doar nu se aude de n ori mai tare daca e ceva mai mare incinta). mai mult trebuie sa fii atent si sa nu ajunga diful la xmech. uita`te in winisd si cum afecteaza delay`ul o incinta mai mare _________________ Pioneer 6850, DLS R6A + JBL 75.2, MTX 693,
Alpine Type R 12" + Magnat Rock Mono, 4AWG |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|